BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 6, 2011

Cherry Oh Cherry... Cherry Blossoms?

Cherry duk atas beg...muka cam sedih ajeee...

Pagi-pagi adik bukak pintu depan, diorang sume berkejar-kejar masuk dalam rumah. Kalo dulu mak diorang si Mitchi tu duk tunggu tepi beg masa saya tengah siapkan segala barang nak bawak balik, kali ni Cherry dengan Suteh lak yang duk tunggu tepi beg saya dengan adik. Saya letak dia atas beg, dia tak lari pi mana-mana cam selalu. Cam tau-tau aje tuan kesayangan dia nak gi jauh hari ni.

Cherry duk atas riba pulak...aiyakkk...awat la nkoo niii...

Anak Mitchi kan ade 4 ekor yang hidup lagi ni. So kitorang adik-beradik dapat la sorang sekor. Cherry ni kira bawah 'seliaan' saya lahhh, Suteh pulak bawah 'seliaan' adik yang nak ikut balik hari ni. Sutehhhh yang cabut huruf J kat netbook ni hari tu la Aimaa oi... Cecuteh = Si Suteh. Cecuteh tu kucenggg... Takde kaitan ape-ape dah dengan kuceng sebab Cecuteh memang kucenggg... Errr... Mende la saya merapu ni.

Dari kiri: Cherry, Suteh, Bibi & Jompot

Ok... Bubyee Cecherry, Jejompot, Bibi ngan Cecuteh~~~ Jaga diri leklok yeee mucukkk!

P/S: Doakan perjalanan saya lancar ye kawan-kawan~ :)


27 comments:

Cik Suheela said... Reply to comment

comelnya cherry..lama kita tak bela kucing..huhu rindu rasenya..

FaKArePa!n said... Reply to comment

hari ni sunah dah turun semenanjung erk??

Niena Pengembara Ilahi said... Reply to comment

cian dorg nk kna tggal..xpe... kt sana jmpa cici :D


erm..smoga smuanya berjalan ngan lancar ye sunah :) InsyaAllah

Niena Pengembara Ilahi said... Reply to comment

cian dorg nk kna tggal..xpe... kt sana jmpa cici :D


erm..smoga smuanya berjalan ngan lancar ye sunah :) InsyaAllah

siti kektus said... Reply to comment

sedih muka cherry tu, dia nak ikut sama la tu kak. ;)

cik pulau said... Reply to comment

wahhhh.4 ekor..
umah sy tinggal 2 ekor je.. hhehe..

take care..
moga selamat segalanya..^^,

eqbalzack said... Reply to comment

Salam sunah,
maaf abg eq lewat reply. bukan sebab beraya tapi kerja office/research yg tak abes2 ni..hehe

mas saari said... Reply to comment

welkam back...moga selamat sampai!

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

semoga selamat sampai ye angah....banyak kuceng angah....besar2 dah...

mcm ni lah said... Reply to comment

semalam dan hari ni saya ada publish entry pasal pusat jagaan haiwan aniaya kucing, sedih tau kalau tengok mesti nk nanges nyer,.
jom singgah ke blog saya, ada pelbagai info2 terkini lg sengsasi,
tajuk utama hari ni,
pemuda disimbah asid gara2 berebut seorang pondan,
pusat jagaan haiwan cuai dan zalim sebabkan kematian 16 ekor kucing dan lebih 200 ekor lagi kebuluran dan teraniaya,
honda malaysia panggil semula lebih 40,000 kereta 2006 - 2008.
dn pelbagai lagi info2 terkini lagi sengsasi, jom ramai2 terjah ke blog sy.

fRaMe+LenSeS said... Reply to comment

amin2. moga boss slamat sampai. :D mendoakan keselamatan boss Nadh ni..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... Reply to comment

semua nak lepa sodap2 disebut ye....

AI said... Reply to comment

- byk nye kucen...

Liza @ Adzriel AB said... Reply to comment

nak bermanja lebih tu... comel

ariana said... Reply to comment

Wah..macam2 nama mereka tu ye..:)
Moga Allah permudahkan segalanya serta selamat sampai kedestinasi Sunah.

aimie amalina said... Reply to comment

alolololo
rindula deme kat kak sunah pas ni ye..
akak..jalan molek2 ye!
insyaAllah..selamat sumenye =]

MerLe said... Reply to comment

ayaaa~ cOmeynye~

ijA said... Reply to comment

semoga selamat tiba di destinasi kak sunah,,

JIJI YU said... Reply to comment

jap2..mane cici

Muslimah Optimis said... Reply to comment

aduhaiii.. nama kuceng die comel2 sangat aihh.. paling comel jompot tu lah.. hihihi...

El-Janna said... Reply to comment

nak kemane tu sunah~~

have a safe trip ya^^

NadiRah said... Reply to comment

slmt jalan...

d_LA said... Reply to comment

hehe..nama kuceng rupenye..comey sgt nama sorang2..erkk, sekor2lah..
semoga slmt smpai ke destinasi^^

kura said... Reply to comment

alolorh. comey comey belaka! heheh

yaya said... Reply to comment

comel3 smua..suke tngok...

0nenanina Vanilla said... Reply to comment

ala comelnye~~ secomel namenye..

sergeant keroro said... Reply to comment

kucing memang comel, hee~

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.