Contest 5-5-5 oleh DeQdEq

Contest 5-5-5 oleh Deqdeq

Sila jangan curik gambor puzzle da siap PRINT SCREEN ni! Haha~ da siap letak watermark lagi!


Lokasi: Meja makan restoran mana ntah!

Saya: Kak deqdeq, kak deqdeq...tengok tu! Ada kucing dalam longkang tu...huhuhu.

Deqdeq: Mana? Mana?

Saya: Tu....ala...tak nampak ke kak deqdeq oi! Cuba pakai spec 3D, mesti nampak!

Deqdeq: Mengarut la ang! Da nampak da...tadi tak nampak sebab gelap sangat...bulu pun kaler itam~ (cover rabun) eh, cumilnya....~~~

Saya: Cumil kan? Tapi kak...please stop bercumil-cumilan! Tak dengar ke dia mengiaw-ngiaw mintak tolong tu? Adoi...

Deqdeq: Eh, maaf-maaf...syok sangat tengok dia cumil~ huhu~ Meh tolong kuarkan...

Kak deqdeq dengan kuasa bulan mengeluarkan kucing yang terperangkap dalam longkang tu~ Sian kucing tu menggelupur kesejukan, eh! Menggigil lah!

Saya: Kak, macam mana ni? Nak bawak balik umah ke?

Deqdeq: Ye la, takkan nak tinggal sini jek?

Saya: Ala...kita mana ada sangkar kucing....nak bela macam mana?

Deqdeq: Dik, kalo takde, kita kena la CREATE satu! Takkan nak tunggu bulan jatuh ke riba baru nak CREATE?

Saya: O...betul gak tu! Adoi...camne boleh tak terfikir ye? Hehe...

Deqdeq: Tu la, ang ingat nak PROTECT jek, lupa benda lain! Kalau nak PROTECT kena la CREATE dulu sangkar dia...kalau bukan sangkar pun, at least ade tempat tidur kat umah tu...sama macam ang nak buat wasiat gak~ nak PROTECT harta, kena CREATE wasiat dulu kan?

Saya: Huhu...saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan, buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan...macam bloglist Enchek Ben tu~ eh, terbalik pantun saya! :D

Deqdeq: Dah, start la nak mengarut tu...ni, nak PRESERVE ni, macam mana?

Saya: PRESERVE tu mende kak?

Deqdeq: Ntah, akak pon tak tau...kena balik cari dalam kamus dulu. Jom!

Okie~ entry sangat mengarut! Ini adalah sample ye! Haha~ Saya mana boleh join! :p Tapi...saya boleh tag kan? Haha~ Saya nak tag orang-orang hebat ni...Cik Puan Nabila, Ir Nazirul Hazwan, Paknyah Ujang, tiga je la dulu...Maklumat lanjut tentang contest ni sila ke blog Kak Deqdeq~ Hadiah pun mahsyuk!


19 comments:

  1. hehe..orait2...save kt draff lu..

    ReplyDelete
  2. hahahah....menarik sgt....akak dah suka bangat...

    dari pengisian mmg ada skit iaitu wasiat...sbb objektif contest ni kan berkenaan pengurusan kewangan dan harta...cuma klu dpt di kembangkan lagi isi mmg akn dpt markah lebih lagi...

    cara penyampaian...mmg akak suka sgt...mcm ni la yg nak dicari...kreatif dan ada isi...

    siap letak watak kucing akak tam & gam skali tu....klu tak letak pun bleh psl tam & gam tu...akak cuma minta creen grab gambar puzzle supaya dpt pastikan keaslian kerja korang...


    tahniah sunah...

    tapi tak leh dipilih jadi pemenang...sebabnya, sunah adalah juri...heheheh

    entri ini adalah contoh dan rujukan utk peserta lain...

    ReplyDelete
  3. @Ujang9897

    ha..i tau u pandai bab2 ni paknyah...maka, jangan lupa publish lak nanti~

    ReplyDelete
  4. @DeQdEq

    adohhhhh! saya kechiwa! nak menang gak! :p

    ReplyDelete
  5. @nur ikhyar dee

    juri ni mmg sgt rajin...sbb tu sesuai menjadi juri

    ReplyDelete
  6. @nur ikhyar dee

    ops, sila kongsi hadiah dengan saya kalo menang...sebab da puji2...haha~

    ReplyDelete
  7. bagus info menarik.. dah dapat idea nak join kontest ni

    ReplyDelete
  8. sunah juri terhormat upenye..
    he3...macih singgah blog cma..
    cma polo cni juga..
    salam kenal~

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com