BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 21, 2011

Isteriku Seorang Blogger


Uhuhk-uhuk! Saya memang batuk, tak hilang-hilang lagi ni.

Dari dulu lagi terfikir benda ni, apa akan jadi ek kalo isteri anda seorang blogger? Blogger tegar lak tu, yang kejenya ngupdate entry siang malam. Ohooo~hoi~

Antara yang bermain di fikiran saya...kelebihan dulu, ek:
  1. Kamu menjadi popular di dalam blognya (dalam blognya saja, ok?) sebab entry-entry dia semua ada nama kamu.
  2. Dia sentiasa ada idea nak update entry sebab bila da kawen, lagi banyak cite kan?
  3. Hari-hari makan makanan resepi baru sebab dia suka baca blog Che Mat Gebu.

Antara risiko yang bakal dihadapi oleh kamu:
  1. Dia asyik ngadap laptop jek, sampai kamu jeles.
  2. Rumah? Mungkin terurus kalo dia pandai bahagi masa, ok?
  3. Hari-hari makan di meja makan bersama laptop, kot?
  4. Tahan hati dengan gossip-gossip sebab dia kan banyak peminat~ Haha~
  5. Err...lagik?

Macam seimbang jek, haha~ Kalo nak tau lagi lanjut, kena kawen dulu ye Qaseh dan Ina the mucuk girl ? Hahaha~


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



18 comments:

forever love said...

hahaha..kalo dah kawen..husband fisrt la..hihi

~...AmALinA....~ said...

hahahhaha~ tolong carikan calon utk sy ye kak sunah mucuk!

wahida said...

saya lak x de la sampai tahap makan bersama laptop...melampau tu...ngeee...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis blogger tegar tak?kena interview sis LM klu cam ni...hik3

Sunah Mohammad said...

@forever love

haha~ okie! husband first, ye! :D

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

okie! hahaha~ wavex nak?

Sunah Mohammad said...

@wahida

kak wahida da kawen~ hehe..

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

hehe..meh nak interview!

forever love said...

mestila..pastu ajk die buat blog gak..haha

efa said...

kalau dh kawin husband diutamakan kedua bru blog ehehe lalalala

bun said...

haaahh
nasik husband masak sebab sebuk depan laptop

Sunah Mohammad said...

@forever love

hahaha! ini menjawab soklan~ sebab tadi memang saya fikirkan suaminya bukan seorang blogger..:D

Sunah Mohammad said...

@efa

buktikan nanti yek~ ehehe..

Sunah Mohammad said...

@bun

hahaha~ adoh..jangan la gitu..cian die..;p

forever love said...

haha..kalo suami blogger..kita main la siapa taip paling laju.haha..sape idea paling best..kalah belanja makan..hihi

Sunah Mohammad said...

@forever love

oh~ sweet gak tu! :D

misz beauty said...

bley jadikan RedMummy contoh sebagai salah seorang isteri yang menjadi bloger tegar dan bijak membahagi masa antara suami, anak2 & blog nya... Malah mendapat support tegar dari suaminya... =)

Sunah Mohammad said...

@misz beauty

ha'ah ler...RedMummy~ ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.