BLOG ENCIK SUAMI

Friday, August 5, 2011

Macam-macam Kisah Di Sebalik GA 31-7...


Lokasi: Inbox FB

"berita tergempar.. salah sorang pemenang alamat kat Netherland.. dia menang hadiah ***.. camner ea..??"

"haiyooo
@.@
pitam~"

"oh maiii.. yang kat netherland tu dia tak balik malaysia ke raya? hahaha"

"dh tanye dia ada x alamat malaysia..
jawapan dia........"

"lepas tuuu...."

"TAK DE... ngeeeee~"

"hoh??? adehhh...cane nak post ke luar negara? =.="

*****

Lokasi: Henset Cap Ayam

"Salam ***. Sunah ni. Ni nombor maxis ye? Nak setelkan hadiah topup..."

"tak nak bang..."

Erkkk! Pelik... Taknak hadiah ke? Merujuk semula email dan mesej di FB.

"Err..taknak? Ni adik *** ye? Dia menang hadiah giveaway dekat blog...hadiah tu topup RM10... Sebab tu saya tanya ni maxis ke celcom ke digi..."

Lama sikit tunggu reply...

"Saye maxis"

"Ok ok...terima kasih...tahniah ye... :)"

"k.. Kasih.."

*****

Hehehe... Kelakar bila kenangkan... Adehhh... Ade lagi yang tak bagi details tuu... Kalau kamu-kamu menang, cepat-cepatla ye bagi details kat email yang disebut kat SANA tuuu...

P/S: Alhamdulillah... Akhirnya ade jugak yang faham kenapa saya keluarkan entri tu... Yup, yang saya nak kongsikan adalah penggunaan bahasanya, point dia memang ada dan saya setuju dengan kata-katanya... Wallahu'alam...


21 comments:

H.J said... Reply to comment

buat GA plak kak sunah..nak menang ni..haha

Tea Dno said... Reply to comment

hahah pelbagai ragam yee..

Iffah Afeefah said... Reply to comment

pos je da mahal

wakaka

abisla

ps: Bgusla ade y paham

Salim Harmanain said... Reply to comment

macam2...kihkih

FaKArePa!n said... Reply to comment

kalau dorang x nak.. hdiah tu.. hntr je kat sy hdiah tu Sunah..hehe

mynameismy said... Reply to comment

Sunah, lupa nak wish befday haritu...
happy belated befday..;) hehe

pRiNCe said... Reply to comment

tahniah ye akak sbb berjaya buat contest dgn jayanye..:)..

kembatolo™ said... Reply to comment

orang sini pun nak topup jugak kak.. hahaha

sergeant keroro said... Reply to comment

hehe, belanda tu camne agaknya eh?? :p

CikMiMiey said... Reply to comment

ahakkksss .. macam macam ...

p/s : salam ramadhan kak sunah :)

SoLy SoLicious said... Reply to comment

mahal pos lak dr hadiah..haha

mas saari said... Reply to comment

biasalah kalau buat GA atau contest ni...macam2 ragam!

cucu umie said... Reply to comment

ragam manusia sis..biaselah..hehe

Dzarief Zuhdi said... Reply to comment

haha.. pos laju la akak.. kat belanda dia smpai lambat kot.. x kan esok gak.. haha

Isteri Encek Bard said... Reply to comment

hahhaah camni pon ahdo

Sis-Lin said... Reply to comment

Alaaaaaaaa tak menang arrrr....
Bru nak belanja tauhu sumbat! hahahaaaaaaaaaa

gadis melayu said... Reply to comment

hehehehehe..^___^

hadinesta said... Reply to comment

manusia manusia, macam macam :D peace

JIJI YU said... Reply to comment

nak komen ke tak ni ek..

NadiRah said... Reply to comment

nombor nad akak ade kn???
nk topup 50ringgit ek... ^^

cik pulau said... Reply to comment

tu lah.. macam2.
cikali sampai naik pitam..
hahaaha

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.