Blog TAK LAKU?

Blog tak laku la...takpe lah, bagi orang lain je yang mencapub kat situ! Takde orang nak datang blog i ni, jadi buat apa i nak sibuk-sibuk buat segmen, contest, kempen, giveaway dan sebagainya lah~ Bagi yang dah otai je la buat semua tu~ I nak diam-diam jek kat sini...~

Ha...kita tak nak dengar yang macam ni tau! Saya bukanlah blogger otai untuk berkata-kata itu dan ini dalam dunia blog, tapi saya suka nak berkongsi dengan blogger-blogger baru. Walaupun blog kita masih kurang follower dan readers, jangan sesekali berputus asa untuk menyampaikan sesuatu.

Macam yang selalu blogger-blogger hebat berkata, readers yang ciput tu la pendokong kita~ Readers kita mungkin sikit, tapi readers kepada readers kita yang ada blog? Kalau kita ada 5 jek readers, then sorang readers kita tu ada 10 readers, tak termasuk yang ada beribu-ribu readers, darab 5 dah jadi lebih banyak..kat situlah fungsinya~ Readers kita yang akan memperkenalkan blog kita kepada yang lain...

Jadi, lepas ni blogger-blogger baru jangan segan-segan tau! Banyakkan membaca, memerhati dan belajar...lepas tu apply, ok? ;) Saya pun newbie gak~ huhuhu~

Nak update lagi...mereka pun dah join KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~...siapa? Waeda, Kiera'sakura, dan Naim...jom terjah~


26 comments:

  1. ada jugak cuba-cuba nak buat contest...Tapi, tak tahulah nak buat penghantaran hadiah semula yang senang dan mudah..

    ReplyDelete
  2. rse ny ngn wt contest,giveway,kempen and others tu la yg wt blog kite femes.. alaa bloggers skrg sume nk followers.. xpntingkan isi entri pon.. kdg2 tu copy paste sbijik2 dri tenet.. xolah lgsg ikut kreativiti sndri.. yg pntng dlam kpl otak i fllow u, u me back.. mnyampah.. kmpen sunah tu nnti sy join k.. he3.. say no to valentine! ^^

    jemput singgah sini ANASAURUS :D

    ReplyDelete
  3. @NurLailatul

    try jenguk2 blog yang selalu wat contest and segmen..paling mudah selalunya topup la~ :)

    ReplyDelete
  4. @Farhana Jafri

    betul, betul..sume nak followers..kesian lak kat blog yang pentingkan isi dari followers..

    okie~ :)

    ReplyDelete
  5. erm...sama la..takut nk buat kempen,contes,giveaway...sbb sedar diri baru nk idup dlm blog..

    kempen nie bagus..nanti nk buat

    ReplyDelete
  6. @Ujang9897

    insya'Allah paknyah dah ada fan sendiri...i'm one of them~ :) jadi takyah risau~ :)

    ReplyDelete
  7. akak penah ter pk gak nak wat contest or give away...tp risau laa takot takde sambutan...aritu mntk pdpt pon..takde respon T__T

    ReplyDelete
  8. @Mizz Farah

    yeke? huhu..jadi kena carik readers dulu~ :) cuba aktif2kan dirik dalam SB~ :)

    ReplyDelete
  9. yeah me to..kdg2 ase bosan pulak huaha

    ReplyDelete
  10. laaaa....sape la yg sobut2 blog x laku tu....malu la den....blog den pon x laku...huhu...

    KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~

    ReplyDelete
  11. btul tu..yg penting be urself..mesti rmai org suke kan..

    ReplyDelete
  12. '...traffic adalah pembaca ... ' kata ben ashaari

    ReplyDelete
  13. entry pemberi semangat ! pheewwittt !!! =D

    ReplyDelete
  14. perenggan 1st tu.. mmg slalu trex pk centu pun.. huhuhuhuhuh.... ;(

    ReplyDelete
  15. Ingatkan Sunah merajuk! Hehehe...

    ReplyDelete
  16. laku atau tak, tetap kan teruskan menulis :) [refer pada belog sendiri]

    ReplyDelete
  17. @mohd zhafri

    ye la tu~ ramai jek kawan2 datang jenguk! tu yang best! kawan yang memang kenal kita baca blog kita..

    ReplyDelete
  18. @athirah

    alolo trex..jangan la fikir gitu..huhu~ trex kan rajin wat tutorial..akak suke!

    ReplyDelete
  19. @logorithm

    haha...taklah john~ orang lain yang merajuk~

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.