Buffet Ramadhan 2019 di Ramada Meridin Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2019 di Ramada Meridin Johor Bahru | Pernah dengar nama hotel Ramada Meridin Johor Bahru? Bukan Ramada Plaza Melaka tau! Ni hotel baru kat area Medini, tak jauh dari Puteri Harbour dan Legoland Malayia. Belum sampai setahun pun lagi hotel ni. Jadi, semuanya masih nampak baru dan cantik.

Kalau uols datang ke JB, boleh cuba bermalam kat sini. Saya sukakan suasananya yang santai dan menenangkan kat area swimming pool, rekaan bangunan hotelnya yang melengkung dan restorannya yang sangat welcoming. Sebut pasal restoran, di Ramada Meridin ni, Delish Restaurant akan membawakan buffet Ramadhan kepada pengunjung pada bulan puasa akan datang.


Dari 10 Mei hingga 2 Jun 2019, pengunjung boleh menikmati jamuan berbuka puasa yang disediakan oleh Chef Mozart Muhamad, salah seorang juri jemputan untuk Masterchef Malaysia bagi tahun 2011, 2012 dan 2013. Sifatnya yang sangat teliti dalam menyediakan juadah, menghasilkan pengalaman yang hebat buat para pengunjung yang mencuba makanannya.

Istimewa untuk bulan puasa yang akan tiba, Chef Mozart dan team kulinarinya akan menyediakan aneka menu tempatan pilihan dari seluruh Malaysia. Bertemakan Citarasa Tradisi Buffet Dinner, nantikan menu-menu tradisi yang menyelerakan dari serata negara.

Jom belek dulu antara menu-menu utama yang akan dihidangkan kepada uols nanti!



Salad, Kerabu & Condiments
Salad Bar with Condiments & Dressing
Aneka Ulam Ulaman, Aneka Keropok, Aneka Sambal Pencicah & Aneka Jeruk


Rojak
Sotong Kangkong, Rojak Pasembor, Rojak Buah
with Condiments & Sauce


Soup Counter
Sup Ayam Berempah
Bread


Satay Lok Lok Counter
Selections of Seafood, Fish, Meat, Poultry, Vegetables
Steamboat, Serve dry or with Soup & Condiments



Laksa & Noodle Soup Counter
Laksa Johor with Condiments
Clear Chicken Broth with Selection of Noodles & Condiments


Chef Signature 'Nasi Kukus Ayam Serai Berempah'
Steamed White Rice with Marinated Herb Spices Lemongrass Crispy Chicken


Assam Pedas Action Counter
Selection of Tetel, Pari Tuka, Chicken, Oxtail, Fish Kembong, Fish Merah, Ikan Sembilang, Ikan Tenggiri

Hawker Wok Action Stall
Char Kuey Teow Kerang, Mee Goreng Mamak, Beef Ginger, Dry Chili Chicken


Kambing 'Kuzie'
Roasted Whole Kambing With Kuzie Spices
Kuzie Rice with Condiments


Aneka Satay & Bakar Bakar Action Stall
Chicken Satay Beef Satay with Peanut Sauce & Condiments
Choices of Fish, Seafood, Meat & Poultry with Sauce & Condiments


Ikan Bakar
Baked Whole Tenggiri Fish with Asian Herb & Spices


Ayam Buluh
Herb Marinated Chicken in Bamboo

Tandoori Specialties
Chicken & Lamb Tandoori with Naan & Condiments



Air Khatira
Traditional favourites drinks with mixture of dates, cincau, raisins, khatira seed and cream



Kuih Muih & Buah Buahan
Assorted Whole Fruits & Cut Fruits
Assorted Malay Kuih


Pastries & Cakes
Assorted French Pastries, Assorted Slices Cake, Mini Pastries, Tartlets, Puddings

Nampak sedap kan semuanya? Serius cakap eh, yang ni bukan nampak aje sedap. Tapi memang sedap-sedap semuanya. Walaupun bahagian buffet restoran nampak kecik aje, tapi setiap menu yang dihidangkan sangat memuaskan hati, kita boleh rasa semuanya tanpa menyesal di kemudian hari bila ada yang tak sempat rasa. Kahhhhh!

Harga?

Nahhh!


Citarasa Tradisi Buffet Dinner


Delish Restaurant, Level 5, Ramada Meridin Johor Bahru

No.5, Jalan Legoland, Bandar Medini Iskandar Malaysia,
79250 Iskandar Puteri, Johor

Promotion period: 10 May - 2 June 2019
Time: 6.30 pm - 10.00 pm

Early Bird Voucher
Sale period: 1 April - 5 May 2019
Adult RM75 Nett
Child RM48 Nett

Normal/Walk-in
Sale period: 6 May - 2 June 2019
Adult RM88 Nett
Child RM58 Nett

For inquiries and reservations:
+607 531 8888

Facebook:

Website:
Buffet Ramadhan 2019 di Ramada Meridin Johor Bahru Buffet Ramadhan 2019 di Ramada Meridin Johor Bahru Reviewed by Sunah Sakura on April 04, 2019 Rating: 5

5 comments:

  1. nampak menyelerakan la sunah..

    ReplyDelete
  2. Semuanya sedap-sedap, Laksa Johor dan juga Ikan Bakar itu sangat sedap !!

    ReplyDelete
  3. Maknanya tak lama lagi nak puasalah.

    ReplyDelete
  4. kalau dekat sy rembat ni... waduhhh semuanya membuka selera sy hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.