Tiket Free Takde Ke?

March 31, 2011


Kalau kita ada masalah di masa silam, perlu ke meletakkan masalah tu pada orang lain? Meletakkan pada orang lain kat sini bermaksud melepaskan rasa marah dan geram dengan peristiwa silam tu kat orang lain yang takde kaitan dengan masalah dia. Ouhhh? Faham ke?

Takpelah, tu selingan di pagi hari. Stop sampai situ je.

Iklan: Lempeng Telur Cicah Asam Pedas

Pagi ni kan, nak cek tiket flite... Nak balik Sarawak lerr...kan tak lama lagi pilihanraya negeri Sarawak. Kena balik mengundi sebab tu tanggungjawab kita sebagai rakyat (patut cakap Sarawak ni, tapi kang tak faham pulak...:p) Ingatkan dah takde tiket...da nak nangis da ni...(pssst, sebab nak balik sangat walaupun kejap...:D)

Alhamdulillah ade gak tiket, kira murah gak lah pergi balik. Alhamdulillah gak ade junior yang ingatkan pagi-pagi ni. Bangun tido awal pagi da dapat mesej dari dia "masih nak balik ke sarawak?" Mesej bunyi macam ada offer je. Kot ada tiket free ke kan. Aishhh...mimpi je lah nak ade tiket free. Huhuhu...

Pssst, yang nak bertanding ni nanti takde ke nak bagi tiket free untuk kami student Sarawak kat Semenanjung ni balik mengundi? T_T

P/S: Err...sape tau cara undi pos? Ramai gak yang tak dapat nak balik ni nanti...


ENTRI CAMBEST TENTANG MEMAAFKAN ORANG LAIN

You Might Also Like

46 Comments

  1. selamat ke ngundi pos?
    undilah yang terbaik! Moga sarawak terbela dunia akhirat muaahhss

    ReplyDelete
  2. undi pos ni dulu abah akak penah buat...tapi x penah tanyer mcm maner..uhuk2...mungkin leh google ke? selamat mengundi yek

    ReplyDelete
  3. err..belom cukup umo nak mengundi lagi..;p haa ss pon nak pi sarawak gak nanti..jom la skali..kehkeh


    psstt : Temerloh dah ada air balik! :D

    ReplyDelete
  4. eyqa pun tak balik... hihihihi... tamo balik coz famly kat cnie.. hihihi... :D lex dear... wat solat hajat.. hihihi... untung2 dpt free tiket! :P

    ReplyDelete
  5. kmk pun dah boking tiket..x sabar nak balit sarawak ^^,

    ReplyDelete
  6. derm..!! baru tau sunah org sarawak..=)

    ReplyDelete
  7. kah sunnah org sarwak? huh bukan senang kn nk blk sesekali.. ongkos mahal

    ReplyDelete
  8. @Nisa' Pasir Gudang

    tak tau lah selamat ke tak..eiks, leh saya tau sape admin Nisa' PG ni? nak panggil nama pe ek?

    ReplyDelete
  9. @kathy

    wow! jom, jom! gathering blogger di PRU sarawak! wahaha~ semua polah liputan kelak...best, best!

    ReplyDelete
  10. sibbek sunah terjah balik blog akak... ari tu nak add dlm bloglist tp takder link.. so dah selamat dah dlm bloglist.. hehe

    blog yg lawa.. eh kalau org sarawak kata lawa tu sombong ek? pembetulan : blog yg cantik & kemas

    ReplyDelete
  11. selamat mengundi...sis tak pernah mengundi lg..krn calon2 tmpt sis mengundi tu semuanya...huhu

    ReplyDelete
  12. @axelida

    hehehe..lawa = sombong..betul, betul! :D

    ReplyDelete
  13. sis, nak buat ruangan komen cam ss eh? boleh2..tapi kod dia panjang sikit..kalau nak, bolehlah pm ss kat fb..:)

    -FB ss-

    ReplyDelete
  14. @mynameismy

    ekeke...semangat nak balik tanah air...:D

    ReplyDelete
  15. laaaaa...sarawakian ke???
    bekas bf ai org sarawak..hukhuk
    skang jd kawan..
    org petra jaya..hoho


    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/masa-yang-sesuai-bagitau-mak-yang.html

    ReplyDelete
  16. @Siti Safiyyah

    panjang eh? cam tak sesuai la pulak template ni nak guna ruang camtu..huhuhu...kang tak jadi lak kalo buat..

    ReplyDelete
  17. rasenye sesuai..kalo takut, backup la template dulu..:)

    kelebihan buat ruangan komen macamtu supaya senang nak balas komen orang..takdelah nak kenen scroll bawah sangat nak tengok kak sunah balas ape..kehkeh ;p

    ReplyDelete
  18. kamek maok kek lapis sarawak...

    ReplyDelete
  19. selamat membuang undi ye..hehe

    ReplyDelete
  20. kelak pulang dari sawak , kamek maok kek lapis nyak belang lima .. lama dah sik makan tok . kitak belanja kamek nak .. yesh ! :p

    ReplyDelete
  21. <-- dak nie 2x lepas dr mengundi..ahhahahahha

    ReplyDelete
  22. sedapnya lempeng tu, lama tak makan, suka lempeng ubi huhu

    ReplyDelete
  23. salam

    selamat mengundi dengan bijak..eheheh

    ReplyDelete
  24. selamat menjalankan tanggungjawab..undi adalah amanah

    ReplyDelete
  25. sy belom mendaftar tuk mengundi..=p <--belom cukup umo.. nak ikot balik serawakkkkkk

    ReplyDelete
  26. kim slm kat kakak2 sy..abg2 ipar sy..anak buah sy..pakcik sy yang di sane k

    ReplyDelete
  27. @Siti Safiyyah

    tu lah pasal...nak scroll2 ni...hahaha~ kan da kene..:p

    ReplyDelete
  28. @solo molo

    hahaha! solo molo...tak sempat lah nak berlapis2 kat sana nanti..

    ReplyDelete
  29. @deeya

    hahaha~ nape cam tak betul je bahasa sarawak tu?

    ReplyDelete
  30. @qemaishak

    wah! lempeng yang dia tengok! berjaya jugak iklan..hahahah~

    ReplyDelete
  31. @sissyira

    wa'alaikumussalam kak syira..

    insya'Allah..

    ReplyDelete
  32. @aDisH.sHidA

    tu dia kak shida...saya rasa macam tengok iklan SPR je...hahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com