Oh, Lelaki! Bestnya...

May 29, 2011


Bestnyaaaa....

Kalau suami kita sanggup masakkan makanan kegemaran kita masa kita tengah sakit. Sebab masa tu lah kita tak larat nak masak untuk dia. Jadi, lelaki-lelaki pun kena tau masak sikit-sikit untuk bakal isteri nanti ye~

Bestnyaaa....

Kalau suami buat surprise kat kita masa birthday kita. Sebab masa tu lah kita rasa diri kita dihargai dan disayangi. Umur dah puluh-puluh pun masih ada orang nak sambut birthday dengan kita~

Bestnyaaa....

Kalau suami kita tolong tidurkan baby pagi-pagi buta masa kita tengah pantang. Sebab masa tu lah suami isteri kena saling bantu-membantu antara satu sama lain. Kata nak anak ramai kannn....

Bestnyaaa....

Kalau suami kita jaga kita dengan penuh kasih sayang sampai tua... Oh, sweeeeeeeeeeeeettttnya macam dalam video ni...



Lagi best kannn....

Kalau suami kejut pagi-pagi buta sebab nak ajak tahajjud sama-sama. Alhamdulillah... Sama-sama bina masjid kat dunia, untuk bina mahligai di akhirat...

Lagi best kannn....

Kalau suami jaga pergaulan dan pemakaian kita betul-betul ikut syariat. Alhamdulillah... Kita tak buat dosa, suami kita dapat pahala...

Lagi best kannn....

Kalau suami sama-sama didik anak-anak tentang agama sejak kecik. Alhamdulillah... Bila dah besar jadi orang berguna, dan bila kita pulak dah takde kat dunia, anak-anak jadi mahar kita kat akhirat...

Lagi best kannn....

Kalau bakal-bakal suami baca entri ni, dan hadam dalam-dalam... Bolehlah nanti jadi suami mithali macam encik B.


"Sebaik-baik kamu adalah yang terbaik terhadap keluarganya dan aku adalah yang terbaik daripada kamu terhadap keluargaku. Orang yang memuliakan kaum wanita adalah orang yang mulia, dan orang yang menghina kaum wanita adalah orang yang tidak mempunyai budi pekerti." (HR Abu Asakir).

You Might Also Like

30 Comments

  1. sumua kat atas mmg best ..

    lagi best kalau kita dapat suami yang ada semua yang kat atas tu...

    semoga sunah jumpa seseorang yang best itu..:)

    ReplyDelete
  2. CA nak jadi suami dalam "bestnya" dan "lagi best kan".. wahhhhh

    ReplyDelete
  3. moga2an kita dapat suami mcm tu kan

    ReplyDelete
  4. hahhahah kak kena cari la suami yg keje nye tukang mask 2...hehehe

    ReplyDelete
  5. wahh~ suke3,,best kan camtu..hihihi bakal2 suami sume kena baca nihhh...

    ReplyDelete
  6. mr b????


    kksongn tlh hilng eh

    ReplyDelete
  7. semoga kita sama2 dapat yang terbaik... amin...

    ReplyDelete
  8. nak jadi mcm suami kt ats tu ;)

    ReplyDelete
  9. FS pun nakk..heee aminnn ^_____^

    ReplyDelete
  10. Terima kasih Sunah sudi jadi Follower saya yg pertama. Entri yang menyentuh perasaan. Moga Sunah suatu hari nanti dapat suami yg macam ni juga...

    ReplyDelete
  11. bestnye dpt suami mithali...bukan semua wanita blh dpt kan?hehe

    ReplyDelete
  12. aku mencuba nak jadi cenggitu..

    ReplyDelete
  13. semua best!

    best bila suami masakkan sup masa pantang dulu..

    best bila suami imamkan solat..

    best bila suami tegur kalau pakai legging walaupun dalam rumah..

    sayang die..:)

    ReplyDelete
  14. wah.sayu je bace.susah tak nak dapat lelaki yang macam ni.semuanya die jaga.sejuknya hatiku berada di rusukmu.

    ReplyDelete
  15. setuju!!

    insyaAllah akan mencuba yang terbaik,hehe.

    sebab tak akan jadi sempurna kan :P

    XD

    ReplyDelete
  16. ciri-ciri lelaki soleh dan sejati...

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...dan bestnya bila suami tlg buatkan milo panas pukul 3 pagi bila isteri kelaparan..hehhe

    ReplyDelete
  18. Waaaaaaaaa...watak isteri (azila) dah masuk komen...erkkk..heheh

    ReplyDelete
  19. ehem ehemm saya pandai urut,..

    ReplyDelete
  20. besnya kalau dapat suami T_T

    ReplyDelete
  21. hamboi2 belum kawen citer psl suami dah.;D

    mmg best kan kalau dpt suami mcm tuh? tp zmn skrg masih ade ke? mungkin ade.. tapi ssh nk jmpe. hurm...

    ReplyDelete
  22. besnya kan kalau ada semua kriteria di atas..tapi nobody's perfect....tapi suami saya mmg selalu masakkan untuk saya walau pun saya tak sakit..saya ngade2+pemalas.. haha...

    ReplyDelete
  23. waaahhhhh.. wat muka kagum.. hihi. agak2 diri mampu tak mencapai dia tu. tapa2.. brusaha dlu. :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com