Buffet Ramadhan 2022 - Arabian Nights di Thistle Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2022 - Arabian Nights di Thistle Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2022 - Arabian Nights di Thistle Johor Bahru | Diam tak diam lagi berapa hari aje nak habis bulan Syaaban. Dah nak puasa dah kita, dah ada rancangan berbuka puasa dekat luar bulan Ramadan nanti? Ye lah, kadang-kadang da jemu berbuka puasa makanan bazar atau masak sendiri, sesekali nak juga berbuka kat tempat lain dari kebiasaan. Housemate ciksun da start plan da ni, kena la ciksun survey tempat berbuka yang best-best.

Salah satu lokasi berbuka puasa yang uols boleh masukkan dalam list adalah dekat Thistle Johor Bahru. Dengan tema Arabian Nights, diorang menyediakan menu-menu berbuka berkonsepkan masakan Arab. Paling menarik perhatian, ada Kibas Panggang 30 Hari, berlainan dengan kambing golek yang selalu kita jumpa di lokasi berbuka yang lain. Selain daripada tu, tarikan utama tahun ni adalah buah durian fresh, dikopek hanya bila uols datang berbaris nak ambil. Aduhai, kalau ciksun, memang teruja betul bila dapat makan buah durian waktu berbuka!

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Selain daripada tu, menu-menu kawah dan masakan tempatan pun tak kurang sedapnya tahun ni! Seriusss ciksun suka betul Kari Kambing Dalcha, Gulai Daging Salai & Pisang Muda, Asam Pedas Ikan Jenahak, dengan Ikan Siakap Tiga Rasa dia! Empat benda ni memang ciksun ambik semua waktu preview hari tu. Yang lain mesti la sedap jugak sebab dah licin masa ciksun nak ambik wakakakakakaka! Ibah cakap Ayam Perchik dia pun sedap!

Dari segi pencuci mulut pun mak oii sedap gilerrr Fruit Tart dengan Cheese Cake dia. Ada jugak Peanut Butter Mousse yang ciksun rasa unik dan lain dari yang lain. Uols wajib cuba nanti tau! Sebagai peminat desserts, uols mesti akan happy macam ciksun!

Nah ciksun share antara menu yang best masa preview hari tu ya!

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Arabian Nights @ Thistle Johor Bahru

Sebenarnya ada lebih kurang 139 menu yang akan disediakan pada bulan Ramadan nanti, hari-hari akan bertukar-tukar menunya. Uols boleh la pergi bebila yang uols rasa nak pergi, jangan lupa grab rega Early Bird kalau nak lebih penjimatan! Gambar selebihnya menu-menu Arabian Nights, boleh belek dekat Facebook page Sunah Sakura tau!



Ok nah, ciksun share details untuk uols yang berminat nak berbuka dekat sini nanti!

Arabian Nights Buffet Dinner @ Thistle Johor Bahru
Orchid Ballroom - Grand ballroom + outdoor garden area
3 April - 2 May 2022 | 6.30pm - 10.00pm

๐ŸŒŸ EARLY BIRD VOUCHERS | Beli sebelum 2 April 2022
RM108 nett per Dewasa
RM58 nett per Kanak-kanak (6 - 12 tahun) / Warga Emas (60 tahun ke atas) 

Harga Biasa:
RM128 nett per Dewasa
RM68 nett per Kanak-kanak (6 - 12 tahun) / Warga Emas (60 tahun ke atas) 

Penampilan Istimewa:
#thestyloviolinist Aqmal Daniel 
Official Emcee: Embun Jb
Liveband Performace by Morning Glory

Untuk tempahan dan pertanyaan, hubungi:
๐Ÿ“ž 07-222 9234 / 07-267 8999

Post a Comment

4 Comments

  1. Memang lain dari yg lain Peanut Butter Mousse tu, kan. Tapi, durian la paling win.

    ReplyDelete
  2. Bila tengok gambar dan menu yang bawah tu lagi la terliur..

    ReplyDelete
  3. Teringat Forest City, kita makan durian segar kan hahahaha berebut-rebut dengan Pak Menteri hahahaha

    ReplyDelete
  4. Cakap pasal ayam perchik lama tak makan ayam perchik yang sedap. Ada durian tu macam menarik orang untuk makan kat sini.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com