BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 5, 2011

Cinta Alam Maya?


'Aku tersentak. Bukan aku pinta. Tapi suara-suara sindiran menghantuiku. Apa salahnya aku bertemu jodoh di alam maya? Ramai yang bahagia bercinta di alam maya dan akhirnya ke jinjang pelamin. Sekarang anak dah dua. Masih bahagia. Bukan aku yang minta untuk jatuh cinta melalui alam maya.

Panjang lamunan Sunah. Dia begitu kecewa dengan teman-teman sekerja. Mereka bukan memerli. Tapi pertanyaan mereka membuatkan Sunah kecewa dengan diri sendiri. Pelik dengan dirinya. Kenapa dia boleh jatuh cinta melalui alam maya. Air milo ais dihirup laju. Hatinya membara. Panas bahang terasa. Lantas dia tersedak.

"Uhuk...uhuk...malang betul!" rungut Sunah. Dia sudah bermandikan air milo.

"Eh cik tak apa-apa?" Lelaki sebelah menghulurkan sapu tangan yang diambil dari poket seluar. Lelaki itu kelihatan risau. Sunah malu. Tunduk diam seribu bahasa.' Sambung kat SINI.


Pandai dia wat...salute lah blogger ni! Dari dulu lagi, kalau jalan kat blog dia, then nampak entry cerita, terus nak baca sampai habis. Dah dua kali saya berlakon dalam cerita dia. Yang first dulu berlakon dengan Niq kat SINI. Terima kasih Miss Ran sebab amek saya berlakon~ ;)


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




32 comments:

Farhah Zaidah said... Reply to comment

eh...ingat betul2 dah tadi...heee... =)

forever love said... Reply to comment

haha.. apa nie..x paham..haha.. sebab malas nk klik selanjutnya..boleh x.?

najwa's said... Reply to comment

hehe belakon rupanya kamu. ingtkan betul2 jatuh cinta dlm alam maya. :P

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Farhah Zaidah

hehe...berlakon jek...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@forever love

tak boleh!!! kena klik! hahaha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@najwa's

hehehe~ berlakon saje~ saya kan artis! (sila muntah...:p)

forever love said... Reply to comment

sis tolong baca boleh.?

Aretikz said... Reply to comment

Hok olo, ingatkan Sunah wat cerpen... hehe..

niesz said... Reply to comment

cinta alam maya ni pun kadang2 berhasil gak tau..ehe..

FariehanIbrahim [LBC] said... Reply to comment

haha! adeh, ingtkn btoi2 tdik!
btw, nice lh! ^^

rosmina samin said... Reply to comment

Pssttt Sunah mcm real jer... hehehe sekian ^^

anies anessa said... Reply to comment

wah akak...mcm ada pngalaman jer...hehe

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@forever love

hahaha~ dah baca habis dah tadi...:D

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Aretikz

hok alo! i pelakon jek~ :D

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@niesz

hehehe...itulah kisah dia..yang berhasil macam ujang n kak yana..:D

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@FariehanIbrahim [LBC]

yup, sangat nice cite die~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@rosmina samin

erk...doakan yang terbaik untuk semua ye..:)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@anies anessa

err...bukan akak buat dear..orang lain...baca selanjutnya ye.. :)

MIMIE AIZA said... Reply to comment

laaa.. suspennnn

Wan Gerrard said... Reply to comment

owh berlakon dalam blog..nak jadi ekstra leh :P

cik pulau said... Reply to comment

lalala~
kalau betol pun apa salahnya.. ^^,

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@MIMIE AIZA

hehehe...

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Wan Gerrard

leh, leh..sila hubungi Miss Ran~ haha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@cik pulau

ameen....

Miss Ran said... Reply to comment

sape nk jadi pelakon..meh register

haha

sunah tenkiu bebanyak...tak pernah komen banyak skali bukak..hehe korang mmg best la

doakan untuk korang

Qaseh dalia adelia said... Reply to comment

lepas ni leh berlakon dlm ahmad idham punye lakonan lah ye

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Miss Ran

sama-sama sayang~~ :)

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Qaseh dalia adelia

hehe...qaseh jadi jurusolek, ok? :D

waveX said... Reply to comment

sebab tu org cakap "cinta itu buta"..

Arpiiz said... Reply to comment

sejak kebelakangan ni jadi pelakon je ye..hehe

singgah melawat follower..

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@waveX

:)

~CiK TiNieY~ said... Reply to comment

best jugak jadi pelakon nih...heroin lak tu...hehehehe

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (50) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.