Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor | Sebelum berlakunya pandemik COVID-19 ni, ciksun, family, and kawan-kawan sangat suka pergi IKEA untuk survey barang perabot dan perkakas rumah. Bila tengah pandemik, bukan lah dah tak suka, tapi agak terbatas pergerakan ni nak ke mana-mana. Tambahan pulak, dari rumah ciksun nak ke IKEA Tebrau tu jauh lah jugak. Jadi, untuk ke sana tu kena pilih satu hari ekslusif untuk shopping barang IKEA saje.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Sekarang ni, dah makin ramai buat kerja jadi personal shopper, termasuklah untuk beli barang IKEA. Dah jadi mudah lah untuk ciksun beli perabot dan perkakas rumah tanpa perlu pergi jauh ke IKEA dah. Guna aje khidmat Personal Shopper IKEA Johor, nanti diorang yang akan uruskan semuanya sampai lah ke penghantaran depan pintu rumah kita. Senang, jimat masa dan tenaga kita jugak.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Kelebihan Personal Shopper IKEA

Perbandingan beli di IKEA online store, platform online store & Personal Shopper

Kenapa tak beli je guna IKEA Online store? Haaa kalau barang kita order adalah item kecil dan ringan memang lebih baik order direct dengan IKEA online store tapi kalau kita beli item besar dan berat, ia akan mempengaruhi kos penghantaran yang boleh mencecah RM2++.

Untuk platform online store pula, kebanyakannya hanya memenuhi kehendak bagi item kecil. Dan cas courier adalah berbeza belum termasuk kos unit barang.

Jadi memilih Personal Shopper yang lebih banyak memberi manfaat:
  1. Pembelian tidak terhad kepada jumlah atau saiz. 
  2. Kita lebih mudah berhubung dengan trusted seller kerana boleh pergi ke showroom. 
  3. Jumlah Service Charge (SC) pula bergantung kepada berat item. Kalau barang besar tetapi ringan seperti toys takdelah SC mahal. Owh yee tiada servis pemasangan, jadi sila lah DIY (Do it Yourself) sendiri.
  4. Jimat masa, tenaga dan wang kerana tak perlu ke IKEA Tebrau, tak perlu beratur dan menjimatkan kos perjalanan ke sana bagi yang jauh daripada Johor Bahru.

**Apabila musim Pandemik ni sesuai sangat untuk gunakan khidmat Personal Shopper

NF Imtiyaz Enterprise, Trusted Personal Shopper IKEA Muar, Tangkak dan Batu Pahat
 
Kalau uols nak tahu, pengasas Personal Shopper Ikea Muar ni adalah pasangan suami isteri yang berkhidmat sebagai guru iaitu Cikgu Shahrul dan Cikgu Madihah (Kak Ya). Minat ini tercetus pada Ogos 2020. Tapi siapa sangka minat ini boleh membina mini showroom yang pada asalnya adalah tempat anak murid tuisyen dan belajar mengaji. Lokasi bersebelahan Sekolah Menegah Sains Muar dan stesen janakuasa elektrik TNB.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

10 SOALAN vs 10 JAWAPAN

1) Di Muo/Tangkak ada Showroom@ Personal IKEA?
Ada

2) Siapa nama Personal IKEA tu?
Shahrul & Kak Ya

3) Macam mana kira harga?
Service charge (SC) ikut pada nilai harga & berat setiap barang

4)Macam mana saya nak tau SC barang tersebut?
PM Shahrul & Kak Ya

5) Mahal ke?
Anda pasti berpuas hati & happy

6) Macam mana nak beli?
Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara

7) Apa nombor handphone Personal Shopper Ikea tu?
Shahrul >>> klik disini 014-5068355

Kak Ya >>> klik disini 011-59629629

8) Ada buat COD (Cash on Delivery) ?
Tiada

9) Barang besar boleh order?
Boleh, setakat ini paling besar adalah katil

10) Showroom dibuka hari apa?
Akan dimaklumkan dalam group whatsapp
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Terdapat ready stock item memudahkan pelanggan walk-in. Kebanyakan stok adalah hot selling. Tetapi jika tiada barang yang diinginkan, tiada masalah kerana Personal Shopper akan membuat trip beberapa kali setiap bulan untuk memenuhi kehendak pelanggan bukan sahaja Muar, Tangkak dan Batu Pahat tetapi dari Kluang pun ada tau. Mereka akan menunggu di perhentian Tol untuk penyerahan barang.
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Pembelian barangan IKEA melalui NF Imtiyaz Enterprise dengan 3 cara:
1. Order awal & Transfer (Trip akan kami maklumkan dalam group ini)
2. Order semasa kami berada di IKEA (Order & Transfer)
3. Pembelian barangan di Showroom kami


Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Jika uols tak familiar dengan nama barang, boleh terus tengok katalog online dan snap gambar untuk memudahkan tempahan.

Melihat katalog IKEA

Everyday essentials under RM20

Lowest Price Wonderworkers
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Di showroom juga ada menjual pelbagai rempah seperti rempah nasi beriyani, nasi khomok, mamak letops, nasi arab mendi, nasi daging utaqa dan banyak lagi.

Kaedah 2: Tempahan ketika jualan berlangsung di IKEA Tebrau
 
Lebih suka membeli dengan kaedah kedua sebab kadang-kandang ada promosi tengah berjalan di IKEA Tebrau. Contohnya semasa trip 12/12 yang lepas, Personal Shopper trip ke sana dan uols boleh terus melihat group untuk dapat update semasa secara langsung. Jangan risau kalau nak borong item besar sebab pengangkutan yang digunakan adalah lori.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Contoh gambar yang diupdate ke dalam group. Haa masa ni cepat-cepat lah order ya. Untuk memudahkan uols survey harga dan SC yang dikenakan, boleh tengok senarai dibawah. Ini adalah senarai yang biasa pelanggan beli. Jika nak tahu lebih lanjut item lain boleh terus join group.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Lihat Personal Shopper terima order daripada pelanggan. Memang banyak tempahan dan harga SC adalah berpatutan, sesuai dengan tenaga keringat mereka nak pergi ke IKEA Tebrau mengambil produk.

Beli Kain Norwex di Mini Showroom IKEA Muar

Bukan itu sahaja. Di showroom IKEA Muar juga menyediakan servis demonstrasi Norwex Microfibre. Jadi pelanggan yang walk in boleh mencuba keberkesanan kain kayangan ini.

Untuk maklumat lanjut,
boleh terus layari laman sosial media berikut:

Facebook:

Join Group Muar, Tangkak & Batu Pahat:

Join Telegram:

Lokasi showroom Muar:
NF Imtiyaz Enterprise, Lot 171, batu 1 3/4, Tanjung Agas, 84000 Muar Johor

6 comments:

  1. Senang juga guna personal shopper IKEA ni. memang kena cari trusted seller. Tapi saya jenis suka pergi sendiri. Selain nak membelek, boleh collect reward points sendiri dan redeem :)

    ReplyDelete
  2. lama tk pi ikea...ada personal shopper senang juga kan

    ReplyDelete
  3. Mcm ena ni memang ps la jdi pilihan sebab byk kos nak kesana. Hehe

    ReplyDelete
  4. Senang dan mudah kann.. guna PS aje nak beli barang IKEA...

    ReplyDelete
  5. blok sy ada seorg PS IKEA. tiap2 ahad ada je org order brg... nak2 musim covid ni...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com