BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 31, 2011

Saya Terkedu Dia Datang Ke Blog


Hari ni kita dah lali melihat kejayaan orang lain. Kadang kala kita cemburu melihat banglo orang lain tersergam indah. Kita dah jemu tengok kereta mewah orang lain menjalar di jalan raya. Ramai yang salah faham bila seseorang itu pakai kereta mewah dituduh pula hendak menunjuk-nunjuk kemewahan. Sedangkan sebenarnya kereta-kereta mewah seperti Alphard, Estima, BMW dan Mercedes sebenarnya mempunyai tahap keselamatan yang sangat tinggi disamping itu juga kereta-kereta mewah ini juga sangat selesa. Kadang kadang kesian melihat anak-anak kita, bila balik raya terpaksa sumbat macam ikan sardin. Lebih panas lagi bila kita melihat sepupu sepapat mereka naik Estima atau Alphard. Sebab kononnya kita tak mampu, anak anak pula yang jadi mangsa.

Siyes! Terkejut saya melihat jejak yang dia tinggalkan.


Abang Ben selalu sebut tentang dia dalam blog satu masa dulu. Dia pun pernah jadi penaja segmen-segmen Abang Ben, dia seorang blogger hebat bagi saya. Merantau jauh ke seluruh pelusuk dunia hingga ke Makkah dan Madinah tentunya meluaskan lagi pengalaman dan menjadikan dia insan yang lebih mengerti tentang kehidupan.

Dia seorang doktor, isterinya? Blog isterinya dalam bahasa Inggeris! Erk...! Ok, ok. Mereka memang buat saya kagum. Sama macam Abang Ben yang terharu, saya pun terharu dan terkedu bila dia datang ke blog dan follow. Rasa macam kena mantapkan lagi entri pada masa akan datang...huhuhu.


Header blog Dr. Hafiz pun sangat menarik, Towards Infinnity...macam ada aura-aura semangat yang disalurkan kat situ. Hehehe... Entri-entri Dr. Hafiz lebih ilmiah, boleh baca kalau kamu-kamu dahagakan ilmu. Okie, kamu-kamu semua jangan lupa jenguk blog Dr. Hafiz ye~ SINI, SINI.


ENTRI SANTAI DARI RESAKSE BERJANGGUT



52 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ehhhh! DR hafizz! saye suka dia!!

Sunah Mohammad said...

@y u y u Z u l a i k h a

hahahahahahahhahahaha! akak dah agak dah! mesti yuyu first komen!!! syabas!!

b a m b a m ' s said...

dia pon ada folo CB jugak.. errr..tp CB x tau saper dia... =.=!

sadisssnyaaaa~

Sunah Mohammad said...

@b a m b a m ' s

hehehe..skang da tau kan...;)

Zura said...

tahniah sunah sebab org yang sunah kagumi follow blog ni... maknanya blog sunah memang best...

chaiyork

mynameismy said...

my pn ade pergi jengah blog beliau... hehe...

Izamir Ridzwan said...

yeahhh dia tak datg blog IR pon.. huhu btw dia mmg bgus

DeQdEq said...

deqdeq pun teruja juga bila dr hafiz jadi follower dan komen kat blog deqdeq...

KyêrulL said...

wewit.. namaku ada juga HAHAHAHA bangga rasanya HAHA

Achu said...

best...nk jdi cm dia....tpi bukn dr la....hehe nk merantau seluruh pelusuk dunia....mampu ke...hehe

~Kirin Selama Perak~ said...

untung la..
:)

efa said...

untung la akak sunah :) mesti dya pun kagum ngn akak kan?sb blog akak ni best!!

fRaMe+LenSeS said...

waahhh syoknya dia. ;)

Miss Ran said...

erk siapa? hehe maaf tnye..newbie lg

~...AmALinA....~ said...

wahhhhhhhhhhh

athirah said...

yuyu ni mcm asyik duk kat dashboard blog je.. slalu nmpk dia komen 1st.. HAHHAHAHAHAHA....

pape pun good luck... untung tau... duk sibuk2 pun still x abaikan blog.. apa rahsia?

qucachahir said...

untung nye...bile nak jejak saya nie.. ;) hehe..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

waaa~ syabas ! bila la dr Hafiz tu sudi nak singgah blog kite lak..=.='

Sunah Mohammad said...

@Zura

best ke blog saya...huhuhuhu...

Sunah Mohammad said...

@mynameismy

hehe..nampak gak my kat sana...:D

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

nanti dia datang la tu...insya'Allah..dia bizi kan..

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

hehehe..kan kak?? teruja..terlebih kagum...!

Sunah Mohammad said...

@KyêrulL

hamboiiiiiiiiiii..suka ye youuuuuuuu~ sticky post yeeeee~~ :D

Sunah Mohammad said...

@Achu

insya'Allah kalau de kemahuan, kat situ ada jalan kan?

Sunah Mohammad said...

@~Kirin Selama Perak~

alhamdulillah..:)

Sunah Mohammad said...

@efa

blog akak...best ke? huhuhu..

Sunah Mohammad said...

@fRaMe LenSeS

syok? err..

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

pi tengok blog dia..:)

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

wooooohhhhhhh :D

Sunah Mohammad said...

@athirah

tu lerr..teringin nak tanya yuyu, cane dia leh first komen..adessss...

rahsia? tanya Dr. Hafiz...:D

Sunah Mohammad said...

@qucachahir

hehehe..nanti jejak la tu..:)

Sunah Mohammad said...

@❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤

insya'Allah nanti dia singgah gak tu...:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

blog sunah makin femes..untung nyer.selamat maju jaya dik

hanim azhari said...

waaaa..hebat2

syuwai said...

best entri2x dia, penuh dgn ilmiah..huk2x

risa said...

alamak!!! saye tak buat pon entry pasal beliau..adehhh

fahmie firas said...

Jumpa awak dari segmen abg BEN ASHAARI
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Qaseh dalia adelia said...

terharu sunah dtg blog qaseh ..tacing dr xdtg blog qaseh haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bestlah kan org hebat dtg folo blog sunah..misti tgh senyum sampai telinga nih..

penah pakai bmw..biasa jek rasanya..

kalau sudi silalah jengah org tak hebat nih:

NUR ZUHAIRAH BATRISYIA

Arpiiz said...

dia pun follow blog saya, memang agak terkejut juga lah time tu..huhu

mynameismy said...

meh singgah klu sudi.. ;)

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-yuyu-zulaikha-qaseh-dalia.html

Nisa' Pasir Gudang said...

sunah, kite follow gek..terkedu tak? hhehehe

Rafi Nilhan said...

doktor tuu..nak usha ar..

singgah ke blog saya jika da kelapangan..tq :)

niesz said...

niesz br tahu pasal DR.hafizz ni, alamak!lambtnye niesz ni..heeee....nk g jenguk la..

Ifti Larina said...

wow.. baru kenal. hihi

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

Terima Kasih Sunah keana sudi buat entri khas tentang blog saya. Salam persahabatan..

http://haidoctorhafiz.blogspot.com/2011/04/saya-juga-terkedu-dia-bercerita-tentang.html

*cik cilipadi_hafizah* said...

Salam,
wah akak, hihi..suke entri pasal Dr Hafiz ni.
baguslah ada lagi geng blogger kalangan otai macam dr ni..

hihi...ramai2 pi serbu page Dr Hafiz.
(aye lambat tau psl nih .hem)

;)

Anonymous said...

Mmg femes la Dr. Hafiz bin DATO Osman ni sekarang..ramai org peminat dia, sampai buat entry khas untuk dia..termasuk blog ini..
http://aididmuaddib.blogspot.com/

salam persahabatan..

blubangg said...

Mmg femes la Dr. Hafiz bin DATO Osman ni sekarang..ramai org peminat dia, sampai buat entry khas untuk dia..termasuk blog ini..
http://aididmuaddib.blogspot.com/

salam persahabatan..

Anonymous said...

saya pun kagum sangat pada dr hafiz ni, inipun saya tau dari blog aiddid
http://aididmuaddib.blogspot.com/
jemput baca ya? :)

padayappa said...

jemput jugak yer. jemput jemput. kenkadang, melawat pelbagai site ni menambahkan pengetahuan. :) {quote: kata2 pemilik blog yg merujuk pd DR hafiz nih :)} chill!

peminat dr hafiz said...

br je baca cerita psl dr hafiz dr blog ni...

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/05/doctor-bloodyfool-lagi-sekor-meh-report.html

tp yg sy peliknya semua post2 lama dari dr.hafiz dah xde..telah didelete..tmasuk link dia bg dlm komen atas tue..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.