Puji Atau Kritiklah Entri Saya Ni


Klik header bukan abang Fahrin untuk join~

Gambar yang menceritakan segalanya

"Pon, pon!"

Bunyi hon bertalu-talu di belakang. Memaksa dia bergerak ke hadapan sedikit. Tapi tak banyak, hanya beberapa inci saje dari yang awal tadi. Kerana di hadapannya ada berderet-deret lagi kereta yang lain, turut tersekat dalam kesesakan trafik. Dipandang side mirror, berpuluh-puluh lagi kereta ada di belakang.

Semua mahu segera sampai ke destinasi, tapi tak semuanya sabar menunggu dalam kesibukan tu. Dalam kesesakan tu, ada macam-macam jenis pemandu, dengan kepala yang berbeza-beza. Tak mustahil akan ada yang tiba-tiba menukar gear, memutar stereng, dan cuba masuk antara ruang kosong yang tak sebesar mana, melanggar undang-undang di atas jalan raya, lalu mencetuskan kemarahan pemandu-pemandu lain.

Kadang-kadang kita tak boleh terlalu ikut kepala kita saje, sebab kita pun tak mampu nak ikut kepala pemandu lain. Sebab tu kereta kita ada break kaki, tak cukup dengan tu ada break tangan, untuk berhenti bila perlu; ada gear, ada clutch, ada pedal minyak, untuk kontrol laju kita kat jalan raya; ada cermin pandang belakang, cermin sisi, untuk kita refleks keadaan di sekeliling kita. Malah, untuk kita cermin diri kita sendiri!

Dalam dunia blog? Pemandu itu kita. Fikir-fikirkan...

32 comments:

  1. nice! menusuk ke kalbu..mndlam mksud ni :)

    ReplyDelete
  2. ..dan gaya penulisan yg matang ..LIKE :)

    ReplyDelete
  3. SUKER HEADER BARU... CANTIKKKK... TUL TU SUNAH KEKADANG DALAM DUNIA BLOG NIE KITA BOLEH MEMBACA PENDAPAT MEREKA YANG BERBEZA, ADA YANG MENULIS BLOG KEARAH KEBAIKAN, ADA YANG BUAT BLOG SEMATA-MATA NAK MENUNJUKKAN KEBURUKAN ORANG LAIN.. APA YANG PENTING BIRALAH KITA MENULIS DARI HATI DAN BUKAN HANYA MENGIKUT PERASAAN...

    ReplyDelete
  4. bila byk kepala,byk pemikiran..

    dan itu yg berlainan..

    ReplyDelete
  5. Wah..best entry cik Sunah nie..like,like..:-)

    ReplyDelete
  6. kekadang tu memang bengang jugakla kak...
    tak menyempat2...
    macamlah dia sorang je nak cepat... sabau jela...

    p/s : saya puji !~

    ReplyDelete
  7. erk lebih seratus

    tula pandai2 sedar dri n ruang, jgn pntgkn diri

    ReplyDelete
  8. nice...meh bace entri rin pulak n folow..

    ReplyDelete
  9. BANYAK ORANG BANYAK RAGAM...sabar jerla kan...

    ReplyDelete
  10. wahhhhhhhhhh sangat suke!
    best neh:)

    ReplyDelete
  11. salam kak sunah.. mintak colet.. lapa lah

    ReplyDelete
  12. Hebat cara boss mengarap gambar tu. CA suka sangat. sangat. sangat.. terbaek.. :) mendalam sangat.. :)

    ReplyDelete
  13. lawa haeader kak sunah.. fahmi buat ek?

    ReplyDelete
  14. penuh isi tersurat n tersirat..ad gaya bloger matang..tegur cara berhemah..

    Mcm tu la manusia kak..tahap kesabaran tr lalu siket..bertindak tak guna iman..

    ReplyDelete
  15. TERBAEK dari ladang...!!
    best lah kak,efa puji..hihi suke3.. penuh maksud mendalam..:))

    ReplyDelete
  16. sebelom puji entri ni nak puji header baru tu dlu .. boleh kan .. cantik amat sis . flash gitu .... huhu

    dan saya puji enrti ni ada mesej tersendiri yang nak disampaikan pada pembaca khususnya blogger(s) . hehe

    ReplyDelete
  17. like like like.... btol tue... jgn nk ikut kepala sendiri...

    kete kira xde clutch cm ner tue? hikhihik...

    akak in love dgn header akak.. nk wat in relationship ngn header akak leh? hihihi

    ReplyDelete
  18. nice one...like!
    jadilah pemandu yang berhemah! hehehe

    ReplyDelete
  19. nak marah pun ada kalu jalan trafik macam tu

    ReplyDelete
  20. pin ! pin ! .. zaty nk lalu kt sini ..:P

    ReplyDelete
  21. salam.saya new driver.tak mahir sgt bawak kereta.hihi..very2 nice entry la =)

    ReplyDelete
  22. betul tu
    kita yg bakal tentukan hala tuju blog kita..

    jom..nak ajak pandu ke blog akak lak!!!

    ReplyDelete
  23. hak3. Kak Sunnah seperti biasa. entry yang tersirat bermacam pedoman :)

    btw kak. saya vote untuk header flash yang baru ni. bergaya sket. hehe.

    ReplyDelete
  24. ramai yg dh komen, dan pndapat sy same spt kebanyakan mereka. gud job!


    PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI

    ReplyDelete
  25. salam...

    nice entry..
    tak boleh nak cepat melenting kalau lalui saat mcm ni... sama la dlm dunia blog.. perlu belajar bersabar untuk terus berjaya...

    ReplyDelete
  26. nice la kak, ;)

    mendalam ni maksud dia.

    ReplyDelete
  27. like2..

    done follow anda..
    meh follow sy

    ReplyDelete
  28. mcm2 orang..mcm2 prangai.. i like ur opinion...=)

    http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com