Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan di Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje! | Ye, RM55 aje seorang dewasa untuk menjamu selera dengan All-You-Can-Eat Muara Steambot + Grill Buffet, dengan pilihan makanan yang best dan tempat yang sangat-sangat cantik! Senibong Cove terkenal dengan view sunsetnya yang mempesonakan. Kalau ada rezeki datang makan kat sini pada hari cuaca baik, insya'Allah korang akan dapat nikmati pemandangan langit oren matahari terbenam tu.

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Ciksun gi makan kat sana baru-baru ni dengan kawan-kawan, tapi cuaca tak berapa baik sangat. Langit berkabus sikit, jadi tak nampak sunset. Walaupun tak nampak sunset, makanan yang sedap-sedap still boleh nampak. Hahaha! Menu kat sini sangat-sangat banyak! Korang boleh pilih sup steamboat daripada 6 jenis sup - Sup Ayam Berempah, Assam Laksa, Tomyam, Sup Ekor, Nyonya Laksa, atau Sup Tomato. Ciksun rekemen korang try Sup Ayam Berempah dengan Tomyam tu, memang sedap. Kalau nak cuba sup lain pun boleh, tengok pada availability. 

Jemput tengok menu yang kitorang cuba hari tu dalam gambar kat bawah.

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Yess, bakar-bakar pun ada! And korang boleh nampak kan, dapur steamboat dengan grill diorang guna kayu arang yeee. Bukan dapur elektrik! Daebakkk! Lamb Shoulder slice tu sedap gilerrrr! Cicah pulak dengan Muara Spicy Sauce, fuhhh meletoppp! Korang kena try sos special diorang Muara Spicy Sauce tu, lain dari yang lain. Kalau korang suka sos tu, confirm korang suka jugak Muara Chickenwings diorang! Kepak ayam tu digoreng dan disalut dengan sambal Muara tu. Sedap tapi awas, pedas berapi! Untuk yang tak tahan pedas sangat macam ciksun, boleh cuit sikit-sikit aje. Haha!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

And diorang ada 24 ye pilihan sauces & condiments! Banyak gilerr, korang boleh cuba kesemua sekali sepanjang makan kat sini. Pilihan seafood pun fresh dan besar-besar, puas hati! Ada sayur-sayuran, seafood balls, meatballs, dengan jagung juga. Jagung dia jadi rebutan kitorang hari tu, manis jagungnya! Sis Lin sampai kempunan tak sempat makan, sebab masa tu dia pergi toilet 😂 Adoii, kena pergi lagi nanti sis, ajommmm! Kita pilih hari panas tau supaya dapat tengok sunset macam kat bawah ni!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Pilihan minuman pun banyak, ada coffee, juices, smoothies dan mocktails guna Monin syrup. Teruja tengok deretan Monin syrup dia dekat beverages counter. Penuh dinding belakang tu. Hari tu kitorang just try smoothies dengan mocktails aje, sedap jugak!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje! Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje! Jom Makan All-You-Can-Eat Muara Steamboat & Grill Buffet, RM55 Aje!

Restoran Muara Steamboat & Grill ni besar dan luas, ada pilihan meja kat dalam restoran atau kat luar. And kalau korang nak buat private event, ada private room juga disediakan ikut jumlah tetamu. Surau pun ada disediakan, alhamdulillah mudah untuk korang tunaikan solat bila dah masuk waktu. Toilet pun banyak sebelah restoran, akses dari open space luar restoran tu je. Senang.

Ok lah, kalo korang nak book untuk buffet RM55 tu, nah ciksun bagi details ya!

All-You-Can-Eat Muara Steamboat + Grill Buffet
 RM55nett per pax (Dewasa)

*Limit kepada 3 jam setiap sesi, last order 30 minit sebelum waktu tamat
*Minimum 4 pax Dewasa
*Half price untuk kanak² 6 - 12 tahun
*Tiada takeaway
*Pembaziran makanan akan dicaj RM10/100gram

Buka setiap hari
4 petang - 12 tengah malam
- Surau disediakan

Untuk tempahan, hubungi: 0194461665

Post a Comment

4 Comments

  1. Betul betul. Yang penting makanan nampak. Semua bahan dia fresh. Banyak juga pilihan sos dan condiments. Berbaloi dengan harganya. Puas hati kot dapat makan macam macam.

    ReplyDelete
  2. Terkenan tgk air nya haha.. Mau kembung air je ni klu g makan :D

    ReplyDelete
  3. Sedappp betol... Nampak muka aku fokus nak makan tu... Eii. nak repeat lah makan sini.. sangat berbaloi dengan tempat yang selesa 🤩

    ReplyDelete
  4. penuh ui perut..tu pun dah berapa kali dah benti makan,benti makan..tak habis lagi hahah

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com