BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 31, 2011

Tiket Free Takde Ke?


Kalau kita ada masalah di masa silam, perlu ke meletakkan masalah tu pada orang lain? Meletakkan pada orang lain kat sini bermaksud melepaskan rasa marah dan geram dengan peristiwa silam tu kat orang lain yang takde kaitan dengan masalah dia. Ouhhh? Faham ke?

Takpelah, tu selingan di pagi hari. Stop sampai situ je.

Iklan: Lempeng Telur Cicah Asam Pedas

Pagi ni kan, nak cek tiket flite... Nak balik Sarawak lerr...kan tak lama lagi pilihanraya negeri Sarawak. Kena balik mengundi sebab tu tanggungjawab kita sebagai rakyat (patut cakap Sarawak ni, tapi kang tak faham pulak...:p) Ingatkan dah takde tiket...da nak nangis da ni...(pssst, sebab nak balik sangat walaupun kejap...:D)

Alhamdulillah ade gak tiket, kira murah gak lah pergi balik. Alhamdulillah gak ade junior yang ingatkan pagi-pagi ni. Bangun tido awal pagi da dapat mesej dari dia "masih nak balik ke sarawak?" Mesej bunyi macam ada offer je. Kot ada tiket free ke kan. Aishhh...mimpi je lah nak ade tiket free. Huhuhu...

Pssst, yang nak bertanding ni nanti takde ke nak bagi tiket free untuk kami student Sarawak kat Semenanjung ni balik mengundi? T_T

P/S: Err...sape tau cara undi pos? Ramai gak yang tak dapat nak balik ni nanti...


ENTRI CAMBEST TENTANG MEMAAFKAN ORANG LAIN



46 comments:

Nisa' Pasir Gudang said...

selamat ke ngundi pos?
undilah yang terbaik! Moga sarawak terbela dunia akhirat muaahhss

Zura said...

undi pos ni dulu abah akak penah buat...tapi x penah tanyer mcm maner..uhuk2...mungkin leh google ke? selamat mengundi yek

Siti Safiyyah said...

err..belom cukup umo nak mengundi lagi..;p haa ss pon nak pi sarawak gak nanti..jom la skali..kehkeh


psstt : Temerloh dah ada air balik! :D

Eyqasara said...

eyqa pun tak balik... hihihihi... tamo balik coz famly kat cnie.. hihihi... :D lex dear... wat solat hajat.. hihihi... untung2 dpt free tiket! :P

kathy said...

kmk pun dah boking tiket..x sabar nak balit sarawak ^^,

Ujang9897 said...

derm..!! baru tau sunah org sarawak..=)

Izamir Ridzwan said...

kah sunnah org sarwak? huh bukan senang kn nk blk sesekali.. ongkos mahal

Sunah Mohammad said...

@Nisa' Pasir Gudang

tak tau lah selamat ke tak..eiks, leh saya tau sape admin Nisa' PG ni? nak panggil nama pe ek?

Sunah Mohammad said...

@Zura

ooo..okeh okeh..thanks akak~

Sunah Mohammad said...

@Siti Safiyyah

yeke? jom jom!

Sunah Mohammad said...

@Eyqasara

hehehe...balik, balik!!!

Sunah Mohammad said...

@kathy

wow! jom, jom! gathering blogger di PRU sarawak! wahaha~ semua polah liputan kelak...best, best!

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

erk! ang baru tau ke bujenggggg???

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

tu lerr...alhamdulillah ni tiket murah..:)

axelida said...

sibbek sunah terjah balik blog akak... ari tu nak add dlm bloglist tp takder link.. so dah selamat dah dlm bloglist.. hehe

blog yg lawa.. eh kalau org sarawak kata lawa tu sombong ek? pembetulan : blog yg cantik & kemas

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat mengundi...sis tak pernah mengundi lg..krn calon2 tmpt sis mengundi tu semuanya...huhu

mynameismy said...

alolo semangatnye die...;)

Sunah Mohammad said...

@axelida

hehehe..lawa = sombong..betul, betul! :D

Siti Safiyyah said...

sis, nak buat ruangan komen cam ss eh? boleh2..tapi kod dia panjang sikit..kalau nak, bolehlah pm ss kat fb..:)

-FB ss-

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

hoh? semuanya apa kak??

Sunah Mohammad said...

@mynameismy

ekeke...semangat nak balik tanah air...:D

qasehraihan said...

laaaaa...sarawakian ke???
bekas bf ai org sarawak..hukhuk
skang jd kawan..
org petra jaya..hoho


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/masa-yang-sesuai-bagitau-mak-yang.html

Sunah Mohammad said...

@Siti Safiyyah

panjang eh? cam tak sesuai la pulak template ni nak guna ruang camtu..huhuhu...kang tak jadi lak kalo buat..

Siti Safiyyah said...

rasenye sesuai..kalo takut, backup la template dulu..:)

kelebihan buat ruangan komen macamtu supaya senang nak balas komen orang..takdelah nak kenen scroll bawah sangat nak tengok kak sunah balas ape..kehkeh ;p

solo molo said...

kamek maok kek lapis sarawak...

syuwai said...

selamat membuang undi ye..hehe

deeya said...

kelak pulang dari sawak , kamek maok kek lapis nyak belang lima .. lama dah sik makan tok . kitak belanja kamek nak .. yesh ! :p

b a m b a m ' s said...

<-- dak nie 2x lepas dr mengundi..ahhahahahha

qemaishak said...

sedapnya lempeng tu, lama tak makan, suka lempeng ubi huhu

sissyira said...

salam

selamat mengundi dengan bijak..eheheh

aDisH.sHidA said...

selamat menjalankan tanggungjawab..undi adalah amanah

~...AmALinA....~ said...

sy belom mendaftar tuk mengundi..=p <--belom cukup umo.. nak ikot balik serawakkkkkk

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

ooo...orang kuching eh dia...

Miss Ran said...

kim slm kat kakak2 sy..abg2 ipar sy..anak buah sy..pakcik sy yang di sane k

Sunah Mohammad said...

@Siti Safiyyah

tu lah pasal...nak scroll2 ni...hahaha~ kan da kene..:p

Sunah Mohammad said...

@solo molo

hahaha! solo molo...tak sempat lah nak berlapis2 kat sana nanti..

Sunah Mohammad said...

@syuwai

hehehe..terima kasih...

Sunah Mohammad said...

@deeya

hahaha~ nape cam tak betul je bahasa sarawak tu?

Sunah Mohammad said...

@b a m b a m ' s

hahaha! nape leh lepas ni CB?

Sunah Mohammad said...

@qemaishak

wah! lempeng yang dia tengok! berjaya jugak iklan..hahahah~

Sunah Mohammad said...

@sissyira

wa'alaikumussalam kak syira..

insya'Allah..

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

tu dia kak shida...saya rasa macam tengok iklan SPR je...hahaha

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

hehehe...jom, jom!

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

abang2 ipar???

aliarosli said...

nak ikot balik sane boleh???

Sunah Mohammad said...

@aliarosli

jom!!! inbox fb ye! hahaha~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.