Fire & Water

Fire & Water by Faizal Tahir
(OST Boboiboy the Movie 2)



Ada masa ku mahu jadi biasa
Ada masa ku mahu luar biasa
Mahu ku jadi juara
Mahu ku berjaya

Kata orang hidup biar berjasa
Dunia ini hanya sementara
Berani hadapi semua
Harus kau percaya

Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Terus ikut cahaya
Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Pasti sampai ke sana

[Chorus:]
I’m Fire and I’m Water
Kau memberi ku kuasa
I’m Earth and I’m Nature
Kau membuat ku rasa

Oooh oh oh
Oh oh oh oh oh
Boy oh boy oh boy oh boy
Jangan mudah mengalah (oh!)

Gagal bukan alasan putus asa
Menang bukan untuk mendabik dada
Saat ku hilang arah
Kaulah adiwira

Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Terus ikut cahaya
Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Pasti sampai ke sana

[Chorus]

I’m rising up
I feel it now
I’ll never let you down

I’m rising up
I feel it now
I’ll keep you safe and sound

Ku berikan segalanya
Mengharungi semuanya

Woah oh!!
Woah oh!!

I’m Fire and I’m Water
Kau memberi ku kuasa
I’m Earth and I’m Nature
Kau membuat ku rasa (yeah!)

[Chorus]

Oooh oh oh
Oh oh oh oh oh
Boy oh boy oh boy oh boy
Jatuh bukannya kalah (oh!)

(I’m Fire and I’m Water)

P/S: Weiiii, dia buat MV kat Encore Melaka!!!

Saya dah tengok Boboiboy the Movie 2 malam tadi dengan family encik suami kat Aman Central, Alor Setar, Kedah. Not bad lah, walaupun lebih sesuai untuk tontonan kanak-kanak, tapi dari segi graphic dan idea tu boleh dipuji ya!

Saya bukan lah peminat siri animasi Boboiboy ni kat TV, encik suami, yee, dia memang minat cerita-cerita kartun macam ni. Terbukti sungguh ketidak tahuan saya tu bila dengar budak kecik seat seberang sebut, "Eh, Fang pun ada?" masa diorang nak balik rumah masing-masing, dalam kepala saya terus tanya "siapa pulak Fang ni?" 😂

Dari segi isi cerita, nice jugak lah. Siapa sangka superhero kanak-kanak pun boleh juga mengalami fasa hampir-hampir tewas teruk, watak antagonis dia tu pulak memang jahat betul. Dah la muka tu macam muka Goblin dalam SpiderMan dulu-dulu. Geram nengoknyeee!

Dari segi humor lak, ok lahh. Not bad, ada part yang kelakar gilerr satu hall gelak, ada part yang lawak dia hambar dan boleh dijangka. Untuk budak-budak, ok lah, tergelak jugak diorang.

Good job Nizam Razak & team. Saya bagi 6.5/10 bintang.

Uols da tengok ke? 

9 comments:

  1. oo.. baru tau lagu FT ni utk soundtrack filem boboiboy 2. akak lom tengok lagi.. budak2 ni dah bising tanya bila nak g tengok boboiboy.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak...dengar dalam movie pun da tau tu suara beliau...sebab sebelum movie tak ade dengar lagi...ahhahaha

      bawak la diorang pi tengok...

      Delete
  2. Ramai cakap Boboiboy ni bukan filem budak budak! Kena tengok ni!

    ReplyDelete
  3. karya Faizal Tahir tak pernah tak best. Citer Boboiboy pun best juga layan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..saya setuju! dan agak sedih juga bila dia bagitahu album ROJAK adalah album last

      Delete
  4. Nak tengok juga sebab dalam filem ada bini papazola dan anak-anaknya hahahaha dalam TV takde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yee comel sungguh pipi zola..bini papazola lak cantikkk

      Delete
  5. wah, terbaikk!

    salam singgah ye :) https://sweetepalhijau.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com