Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey | Sekarang ni makin rancak hotel-hotel buat buffet makan tengahari sejak negara kita da beralih ke fasa endemik. Dengan peralihan ni, rakyat Malaysia dah boleh kembali bekerja seperti biasa dalam pematuhan SOP. Sektor-sektor ekonomi dibuka macam dulu-dulu, setiap hari dah kena masuk pejabat atau keluar berjumpa klien.

Mana yang keluar jumpa klien kat Johor Bahru, sesuai sangat lah kalau ajak klien makan tengahari dekat Opero Hotel Southkey ni. Diorang ada buat Daily Business Lunch dari hari Isnin hingga Jumaat, pukul 12.30 tengahari hingga pukul 2.30 petang di Oliva Cafe. Masuk main entrance, terus nampak cafe ni sebelah kiri. Ruang cafe luas dan menenangkan dengan cahaya semulajadi dari luar sebab guna dinding kaca.

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Menu-menu yang ditawarkan pulak memang berpadanan dengan harganya, RM98 untuk seorang dewasa, RM50 untuk seorang kanak-kanak (7 - 12 tahun). Kanak-kanak berumur 6 tahun ke bawah, makan percuma. Apa je yang dihidangkan dengan harga sehingga RM98 ni? Haa, ni la nak share ngan korang. Boleh tengok gambar-gambar kat bawah, menu apa yang ada kat Oliva Cafe ni.

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Haaa, macam mana? Memang patut ke tak patut? Yeee, memang sesuai lah dengan harganya dengan menu yang diorang sediakan. Unlimited servings tau! Korang makan la puas-puas segala BBQ carvings, Meat Stew, Seafood on Ice, Sushi, pelbagai masakan Salmon, juga menu-menu tempatan. Ciksun dah try hari tu dengan kak Ajan, memang puas hati dengan rasa makanannya. Semua sedap-sedap, rasa 5 bintang!

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Makan Tengahari Daily Business Lunch Buffet di Opero Hotel Southkey

Ciksun suka juga konsep Sushi, Salad, Desserts on shelves kat sini. Buah-buahan potong dah diasingkan dalam bekas satu-satu, lebih hygiene dan mudah untuk bawak ke meja makan. Air jus pun diorang letak dalam botol siap-siap. Kita tinggal bawak gelas dan botol tu ke meja aje kalau nak minum. Crossaint Sandwich dia pun menggoda ciksun, tapi sebab da kenyang, tak boleh nak ambik dah. Mampu tengok aje orang lain ambik. Haha!

Kalau korang nak tengok gambar-gambar makanan yang lain, boleh belek kat Facebook Page Blog Sunah Sakura ek! Ciksun share semua kat situ. Jemput buat tempahan sekarang!



Daily Business Lunch Buffet
Oliva Cafe, Lobby Level, Opero Hotel Southkey

๐Ÿ”ต RM98 nett per Dewasa
๐ŸŸข RM50 nett per Kekanak (7-12 tahun)
❤ Kekanak 6 tahun ke bawah makan FREE

๐Ÿ“… Setiap Isnin - Jumaat
⌚ 12.30pm - 2.30pm
๐ŸŒ operohotel.com

For reservations: 

Post a Comment

1 Comments

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com