BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 21, 2011

1 Undi Untuk Si Comel


Fullamak~!!!

Budak kecik ni pun bertanding weh!


Sila undi dia 24hb ni sebab dia COMEL!

Hahaha~ 

Okie...kalo kamu-kamu semua kan, dulu-dulu mengundi calon MPM kampus kamu sebab pe ek? Ape kriteria yang kamu-kamu pilih? Cantek? Comel? Hensem? Kacak? Macho? Manis-manis macam Irene Nadia Marcello? Ke huduh sikit tapi pandai bergaya? Erk!

Ke sebab dia tu kamu-kamu kenal sangat? Dia aktif kat kolej? Dia selalu join program kampus? Dia boleh dipercayai? Dia berwibawa dan bertanggungjawab? Atau dia selalu tolong kamu-kamu buat assignment yang tertinggal? Eh!

Hurm...masa mula-mula masuk U dulu...

Tahun 1:

"Eh, abang ni ade jaga saya masa Minggu Haluan Siswa, saya nak pangkah abang ni la~~"
"Eh, kakak ni pun ade, pangkah-pangkah..."
"Err...dah habis yang dikenali...hurm...yang ni lah, comel lagi hemsemmm!"

Tahun 2:

"Ha...dia ni memang saya kenal kat kolej!"
"Oh, senior ceq ni, junior kena support senior!"
"Dah habis lagi...hurm...yang ni lah, muka cam bersih dan suci jek..."

Tahun 3:

"Sila undi saya!" :D

Tahun 4:

"Dah, ceq dah tau dari awal nak undi sapa! Takyah cucuk-cucuk dah! Menyampah lah cucuk-cucuk niiiieeee!!!"

Fuhhh...rajin sungguh pelakon kat atas ni mengundi, tak tinggal tu...dari tahun 1 sampai tahun 4!  Kamu ada? Hahaha~

Okie...yang tak mengundi lagi tu, sila undi calon yang berwibawa dan cantik serta hensem, ok? Ops! Yang berwibawa lerr...yang belakang-belakang tu nilai tambah je. ;)

Jom tengok sape yang menang...beberapa kampus dah nampak dah result...


P/S: Saya bukan student UNIMAP, dan saya tak boleh mengundi! :p


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




22 comments:

NadiRah said...

memang betul sgt!!!
tepat kat btg idung nad yang tahun 1 and 2 tu...wahahahah!!!
kantoi~

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

bhahahaha! kan da kantoi!

Citarasa Rinduan said...

selamat mengundi

tiba2 kak ayu teringat pada zaman kak mengundi..mmg akan vote para senior yang hensem lagi bergaya jer..
hahahah

kay_are said...

saye kini bukan lagi student.. xde dah rase suasane camni.. uhuk

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

hahaha! betul2~

padlie said...

teringat kenangan dulu..
tunggu kiraan undi sampai kul 5 pg..
pukul 7 bertolak ke putrajaya ada interview kerja..

Entry terbaru padlie: Berakhirnya riwayat bumi

mohd zhafri said...

<----1 kelas ngan ketua jentera Pro_M
jwpnnye sudah pasti kak sunah tau

Sunah Mohammad said...

@kay_are

saya juga dah bukan degree student..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@padlie

hoh~ lamanye kire undi!

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

erk! haha~ siapakah? ku yi ek?

mohd zhafri said...

haha...yup...oowww...tau la budak master tak boleh ngundi...

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

haha~ tu la~ sangat sedih takleh undi ni..:D

muslim said...

um..pro m ..mng

nazirulhazwan~ said...

den dari 1st year mmg da pro-m.hahaha

DeQdEq said...

hahhahaha....akak dh baca tp tak perasan rupanya kt bawah tu ada tulis sbb apa tak leh mengundi...hahahaha

chii said...

teringat bila time2 nk pilihanraya..sumer SRC sibuk berkempen mcm2..tp pastu..xde byk mana pun contribution dorang..takat nama je..haishh

Sunah Mohammad said...

@muslim

tahniah, tahniah~

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

ang memang! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

ehehe...skang da perasan~ :D

Sunah Mohammad said...

@chii

ho~ biaselah tu~ ;) ops, jangan dibiasakan..kene betulkan.. :D

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

haha...lawak....ada gak berdetik hati cmtu.....XP tp dgr ape gak dyorang ckp time manifesto....XP

Sunah Mohammad said...

@Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz

hehehe..time akak dulu, yang first kene wat rapat umum manifesto..tapi time tu calon umum je..tahun lepas akak, baru start calon fakluti kene wat rapat umum..:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.