Wordless Wednesday: Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Wordless Wednesday: Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini | Siapa baca kisah sambut 1 Syawal kitoranghari tu, mesti tahu kek raya kitorang ada empat jenis je tahun ni. Bilangan paling sikit dalam sejarah, kek lapis pun 1 jenis aje, Kek Lapis India/Cadbury. Lagi tiga jenis, adalah kek kukus. Tapi kalut bebenor sampai tak ambil gambar langsung. Hahaha!

Raya keempat, baru la pergi cari Kek Lapis Sarawak tunjuk dekat mall aje. Nak buat sendiri memang tak lah. Malas aihh, buat penat aje. So beli lah lima jenis dekat mall. Siap beli bekas kek baru hari tu juga sebab esoknya, raya kelima, adik ciksun yang duk Shah Alam tu satu family balik Bintulu. Dah macam nak 1 Syawal lagi sekali kekdahnya. Haha!

Nah ciksun share gambar-gambar Kek Lapis Sarawak sepanjang beraya ke rumah saudara mara dan kawan-kawan hari tu untuk tatapan semua.

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

Kek Lapis Sarawak Raya Sana Sini

First sekali gambar Kek Lapis Sarawak rumah ciksun, tunjuk kat mall.

Yang selebihnya rumah orang lain punya. Haha!

Ok bye!

Post a Comment

8 Comments

  1. Fuyooo header dia berlapis-lapis hahahahah

    ReplyDelete
  2. adoiii ni yg rasa nak g sarawak ni... mmg suka borong kek lapis ni ahahha

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri sis SS.. LZ dah order kek lapis Sarawak ni sebab teringin makan dan untuk hidangan tetamu hujung minggu nanti.. Warna dia memang buat orang teruja, menarik..

    ReplyDelete
  4. meriah betul tengok kek lapis tu uii...Belum jumpa lagi bila pergi beraya tuan rumah sediakan kek lapis banyak macam ni..hahah

    ReplyDelete
  5. semua nampak sedap ciksun. Tahun ni tak rasa lagi kek lapis sarawak. kena gi kedai lah cari

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com