Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar! | Hish, geram sungguh lerr. Ingatkan sebab letak post berunsur promosi or iklan kat FB personal ke, sebab tu kena block. Kak Ajan yang memula perasan button komen hilang dekat post, sedangkan beberapa hari sebelumnya ok aje. Tiba-tiba tadi dalam pukul 3.30 dia whatsapp bagitahu dah tak boleh komen post kat FB ciksun.

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Kecoh kitorang dalam group JDT Blogger.

Entah apa masalahnya, semua mengagak-agak aje. Siap buat eksperimen lagi kat FB ciksun, post update review macam biasa, tanpa ada unsur jualan, then semua check boleh Like dan Komen tak. Tak boleh! Then ada suruh buang tag, ciksun buang. Pun sama tak boleh.

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Ni sebelum ciksun buang tag tu. Pun tak boleh jugak.

Tiberr Cik Tom masuk, dia share gambor bawah ni.

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Apeeee?

Ye lah, blogger kan kalau buat kerja review, kena ambil gambar banyak-banyak. Then, nak kena share gambar tu kat social media masing-masing untuk tarik perhatian orang ramai. Ni tiba-tiba satu post, hanya boleh 1 gambar aje, baru ruangan Like dan Komen tu dibuka. Kalau tak, uols post macam biasa gambar banyak-banyak tu, bila klik gambar satu per satu baru boleh Like dan Komen.

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Geram, Post Facebook Kena Block Sebab Letak Lebih Dari 1 Gambar!

Dah kenapa agaknya macam tu ek?

Adeii, terpaksa lah combine gambar buat collage guna PhotoGrid. Setakat ni tak ada lagi apa-apa update pasal ni bila search google. Tak jumpa apa-apa tips atau kenyataan dari pihak FB in case la benda ni bugs aje kan.

Harap-harap bugs aje lah, nanti boleh post banyak-banyak balik. Takkan semua orang nak buat page?

19 comments:

  1. sejak bila ya? sebab baru2 ni share gambar anak2 banyak2 dari ig ok pulak dia.. haih pelik2 la fb ni, jangan lama2 hilang macam friendster dah la

    ReplyDelete
    Replies
    1. semalam petang sekejap dalam dua tiga jam gitu je...

      Delete
  2. banyak songeh juga fb sekarang, nasiblah saya malas nak buka fb sgt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah nasib baik malas buka..kalo tak, mesti pening semalam

      Delete
  3. Dah okay, kan? Nanti try balik..adoi..xde masalah pun nak post bebanyak..isu apa aje pun..haihhhhh lah si Mark nih, sabo je ler ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha, semalam petang tu masa akak gitau kat group tu da ok da..hihi

      Delete
  4. Serius lahh Facebook macam tu sekarangg. Macam Macam hal.

    ReplyDelete
  5. Ada la tu apa2..xperasan pula dh jrg update apa2 kat fb ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, macam kita berblog jugak ek..bila tukar template kang orang pelik tiba2 ruang komen hilang..haha

      Delete
  6. Geramm janganlah engko geram gerammmm
    Hahaha dun wuri, aku dah bagitau Mark, now semuanya dah ookay..

    ReplyDelete
  7. Oh baru tau sebab dah tak aktif fb. Thanks share. Harap Zuckerberg ubah le rule mengarut ni. Yahudi betul. Eh tapi dia memang Yahudi

    ReplyDelete
  8. macam macam rules dia sekarang ni ye. tak boleh sync ke fb lah camtu. leceh pulak nak upload 2x kan. harap hanya bugs je lah.

    ReplyDelete
  9. oh ada jadi macam tu sekarang? baru tau.. lama tak aktif fb

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com