Sunday, February 13, 2011

Cane Nak Tambah Entry Sebulan?

Ade sorang blogger ni, dia kata sejak 2, 3 menjak ni saya semakin kerap buat tutorial untuk membantu rakan-rakan blogger. Dia post kat SB, dia like. Saya pun like gak! :D

Ye la...bila benda tu terlintas kat fikiran ni, dan saya tahu apa yang rakan-rakan blogger perlukan, maka saya rasa kat situ saya perlu tolong dengan membuat entry bagi diorang tahu. Mana-mana yang terlintas lah~ Ok gak, boleh bagi idea untuk entry baru, kan? :) Kalau tajuk entry saya start dengan "Saya Tak Reti Nak Wat...", ha..tu entry tutorial lah tu. Hehehe...

Tapi...ade gak yang kurang bernasib baik, kene sakat dulu baru dapat tutorial nya...jenuh kene sakat sampai nak keluar group...ahaha~ last-last, sape kene sakat ke, sapa menyakat ke, tak kira...be friends gak~ :) Macam mamat ni...


Nasri Zakwan. Jenguk blog dia tadi...start tahun 2006 tu! Lagi tua dari blog saya! Cuma mungkin dia juga macam saya, baru sekarang nak aktif semula berblog~ Kalau dulu-dulu, entry keluar sehari sekali, paling koman pun seminggu sekali, lepas tu menyepi beberapa bulan...then baru muncul balik..sikit-sikit. Sampai la sekarang ni, saya pun tak pasti sebulan berapa entry saya publish. Arkib blog pun lama tak tengok, tengok jumlah post jek...tak banyak...mungkin jumlah post blog saya lebih kurang macam jumlah entry bulan januari blogger kat bawah ni...


Ha.. Kamu-kamu tengok lah! Mula-mula sekali Januari 2009 tu...sampai yang terkini Februari 2011. Baru setahun lebih! Salutelah blogger ni! Mula-mula dia macam saya dan Nasri gak, mungkin macam kamu-kamu semua gak...tapi, tengok tu~~~ start dari bulan September 2009 entry dia makin banyak dalam sebulan~ malah mencecah 3 angka sebulan bermula Mac 2010! Dan semakin bertambah bilangannya sampai sekarang~ Ouh...mampukah saya menjadi seperti dia~~~ huhuhu... Dia kata, semua orang mampu! Bergantung pada nak atau tak nak je~ Jadi? Kamu-kamu semua, nak jadi macam dia jugak? Dia ada banyak tips yang boleh diguna pakai...siapa dia? Meh terjah SINI.

Update kempen? Esok eh...Nak tido dulu...

Admin: Tiba-tiba dapat idea lagi dengan menambah bloglist baru kat sidebar tu~ Haha! Sasaran seterusnya?





28 comments:

Mr. Swift said... Reply to comment

Banyak gile entri. Ganas gila mamat ni. :D

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Mr. Swift

ganas tak ganas, pi terjah! ang mesti setuju dan kata "berbaloi-baloi~" :D

maCy said... Reply to comment

mungkin boleh cuba tekankan dengan cari loyal reader dulu. then boleh proceed dengan publish entri byk3 ;)

n a s r i z a k w a n said... Reply to comment

sunah..terharu gila ang buat entry utk aku lagi. thanks a lot weh.
betul aku dah buat lama blog aku ni. tapi masa aku buat tu aku tak reti pape pun. maklum la form 3. tapi sampai sekarang pun aku rasa aku macam tak reti sgt nk main beelog ni. entry yang aku tulis tak focus utk satu. aku mcm campur aduk. aku akn belajar sikit mulai hari ni. hari semalam tu kira best jgk la. -___-
walaupun kena buli dgn geng2 korang. even geng ko pun ada jgk member sekolah aku. kurang ajarrrr mailll. hahaha
thanks sekali lagi sunah.

Fiqas said... Reply to comment

rajin sungguh sunah buat n3 untuk SB..

err, nak tya, cammana nk join SB tu??? maaf, sy budak baru belajar...hehehe

tika said... Reply to comment

hahahaha...sunah,si nasri pn add aku jugak...*kesian kt die smlm weh...*
len kali leh wat "tutorial" lagi...
heheh

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@maCy

macam mana nak cari loyal reader dear?

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@n a s r i z a k w a n

ceq bukang buat untuk ang la! haha~ *cover-cover*

takpe, ceq pon tak fokus sangat, entry ceq pon campur-campur...sebab tak nampak lagi pembaca nak yang macam mana... :)

hari semalam tu..haha! kesian ang kan~ maaf didahulukan ye...heheheh.

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Fiqas

camana nak join SB? dengan klik butang yang bergerak2 tu...haha~ nanti saya wat entry untuk fiqas ye!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@tika

haha! ang pon terlibat sekali!

kakngah said... Reply to comment

mak ai.. beratus n3 per month?? hadui.. aku nk publish 1 n3 per day pun kengkadang kantoi.. huhuhu!!!

ijam ismail said... Reply to comment

WOHUUUUUUUUUU....BYK NYE POST DY...MMG XKAN MMPU~~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@kakngah

kakngah boleh!! yosh!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@ijam ismail

ohok-ohok~ ijam kene tambahkan prestasi! haha~

karipapsayur said... Reply to comment

dah karang siap2 lepas tu schedule post kot?

Sedebuk aksesori wanita untuk orang yang bertuah. Meh masuk sini tengok dulu. Mudah aje Giveaway nih..

senydream said... Reply to comment

waah..hebatnyer..:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@karipapsayur

eh, taklah! dah terjah ke blognye?

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@senydream

enchek ben memang hebat! :)

Izzatul zauli said... Reply to comment

waa ! banyak tak hengat ! mungkin lepas nie , nak cuba banyakkan entry :D

AMMAR YASIR said... Reply to comment

Yooo... 500 lebih entri sebulan..gila.... apa resepi tu?

suri solehah said... Reply to comment

salam..tak tercapai akal akak sis..nak buat satu entripun sampai dua tiga kali bukak lappy huhu

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Izzatul zauli

semangat macam tu kite nak~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@AMMAR YASIR

enchek ben da bagi da resepi..:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@suri solehah

salam kak...nape sampai dua tiga kali?

Ina said... Reply to comment

ye la..kalau banyak entry ..banyak kali la orang dtg baca..ada follower ramai ok la..he.he..bloggig pun nak kena ada strategy..
http://inanazir.blogspot.com

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Ina

yup..betul tu ina cayang~

Mr.Kerro said... Reply to comment

den je bru sbulan jagung berblog..huhuhu

aliarosli said... Reply to comment

patotlah
tak aci tol
dah printscreen awal-awal

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.