BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 1, 2011

Ape Kes? Blog, Blog, Blog!


Masa tu...tangan tengah gatal-gatal nak bukak Sunah Suka Sakura dot com sambil carik maklumat tentang pembentangan Jin Tomato kat depan. Jeng jeng jeng...direktor vlog yang duk kat belakang nampak! Dengan selambanya...

Saya: Nah...siap masuk blog lagi video group kita.
Tuan direktor: Hahaha! Blog ang ke ni?
Saya: Yo la... (sambil check komen...)

Fuhh...pecah gelak semua termasuk Aji dan Miss J bila baca komen-komen kamu semua...tuan direktor pulak tersipu-sipu malu (hiperbola sket) sebab kena puji oleh kamu-kamu semua...hahaha~ Lepas tu tuan direktor kata, "ang kena letak kredit ni!" :p

***

Masa tu...jari-jemari menaip entry...di depan, group Jin Tomato masih membuat pembentangan... Khusyuknya owner Sunah Suka Sakura dot com sehingga...

"Kamu-kamu..." cett! Aji dan tuan direktor mengintai-intai rupanya apa yang sedang ditaip...mereka sedang membaca paragraph "Kamu-kamu semua pernah dengar tak tentang GMF?" :D

***

Masa tu...jari-jemari sedang mencari maklumat tentang Krisis Tenaga, mana lah tau kot-kot ada soalan yang boleh ditanya kepada pembentang di hadapan...tapi...ada suara sumbang di belakang...

Tuan direktor: Hish, lajunya carik maklumat!
Aji: Ni mesti nak masuk dalam blog nih!

Dalam hati...adohhhh...mana ada la weh...

***

Masa tu...bos besar ajak makan kat MarryBrown. Sambil-sambil makan...

Bos besar: Next two weeks kita gi Tanjung Kupang jom!
Tuan direktor: Ha? Tanjung Kupang? Aku selalu memancing kat situ! (sambil sengih-sengih...suka la tu! :D)
Aji: Ha...bolehlah ang memancing nanti!
Saya: Ha...bolehlah masuk blog nanti...
Mereka: (semua pandang saya...)
Saya: Err...
Aji: Betul, betul!

Hahaha!

***

Tak habis makan lagi...still kat MarryBrown...

Miss J: Tau tak kenapa Rasulullah galakkan makan sebelum Maghrib? Kenapa? Kenapa?
Kami: (diam...takde lak yang cakap "cer citer, cer citer..." :p)
Miss J: Sebab...cuba korang renungkan, yang selalu makan lepas Isyak tu mesti tido terus lepas tu...kalau makan sebelum Maghrib, at least perut leh hadam makanan tu dulu sebab kita sedar yang kita tak solat Maghrib dengan Isyak lagi...jadi, leh la elakkan buncit!
Kami: Oooo...
Aji: Ang leh masuk dalam blog lepas ni, Sunah!
Tuan direktor: Ha...betul, betul!
Saya: Err...

Hahaha!

***

Dalam kete nak balik...

Tuan direktor: Eh, dengan blog leh buat duit ke?
Saya: Boleh...dengan nuffnang, innity, advertlets, bla, bla, bla...per unique klik....bla, bla, bla...fraud...bla, bla, bla...(panjang bebenor saya terangkan, entah faham ke tak! :p)
Aji: O...pandainya...
Tuan direktor: Anak sapa la ni!
Saya: Anak Pak Cik Mat...
Mereka: (diam...sambil sengih-sengih)
Saya: Yang pasti bukan Mat Gebu, ok! Hahaha~ (mereka gelak sekali!)

Haha, siap kenalkan Che Mat lagi ni sebab masa dalam kelas tu tadi tunjuk kat diorang tentang Mat Gebu tu carian no 1 kat google...(carik-carik link ni tadi da jauh sangat dalam archive, pi la tanya abang saya, rupanya dia tengah masak nasi tomato! Wooo...nak lawan Che Mat lagi la tu! :p) Ha...mereka-mereka da kenal da Che Mat! Blogger masak-masak! Hahaha~

Adehhh...hangpa memang best la! Baru 3 kali kot jumpa luar waktu kelas, da kamceng! Lepas tu open minded lak, leh bincang semua isu termasuk POLITIK! Salute lah!

Tapi...apa kes??? Semua pasal blog! Hahaha~ Saya tak bersalah, ok! Bukan saya yang menjebakkan mereka...lalala~

P/S: Kalo hangpa bace ni, jangan senyum kambing sambil mimpi-mimpi blog ceq lak...(sebab tadi tuan direktor dan Aji pakat-pakat nak serang blog ceq...adehhh...-_-")


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



20 comments:

farhaniza azman said...

kak sunah~ oOooooOo... blog je ye! hehehe..rindu kamu lah

Sunah Mohammad said...

@farhaniza azman

erk! hahaha~ ntah, blog aje2..:p

Anonymous said...

:p . blog jer..g study

~miss j

Sunah Mohammad said...

@Anonymous

erk! hahaha~

Novelgurl said...

salam..hahha habis sume berkaitan blog dh.

anies anessa said...

wah...akak pemesnyer..hehe

cik pulau said...

sumenye blog.. hidpu blog!!!!
erkk... tetibe je.. hahaha.. ^^,

Sunah Mohammad said...

@Novelgurl

wa'alaikumussalam dear...haha~ tu la pasal!

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

erk...mana de..huhu..

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

hidup hidup! eh! terikut pulak! :p

bun said...

hahhah,habis bantai blog
gile blog dah ke kak sunah oi???

Sunah Mohammad said...

@bun

err...ye kot...:p

sweetcardigan said...

jom join contest ni,
http://sweetcardigan20.blogspot.com/2011/02/cardigan-free-utk-contest-pose-dengan.html

Woofer Storm said...

hnya mampu tersenyum,..nak bljr la pasni anon..eheee

cool^^

Fiqas said...

sunah dan blog, tak leh nak dipisahkan...:)

Sunah Mohammad said...

@sweetcardigan

terima kasih menjemput..

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

:)

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

:)

AdyBudika said...

alamak..terlamabt komen..hehehehe..sorry dear :)

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

huh! merajuk!!!!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.