Giveaway Road to 8 Million Pageview

Giveaway Road to 8 Million Pageview | Hari ni nak support GA rakan JDT Blogger sempena pageviews dia nak menghampiri 8 JUTA!!! Banyak gilerrrr. Kita ni pun terkemut-kemut nak naikkan PV. Kak Dilah dah jauhhhhh tinggalkan kita. Huhuhu.

Antara tips kak Dilah untuk naikkan pageviews blog:
  1. Update entri resepi. Ye, entri resepi paling banyak orang search dan masih bergantung kepada google. Terutama nanti bulan Ramadhan, lagi laaa banyak orang cari. Dalam setahun, insya'Allah cepat naik kalau selalu up entri resepi.


Tips saya sendiri untuk naikkan pageviews blog:
  1. Rajin update entri secara konsisten.
  2. Gunakan tajuk yang SEO friendly dan penggunaan trending keywords dalam entri.
  3. Rajin blogwalking ke blog-blog lain dan tinggalkan komen, supaya orang lain pun datang jenguk blog kita.
  4. Rajin share (ping) entri di media sosial lain, contohnya Facebook (personal, pages dan groups).
  5. Jangan lupa share kat whatsapp status kalau uols ada ramai contact whatsapp.
  6. Rajin share kat Google+ communities, tapi yang ni awal April nanti da takde da.
  7. Gunakan template yang mesra SEO, bukan hanya responsive.



Cara menyertai “Giveaway :: Road to 8 million pageview”
1) Wajib follow blog ini www.ceriteraibu.com
2) Wajib follow IG : afdilah17 dan gajet_ibu_moden
3) Wajib like/follow facebook : norafdilahlias , ceriteraibudotcom & GajetIbuModen
4) Buat 1 entry bertajuk “Giveaway Road to 8 Million Pageview” dan backlink kan banner ke entry ini.
5) Tinggalkan komen dan link entry korang di ruangan komen di SINI..

Hadiah Giveaway
1) 10 blog akan dipilih untuk diletakkan dalam bloglist blog kak Dilah.
2) 2 hadiah misteri kepada 2 orang peserta.

Jemput join sekali ya uolsss!

16 comments:

  1. Wahh... Dasyatnya nak dekat 8 juta views dia.. Kalau saya yang asyik buat blog baru memang tak dapatlah views seramai macam ni. Huhu. Semoga berjaya!

    ReplyDelete
  2. Banyak juga tu 8 juta. Kinah sejuta pun tak sampai lagi hehe. Good luck awak.

    ReplyDelete
  3. Hebattt..hahaa.. Goodluck kak Sunah!!! Nanti nak join laaa..hadiah misteri tuuu.wuuuu

    ReplyDelete
  4. LZ pun join giveaway ini..
    Semoga ada rezeki kita dalam giveaway ini..
    Good luck!

    ReplyDelete
  5. wow ini gigih sangat dok up entri resepi ni,, :D.. all the best sunah tq jugak sharing tips :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. datang dari segmen yang sama. Good luck!!

    https://caramelmacchiyato.blogspot.com/2019/03/giveaway-road-to-8-million-pageview.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com