Ticker

6/recent/ticker-posts

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Hotel Malaysia | Ok lah, ciksun eja betul-betul ikut kamus bahasa Melayu. Haha! Dah berapa kali rasa nak ubah, tapi lepas tu biarkan aje sebab dah jadi trademark eja macam tu walaupun tahu ejaan tu salah dari segi bahasa 🤣

So takde dah "Buffet Ramadhan" yee, dah tukar jadi Bufet Ramadan pulak 🤭

Selingan sekejap je tu, sebelum ciksun mula kongsi pengalaman berbuka puasa di Bricks Family Restaurant, LEGOLAND® Hotel Malaysia. Dari 15 April hingga 12 Mei, bertemakan "Spices of Nusantara", uols boleh datang menjamu selera dengan lebih 200 juadah berbuka kat sini.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Tengok, dekat Seafood on Ice pun ada binaan LEGO® ikan jerung! Haha! Ye, meriah sungguh suasana dalam restoran dengan hiasan-hiasan LEGO®. Paling win, binaan LEGO® khas untuk bufet Ramadan ni, siap ada nama Spices of Nusantara daripada LEGO® ye. Kalau uols datang berbuka kat sini, boleh la OOTD dekat LEGO® khas ni.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Macam tahun-tahun yang lepas, menu-menu untuk berbuka dekat sini mostly makanan Asia dan makanan Barat. Tahun ni, antara menu yang uols wajib cuba adalah Nasi Beriani Bukhara, Udang Mentega dengan daun kari, Chicken Tikka Masala, Bubur Lambok, Lemak Rebung, Itik Salai dan banyak lagi. Ciksun kalau dah datang berbuka kat sini, memang terus cari menu Salmon dia! Tak pernah tak sedap, sampai licin tray tu. Kena tunggu next batch masak dulu baru boleh ulang makan.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Dekat bahagian western, selain Grilled Salmon with Lemon Butter Cream, ciksun sangattttt suka menu Lamb Vegetable Pie dia! Dalam gambar pertama tu, menunya tiga dari kanan. Sedappp wei! Sekali imbas nampak macam Lasagna, penuh keju atasnya. Sebagai peminat kambing, ciksun bagi 5/5 bintang! 😋

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Dari kaunter menu makanan Asia pulak, fevret ciksun adalah Chicken Tikka Masala. Memang sedap guyss, tak rugi betul ciksun cuba. Ayam Masak Rose tu mesti sedap jugak kan, tengok kaler pun tahu. Ciksun tak dan nak nak rasa yang lain-lain sebab masa tu dah kekenyangan dah. Biasalah, orang puasa kan, makan sikit dah kenyang.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Selain dari menu-menu utama ni, ada juga live-cooking stations untuk Roasted Whole Lamb & Barbeque, Ikan Bakar, Satay, Pasta, Mee Sup, dan Sushi. Ciksun dalam kepala dari rumah dah plan nak makan Pasta, so order lah Cream Sauce Pasta, tapi terawal sangat order, masa berbuka tu dia da hampir kejung.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Nasib baik kak Ajan bijak, dia tutup mangkuk pasta tu dengan piring dia untuk kekalkan haba. So, bila nak makan, gaul balik dah ok, sedapppp! Kalau uols nak order Pasta, make sure order lepas waktu berbuka yee supaya tak tertunggu-tunggu nak makan macam ciksun, hahaha!

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Dekat bahagian tengah restoran pulak ada menu-menu pembuka selera dan penutup. Ye, jangan ingat LEGOLAND® ade menu-menu hipster je ye! Ulam-ulaman, sambal belacan, dengan aneka kerabu pun ada. Tapi kalo tekak memang hipster sungguh, ada juga pelbagai jenis salad, Cold Roasted Beef, Smoked Chicken & Turkey as appetizers.

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Bufet Ramadan 2021: Spices of Nusantara, LEGOLAND® Malaysia Resort

Akhir sekali, cuci la mulut dengan pelbagai jenis kek, kuih-muih, aiskrim, dan buah-buahan potong. Serawa Durian pun ada ya, paling laris kat sini. Diorang memang ada refill tapi tetap cepat habis ye. Ciksun datang nak cuba lepas solat Maghrib, alamak da habis da! Tak sempat cuba! Hahaha! Uols kalau nak try dia punya Serawa Durian, kena amek awal-awal tau! 😆

Berapa harga buffet ni? Untuk Dewasa, RM128nett seorang; untuk Kanak-kanak berumur 6 hingga 12 tahun dan Warga Emas berumur 60 tahun ke atas, RM65nett seorang. Beli 10, FREE 2. Lagi best, setiap pembelian baucar akan dapat FREE entry ke SEA LIFE aquarium, terhad dari pukul 4 - 6 petang, Ahad hingga Khamis. Eeee bestnya!!! Kalau uols adalah LEGOLAND® Annual Pass members, akan dapat 20% discount pulak bagi harga baucar tu.

So, apa tunggu lagi? Cepat book sekarang! Gambar selebihnya uols tengok kat page FB Sunah Sakura 🌸

Spices of Nusantara
Bricks Family Restaurant, LEGOLAND® Hotel, LEGOLAND® Malaysia Resort

15 April - 12 Mei 2021
6 pm - 10 pm

Harga buffet:
RM128nett per Dewasa
RM65nett per Kanak-kanak/Warga Emas
*Beli 10 baucar, FREE 2
*20% discount for LEGOLAND® Annual Pass members

FREE Parking

FREE masuk ke SEA LIFE untuk setiap pembelian baucar!
4 pm - 6 pm
Ahad - Khamis

Untuk tempahan dan pertanyaan:
📞 +607-597 888
📧 admin.fnbhotel@LEGOLAND.my

Post a Comment

2 Comments

  1. Alamk ciksun betul la tgk salmon sgt menyelerakan... Nasib la jauh

    ReplyDelete
  2. banyaknya menu best best. rasa mcm taknak balik. haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com