Ticker

6/recent/ticker-posts

Wordless Wednesday: Timun Jepun Sulung

Timun Jepun dah boleh tuai

Timun Jepun ciksun dah boleh tuai.
Alhamdulillah...dah makan dah semalam, bubuh dalam sandwich untuk dinner.
Sedap, manis dan fresh rasa dia.

Tapi bukan dia je yang ciksun tuai.

Timun Jepun dah boleh tuai

Timun Jepun terbantut pun ciksun tuai sekali.

Diorang sesama berputik jadi buah, tapi yang satu tu entah kenapa lah boleh jadi gitu. Hahaha.
Tapi kalo tengok kat group berkebun kat FB, memang macam-macam bentuk timun boleh jadi.
Lebih-lebih lagi kalo masa tengah membesar, dia terselit (tersepit) kat mana-mana.
Tapi yang ni takde terselit pun. Memang dia tak nak besor tetengah tu. Hahaha!

Sukati nkoo la timun oi!

Post a Comment

9 Comments

  1. helok subur kejadiannya dik oi, yang terbantut tu unik sungguh rupanya tapi takpe janji rasa timun

    ReplyDelete
  2. hahaha..ciksun terpicit masa dia baby kot. tu yg ramping ditengah

    ReplyDelete
  3. Wahhh seronoknya dapat tuai hasil tanaman sendiri. Elok pulak tu besarnya. Kadang memang ada yang kurang jadi. Boleh jugak ambil bahagian kecil tu. Bila berhasil ni memang seronok dan semangat nak tanam lagi kan.

    ReplyDelete
  4. Ramping betul timun Cik Sun yang satu tu. Hehe

    ReplyDelete
  5. Eh eh yang seketul tu kenapa? Gelak beso aku nengok, adoiii nanti depan rumah ko tu, tanahnya tanam le timun jd kebun hehehe

    ReplyDelete
  6. laa sebatang terlebih subur. gamaknya kebas nutrien dpd timun yg terbantut tu. kesian member hahaha

    ReplyDelete
  7. Timun itu beralah pada timun pertama itu. Hehe. Begitulah kadang-kadang aduk-beradik pun ada yang kena beralah.

    ReplyDelete
  8. wah besarnya timun jepun ciksum.. mesti seronok kan menuai tanaman sendiri

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com