BLOG ENCIK SUAMI

Monday, May 9, 2011

Bila Saya Pun Nak Tulis Pasal Harga Gula


Maksudnya saya memang takde idea dah nak update.

Sebab tu update benda ni. Gula akan naik lagi 20 sen esok. Dari RM 2.10 kepada RM 2.30. Wahai mak, bapak, makcik, pakcik, nenek, atok, abang, kakak, adik dan kawan-kawan semua yang nak beli gula tu, sedia duit cukup-cukup ye...takut kang kena pinjam 20 sen ngan orang sebelah pulaksss~~~

Hurmmm...bosan eks, entri sama je ngan yang lain eh? Ulang benda yang blogger lain da cakap ye? Hari tu ade baca kat blog mana ntah. Dia rasa rimas dan jemu bila semua blog cakap benda yang sama. Ade yang kata sebab SEO, ada yang kata sebab pembaca blog dia tak semestinya sama dengan pembaca blog yang lagi satu.

Yezzaaa...mana-mana pun sebab tu ada betulnya dan itu hak masing-masing. Cuma saya suka bila dia kongsikan, blogger kena buat isu tu jadi lain dari yang lain. Tak serupa copy and paste dari yang lain, baru pembaca suka dan tertarik. Hurmmm...ade betulnya jugak tu. Mungkin kamu-kamu semua boleh fikir-fikirkan sekali ye~~ ^_^

P/S: Tapi saya tak reti lah main SEO ni...


KENAPA SEKARANG NI CUACA PANAS SANGAT???


15 comments:

FasiHaH SupiaN said...

bukan apa...sebab tak berapa ramai tahu..rasa macam perlu pulak kongsikan..yup, setiap org ade sebab tersendiri nak kongsikan...

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

ha'ah..kalo macam akak ni, memang da kurang baca paper lahh..suma dari blog je..

Izamir Ridzwan said...

gua naik rege?? arrr oke ape buat entri yg sma.. haahha

Citarasa Rinduan said...

okey..
kak ayu up harga air...
hahahahha..
daku kejam..

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

gua??? ingat ni gua.com ke IR? hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

wahhhhhhhhhhhh! tak sempat saya nak gi makan kat citarasa rinduan!!! da naik harga dah! hahaha~

cik heroin said...

sbb trllu rmai blogger skg ni. msing2 nk updte. terupdte isu sama. dlu kns kit je? so kurangla yg sama2 tu. RASANYALAH . ahahaha

Sunah Mohammad said...

@cik heroin

mungkin~ hehehe...salah satu sebab gak tu..:)

Faris Adli said...

bila gula naik harga, kita disuruh kurangkan ambil gula..

bila sayur-sayuran naik harga, kita disuruh tanam sendiri sayur..

begitu mudahnya kita cari jalan penyelesaian..tapi adakah betul jalan penyelesaian yang kita buat?

Arpiiz said...

hah..!! biar betul harga gula naik ni..?? thanks sebab share..^^

cik pulau said...

cik pulau pun tak reti nak maen SEO..
kena baling2 ke camne.. hahaha..
sengal..larikkk

mas saari said...

nak suruh kurangkan pengambilan gula lah tu...

tapi harga kuih mesti naik kan kalau harga gula dah naik!

b a m b a m ' s said...

betolllll~!!!

gaya gini.. kedai surat kabar pon tutup..kekeke.. blogger lagi hebat dr reporter! ehhehehe..

tp CB suka terjah entry yg x sama..mcm boring lak bc mende yg sm..huhuhu

mama comel said...

kesian kat org berpendapatan rendah..

Miss Ran said...

bgus gula naik harge

tkde la kencing mns

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.