BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, February 10, 2011

Blog TAK LAKU?

Blog tak laku la...takpe lah, bagi orang lain je yang mencapub kat situ! Takde orang nak datang blog i ni, jadi buat apa i nak sibuk-sibuk buat segmen, contest, kempen, giveaway dan sebagainya lah~ Bagi yang dah otai je la buat semua tu~ I nak diam-diam jek kat sini...~

Ha...kita tak nak dengar yang macam ni tau! Saya bukanlah blogger otai untuk berkata-kata itu dan ini dalam dunia blog, tapi saya suka nak berkongsi dengan blogger-blogger baru. Walaupun blog kita masih kurang follower dan readers, jangan sesekali berputus asa untuk menyampaikan sesuatu.

Macam yang selalu blogger-blogger hebat berkata, readers yang ciput tu la pendokong kita~ Readers kita mungkin sikit, tapi readers kepada readers kita yang ada blog? Kalau kita ada 5 jek readers, then sorang readers kita tu ada 10 readers, tak termasuk yang ada beribu-ribu readers, darab 5 dah jadi lebih banyak..kat situlah fungsinya~ Readers kita yang akan memperkenalkan blog kita kepada yang lain...

Jadi, lepas ni blogger-blogger baru jangan segan-segan tau! Banyakkan membaca, memerhati dan belajar...lepas tu apply, ok? ;) Saya pun newbie gak~ huhuhu~

Nak update lagi...mereka pun dah join KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~...siapa? Waeda, Kiera'sakura, dan Naim...jom terjah~




26 comments:

Aq Waeda,,, said...

thanks 4 the tagging!! (^_^)

NurLailatul said...

ada jugak cuba-cuba nak buat contest...Tapi, tak tahulah nak buat penghantaran hadiah semula yang senang dan mudah..

Sunah Mohammad said...

@Aq Waeda,,,

sama-sama~ terima kasih untuk join~

Farhana Jafri said...

rse ny ngn wt contest,giveway,kempen and others tu la yg wt blog kite femes.. alaa bloggers skrg sume nk followers.. xpntingkan isi entri pon.. kdg2 tu copy paste sbijik2 dri tenet.. xolah lgsg ikut kreativiti sndri.. yg pntng dlam kpl otak i fllow u, u me back.. mnyampah.. kmpen sunah tu nnti sy join k.. he3.. say no to valentine! ^^

jemput singgah sini ANASAURUS :D

Sunah Mohammad said...

@NurLailatul

try jenguk2 blog yang selalu wat contest and segmen..paling mudah selalunya topup la~ :)

Sunah Mohammad said...

@Farhana Jafri

betul, betul..sume nak followers..kesian lak kat blog yang pentingkan isi dari followers..

okie~ :)

Ujang9897 said...

erm...sama la..takut nk buat kempen,contes,giveaway...sbb sedar diri baru nk idup dlm blog..

kempen nie bagus..nanti nk buat

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

insya'Allah paknyah dah ada fan sendiri...i'm one of them~ :) jadi takyah risau~ :)

Mizz Farah said...

akak penah ter pk gak nak wat contest or give away...tp risau laa takot takde sambutan...aritu mntk pdpt pon..takde respon T__T

Sunah Mohammad said...

@Mizz Farah

yeke? huhu..jadi kena carik readers dulu~ :) cuba aktif2kan dirik dalam SB~ :)

erleena said...

yeah me to..kdg2 ase bosan pulak huaha

Sunah Mohammad said...

@erleena

jangan busan!

mohd zhafri said...

laaaa....sape la yg sobut2 blog x laku tu....malu la den....blog den pon x laku...huhu...

KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~

niesz said...

btul tu..yg penting be urself..mesti rmai org suke kan..

waveX said...

'...traffic adalah pembaca ... ' kata ben ashaari

ferra ferro said...

entry pemberi semangat ! pheewwittt !!! =D

athirah said...

perenggan 1st tu.. mmg slalu trex pk centu pun.. huhuhuhuhuh.... ;(

logorithm said...

Ingatkan Sunah merajuk! Hehehe...

Aiydalela said...

laku atau tak, tetap kan teruskan menulis :) [refer pada belog sendiri]

Sunah Mohammad said...

@ferra ferro

pheewwittt balik! haha~

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

ye la tu~ ramai jek kawan2 datang jenguk! tu yang best! kawan yang memang kenal kita baca blog kita..

Sunah Mohammad said...

@niesz

yup niesz!

Sunah Mohammad said...

@waveX

ya..pakcik saya cakap macam tu la...:p

Sunah Mohammad said...

@athirah

alolo trex..jangan la fikir gitu..huhu~ trex kan rajin wat tutorial..akak suke!

Sunah Mohammad said...

@logorithm

haha...taklah john~ orang lain yang merajuk~

Sunah Mohammad said...

@Aiydalela

semangat macam ni yang kita nak! :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.