BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 19, 2011

Blogger Sekarang Kuat Tacing?


Blogger sekarang kuat tacing??? Sensitip lebih-lebih??? Yeke?

Entah...sebab tengok blogger sekarang ni kannnn, ade je isu tertentu, mesti nak naikkan kat FB, kat group-group blogger, lepas tu paling havoc sekali buat entri. Semua sebab tacing dengan blogger ni dan blogger tu (tak terkecuali isu blogger sombong itu ini, aku newbie takde sape layan aku, bla bla bla...)

Tak cukup dengan tu, ade yang terus delete blog, terus nak private blog selama-lamanya, cukuplah sampai di sini riwayat hidup blog ituuu...sudah tidak mampu lagi diri menahan tohmahan dan caci-maki. Erk...lebih-lebih sudahhh.

Kadang-kadang, seseorang blogger ni cepat sangat tersentap dengan blogger lain, walopun blogger tu guro-guro je. Terus dia buat entri maklum balas! Eiks, bagusss kan? Bila orang buat kita sentap, sekaligus dia bagi kita idea nak buat entri baru hari tu. Hehehe...jangan lupa ucap terima kasih kat blogger yang bikin tacing, ok?

Tapi ade gak yang bukan guro-guro, memang sengaja nak cari pasal sebab dia tau, nanti bila blogger ni sentap, terus buat entri dan bagi backlink, wahhhhhhhhh!!! Dapat trafik free!!! Huh! Ingat suke-suki ke nak bagi free, blogger sentap yang bijak pandai takkan bagi percuma punya...ye dak?

Kalo rasa cam ni, kene buat ape eksss? Ekceli kan, yang bikin tacing ni antara cabaran dalam berblog, bagi kita pengalaman dalam dunia ni. Kan orang kata, tak mudah nak berblog sambil jaga hati semua orang...jadi bila tertacing tu pikir-pikirkan jauh-jauh eks, jangan pikir pendek-pendek je...:)

Ok lahhh...itu saje pemerhatian dari saya semenjak dua menjak ni. Kamu-kamu rasa macam ni jugak tak?

P/S: Maaf lah kalo terasa yee...tapi betul kan, kan, kan...tak rasa gitu? Kadang-kadang Jeneral SSS.com pun tacing jugakkk...



25 comments:

:: Azizah Alwi:: said... Reply to comment

perasan sangat-sangat pasal isu ni cuma malas nak update je..tak layak oh..haha

bersama kak Es said... Reply to comment

bergantung pada niat berblogging..

well....berfikir sebelum bertindak lebih selamat ye dak?

Salim Harmanain said... Reply to comment

ape la tacink2 ni..tak best kan kak sunah :)

fuuyooh said... Reply to comment

nasib baik aku tak tergolong dalam kategori tuu.. hehe
Fakta-fakta yang cilake

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

xberapa perasan lah..baru online....xtau perkembangan dunia blog camne...T___T tapi kalau itulah yang benar, itu semu cabaran..kita perlu kuat untuk menghadapainya jika benar kita mahu terus kekal di persada ini...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... Reply to comment

haha tu la pasal..

tapi kalo bg idea untuk up entry apa salahnya...

cuma tak berkenan cara org yang suka dok mention nama n cari pasal dengan orang lain....

publisiti murahan tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply to comment

entah la..blog akak tak dikenali...kurang kot rasa camtu..

Arpiiz said... Reply to comment

buat masa ni blog kita belum nak tersentap lagi..hehehe

perindusyahid said... Reply to comment

macam kes sunah dgn perindu syahid dolu,sentap abes, padahal biasa2 je....aaaa~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@perindusyahid

yezza...macam tu lah kan...

Double N said... Reply to comment

ya betol..ramai tersentap..nak2 ngn saya.. hahaha... smpai anon datang... sy suka! kikiki

mynameismy said... Reply to comment

hurm... no comment....-__-

Izamir Ridzwan said... Reply to comment

IR hati kering

shahjiehan said... Reply to comment

sekadar pendapat, blogger tu manusia. manusia di anugerahkan hati dan perasaan. maka dengan sebab itu lah mereka tacin- menacin...

manusia juga bukan la robot, yg tak pernah perasan dan tak mempunyai perasaan~

pendapat je.. sp2 boleh sngkal

Miss Ran said... Reply to comment

tacing jugak

kekadang laki lbh over dr wanita

b a m b a m ' s said... Reply to comment

<-- dak nie pon kuat tacing gak..errrrr.. :P

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... Reply to comment

betul3 banyak juga terbaca entri tacing2 mcm tu kebelakngan ni hehehe

Woofer Storm said... Reply to comment

serius sy tacing dgn sis skg ni..hahaaaaa

**biasalah,hati remaja..darah masih bergolak^^

Liza @ Adzriel AB said... Reply to comment

sikit2 mana leh tacing:

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/tag-aje-bukannya-tag-heuer.html

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/nak-blog-popular-jangan-suka-merajuk.html

Ujang9897 said... Reply to comment

kalau fikir positif mesti diri kita akan hppy...=)

fikir negetif tu yg kene darah tggi..=)

forever love said... Reply to comment

ta main la tacing.. cam pondan.. hahaha

EYQASARA said... Reply to comment

nak buat camne kalo da tacing.. hihii... mgkin dia takde tmpat nak luah kot kak.. eyqa pun penah lepaskan geram kat blog.. tapi tak mention sape2 pun.. hihihi.. :)

akid azami said... Reply to comment

Tacing tu biasa ar kan.. Sebab kekentalan hati seseorang berbeza. Tapi yang pasal isu tu, haha.. Sebagai blogger, apa2 je boleh dijadikan entri :P

gadisBunga said... Reply to comment

salam... harap2 biarle kite semua terus berblog secara sihat, betul tak?

nazirulhazwan~ said... Reply to comment

bodo orang2 yang cepat tacing ni, aku mmg da menyampah da, yg "tacing" tu otai plak tu, sampah

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.