Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak | Masa kat Miri hari tu, sempat juga kami ke Coco Cabana. Niatnya nak tengok aje macam mana rupa pantai viral tu. Tapi last-last adik cakap kita beli sekali la makanan kat gerai-gerai situ. Ada banyak jualan street food katanya. Ciksun follow aje driver.

Sedikit cicipan dari blog Vocab Sarawak, Coco Cabana ialah salah satu tempat pelancongan yang paling banyak dikunjungi di Miri. Lokasinya yang terletak di pusat bandar dengan pemandangan tepi laut dengan bayu angin laut merupakan salah satu tempat terbaik untuk menikmati waktu matahari terbenam yang indah di Miri.

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Haaa, yeee masa ciksun sampai sana tu, terus nampak betapa ramainya manusia berbaris kat tebing nak tengok sunset. Weekend pulak kan, hari Ahad. So, memang meriah la tepi pantai tu. Kat gerai-gerai pun ramai manusia beli makanan. Ciksun dengan dak Ecah turun kereta nak pergi join sekali, mamak dengan bapak tunggu dalam kereta aje. Diorang tak kuat sangat da nak berjalan jauh.

Nah ciksun share suasana gerai jualan ya!

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Kemain banyak sebenarnya dak Ecah beli makanan kat sini. Rasa macam hampir tiap gerai dia bungkus. Nafsu makan tinggi betholl budak seketul ni. Terkejut ciksun dia beli banyak gilerrrr. Dah la macam-macam benda diorang jual kat sini ha. Memang menggoda perut sungguh. Mujur juga ciksun da lepas umur nak memborong macam-macam makanan ni. Kalo tak, hmmm macam dak Ecah jugak agaknya.

Jalan-jalan Cari Makan di Coco Cabana, Miri, Sarawak

Ada kedai Kopi jugak kat situ, tapi tak masuk la. Lalu masa da gerak balik. Masa ni matahari da nak terbenam da, tapi sebab bawak mamak bapak, kita gerak je terus balik ke hotel. Kesian pulak nak diorang tunggu lama dalam kereta.

Ok lah, kalau korang ada ke Miri, jangan lupa singgah ke tempat ni ya! Jumpa lagi esok!

Post a Comment

4 Comments

  1. Best lepak nunggu sunset sitok.. ne gambar dgn kuda laut xda kh? ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  2. Teringin pulak singgah tempat viral nun ๐Ÿ˜ Aaahahaa..semua kedai nak dibeli ek...Makan beramai ramai..Selera ONZ je tuu ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  3. sunset di Miri memang cantik. tapi tulah last time datang Miri 2013 dulu tak tau pun wujud tempat ni. ke tak wujud lagi.huhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comment with link(s) will be deleted to avoid spam.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com