BLOG ENCIK SUAMI

Friday, February 10, 2012

Cici Merajuk Sebab Dia...


Semalam ke Batu Pahat, amek dak cumil kat dalam video tu.

Salah seorang sepupu ada bagi link untuk tempah Persian Kittens kat area Batu Pahat dalam 3 minggu yang lepas. Belek satu-satu gambar (ade 13 ekor baby cats dari 3 ekor mak kuceng), terjatuh hati kat dia ni pada pandangan pertama. Terus PM owner dia. Masa tu owner dia suggest yang lagi sekor, yang mulut bising sikit katanya. Kaler yang tu dia kata terang sikit. Masa tu da konfius, nak pilih dia ke yang lagi satu tu. Last-last, amek dia jugak. ^_^

Cane tak jatuh hati beb... Muke cam merayu-rayu mintak orang pilih dia... =.= (dia yang dalam bowl)

Jauh jugak perjalanan, singgah UTHM dalam sejam, temankan housemate buat kerja dia. Then ke Parit Besar. Rumah owner dia betul-betul dekat papan tanda Parit Besar tu. Hahaha~ Sampai je terus tengok kucing-kucing. Da besar-besar semua. Dari 13 ekor tinggal 6 ekor je lagi. Yang lain sume owner baru da amek.

Kul 1 pagi baru sampai rumah balik. Sampai umah, Cici menderam. Masa tu dak cumil ni duk atas bahu housemate. Saya amek Cici bawak jumpa dia.

"Cici jangan marah tau, ni kawan baru."

Cici menderam.

"Ala Cici... Nanti kawan la..."

Cici menderam lagi sekali.

=.=


Ok, pagi ni tak tahu Cici da pergi mana, merajuk bawak diri lettewww.


17 comments:

Kalamhati said...

cooomeeeellll sangat!rase nk gigit je dia..hehehe

ololooo cian cici..merajuk membawa diri..kasihnya diduakan..huhuuu

Kumbang Jingga said...

comel lg yg atas putih tu...kucing ni kena pandai jaga supaya dia tak berak merata2..kena train dia hehehe

Sunah Sakura said...

@Kalamhati

err...sebelum ni da ditiga-empatkan kasih dia...ahaha~ tapi kawan2 yang lain tu da takde da..ni kawan baru..

Sunah Sakura said...

@Kumbang Jingga

yang atas tu da ade orang amek ri tu..tapi yang tu da selalu nampak da kaler gitu...err

Niena Pengembara Ilahi said...

alolo tomelnye tucing tu.. rase nk gigit jer... cici tamo majuk2 lagi ea :) nnti ok la tu

cik dila.. said...

alololo..comeynya die..jgn majok2 tau cici..hehe :P

Ina Nadia said...

Comelnya! Memang muka dia macam tengah merayu supaya orang bela dia. Cici merajuk ke? Tak lama lagi okay la tu. Dia sedih kot tiba-tiba ada yang lagi comel dari dia.

Cik Bambam said...

comelnyaaaaa!!!! grrrrrrrr~!

ijA said...

comel nya...wahh..

maszull said...

assalamualaikum sunah...amboii comel nyer die...sunah harga sekor mcm ni brapa ek...?

p/s cian nyer cici dah merajuk sbb ada kwn baru...:)

Iffah Afeefah said...

Amboi gbirenye laaaaa

FasiHaH SupiaN said...

angah! comelll!

haha mana la cici tak jelessss

Rozuan Ismail said...

merajuk le tuh si cici.huhu. kasih kena kongsi

sergeant keroro said...

haha, terbaik. cici pon pandai majuk

laskar pelangi said...

alololo..comelnyeeee meowwww ^^

mas saari said...

comel sangat! rasa nak gigit hidung dia..heheheee

kesian cici merajuk!

aDisH.sHidA said...

COMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL..TP ITU LA AKAK GELI BULU2 NIE...BOLEH TENGOK DR JAUH JE LA....

ALA ALOLOLOLO CICI JGN LA MRAJUK YER...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.