Makan Malam Eat All You Can di Qing Palace Chinese Restaurant, Pulai Springs Resort

Makan Malam Eat All You Can di Qing Palace Chinese Restaurant, Pulai Springs Resort | Ini cerita hari Ahad lepas. Last minute, pukul 5.19 petang macam tu, Sis Lin call seketul Sunah. Masa tu saya tengah baring kat bilik lagi sebab baru je bangun dari long nap. Nap patutnya short je, boleh panggil long nap ke? Nak sebut tidur kang kena kecam. Haha.

Hari Ahad yang tak produktif sangat-sangat, mood hari tu ke Lautan Pasifik, tak tahu la kenapa. Tiberr dapat call dari Sis Lin suruh siap-siap, nak pergi makan. Erkk. Serius ke ni, biar betikkk. Memang serius ya, dia ajak makan dekat Pulai Springs Resort, sekali dengan husband dan anak dia. Adusss, malu la nak join. Tapi husband Sis Lin dengar perbualan kami, terus dia cakap "makan free, buat apa nak malu?" Hahaha!


Maka, hasilnya tercongoklah kami kat Qing Palace Chinese Restaurant, Pulai Springs Resort pada lewat petang Ahad tu. Nampak tak muka baru bangun tidur tu? Hahaha! Teruknyeeee!

Kitorang dinner pakej Eat All You Can yang berharga RM60.00 untuk seorang dewasa, dan RM30.00 untuk seorang kanak-kanak tu. Promosi ni masih berjalan lagi tau sampai 31 Julai 2020 ni. Haa tinggal dua minggu lebih je lagi!


Macam pakej Eat All You Can yang lepas-lepas, menu dia lebih kurang sama aje, cuma ada beberapa menu baru sebagai penambahbaikan. Jadi pada hari tersebut, kami order menu yang tak pernah kami cuba lagi, kebanyakannya menu-menu yang baru ditambah ke dalam senarai. Meh tengok, apa je yang kitorang makan.

Steamed Red Snapper with Asam Sauce

Deep Fried Brinjal in Spices

Prawn Soup

Fried Mixed Vegetables with Asam Paste

Brinjal Chicken

Peking Duck

Brinjal Chicken tu saya sangat recommend ya, memang sedap dan kena dengan tekak rasa dia. Tak sangka lak, sama macam Prawn Soup tu, alahhh sup udang je pun orang kata, tapi wehh udang dia fresh manis dan dimasak secukupnya. Tak terlebih dan tak terkurang. Alhamdulillah, boleh pergi lahhh~

Ada satu lagi menu yang kitorang baru try walaupun dah lama ada dalam senarai, Chicken with Dried Orange Skin tapi tak ambil pula gambarnya masa tu. Yang tu pun ok juga rasa dia, macam Lemon Chicken aje cuma ni rasa masam dia daripada kulit limau.

Nah details tentang promo ni:

'EAT ALL YOU CAN' promotion is back at Qing Palace with NEW, Enhanced menu! Choose from more than 70 items on the menu.

PROMOTION PERIOD: Till 31 July 2020

Highlights include:
Szechuan Hot & Sour Soup
Braised Shark's Fin Soup with Crabmeat
Clam Soup / Fried Clam with Shrimp
General T'zo Chicken
Brinjal Chicken
Prawn Soup / Oatmeal Prawn / Wasabi Prawn
Indonesian Style Curry Fish
Peking Duck
Deep-fried Brinjal in Spices
Oni / Yam Pudding & More!


PRICE:
RM60.00 per adult 
RM30.00 per child (3 - 11 years)
(inclusive white rice & Chinese tea)

* Prices are exempted from 6% SST till 30 June 2021
* Minimum 2 paying persons required 

Other terms and conditions:

  • Eat All You Can promo is available for lunch from 12.00 noon to 2.30pm and dinner from 6.00pm to 10.00pm 
  • Not applicable with any other discounts and promotions
  • Valid till 31 July 2020
  • Minimum 2 persons required to dine


For bookings, call +607 521 2121 or email: qing.palace@pulaisprings.com or fill up the 'Request for Reservation' form on the website HERE.

12 comments:

  1. Perrrrggg... layan Udang masak apa tu... yummmy...

    ReplyDelete
  2. Terasa-rasa oii kesedapan ikan merah asam tu, yumssss...

    ReplyDelete
  3. Bestnyaa uii makan-makan macam-macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. best fiza...eh bila nak bincang bab blog ni..haha

      Delete
  4. Alamak aiii..sedapppnyaaaaa! Ala..rindu Peking duck tu haaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa non, ape lagi...mai la makan sini..bawak kawan2 ko sekali...lepas tu ko terus ambik kek lapis ko..hahahahha

      Delete
  5. Replies
    1. ya cik tk...sayangnya tak ambil banyak lagi gambar menu sedap yang lain..haha

      Delete
  6. Prawn soup tu paling tempting sebab kita peminat udang.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com