BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 29, 2011

Oh, Lelaki! Bestnya...


Bestnyaaaa....

Kalau suami kita sanggup masakkan makanan kegemaran kita masa kita tengah sakit. Sebab masa tu lah kita tak larat nak masak untuk dia. Jadi, lelaki-lelaki pun kena tau masak sikit-sikit untuk bakal isteri nanti ye~

Bestnyaaa....

Kalau suami buat surprise kat kita masa birthday kita. Sebab masa tu lah kita rasa diri kita dihargai dan disayangi. Umur dah puluh-puluh pun masih ada orang nak sambut birthday dengan kita~

Bestnyaaa....

Kalau suami kita tolong tidurkan baby pagi-pagi buta masa kita tengah pantang. Sebab masa tu lah suami isteri kena saling bantu-membantu antara satu sama lain. Kata nak anak ramai kannn....

Bestnyaaa....

Kalau suami kita jaga kita dengan penuh kasih sayang sampai tua... Oh, sweeeeeeeeeeeeettttnya macam dalam video ni...



Lagi best kannn....

Kalau suami kejut pagi-pagi buta sebab nak ajak tahajjud sama-sama. Alhamdulillah... Sama-sama bina masjid kat dunia, untuk bina mahligai di akhirat...

Lagi best kannn....

Kalau suami jaga pergaulan dan pemakaian kita betul-betul ikut syariat. Alhamdulillah... Kita tak buat dosa, suami kita dapat pahala...

Lagi best kannn....

Kalau suami sama-sama didik anak-anak tentang agama sejak kecik. Alhamdulillah... Bila dah besar jadi orang berguna, dan bila kita pulak dah takde kat dunia, anak-anak jadi mahar kita kat akhirat...

Lagi best kannn....

Kalau bakal-bakal suami baca entri ni, dan hadam dalam-dalam... Bolehlah nanti jadi suami mithali macam encik B.


"Sebaik-baik kamu adalah yang terbaik terhadap keluarganya dan aku adalah yang terbaik daripada kamu terhadap keluargaku. Orang yang memuliakan kaum wanita adalah orang yang mulia, dan orang yang menghina kaum wanita adalah orang yang tidak mempunyai budi pekerti." (HR Abu Asakir).


30 comments:

Fiqas said...

sumua kat atas mmg best ..

lagi best kalau kita dapat suami yang ada semua yang kat atas tu...

semoga sunah jumpa seseorang yang best itu..:)

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

ameen.... :)

fRaMe+LenSeS said...

CA nak jadi suami dalam "bestnya" dan "lagi best kan".. wahhhhh

aDisH.sHidA said...

moga2an kita dapat suami mcm tu kan

angah said...

hahhahah kak kena cari la suami yg keje nye tukang mask 2...hehehe

~..Lesung Batu..~ said...

wahh~ suke3,,best kan camtu..hihihi bakal2 suami sume kena baca nihhh...

Miss Ran said...

mr b????


kksongn tlh hilng eh

kiera'sakura said...

semoga kita sama2 dapat yang terbaik... amin...

Fakhrul said...

nak jadi mcm suami kt ats tu ;)

putERi-kAtEk said...

nak jugak :(

farasakura said...

FS pun nakk..heee aminnn ^_____^

AdyBudika said...

nak gak

Phoenix said...

Terima kasih Sunah sudi jadi Follower saya yg pertama. Entri yang menyentuh perasaan. Moga Sunah suatu hari nanti dapat suami yg macam ni juga...

nana said...

love this! :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bestnye dpt suami mithali...bukan semua wanita blh dpt kan?hehe

JIJI YU said...

aku mencuba nak jadi cenggitu..

mama comel said...

semua best!

best bila suami masakkan sup masa pantang dulu..

best bila suami imamkan solat..

best bila suami tegur kalau pakai legging walaupun dalam rumah..

sayang die..:)

c-tea said...

wah.sayu je bace.susah tak nak dapat lelaki yang macam ni.semuanya die jaga.sejuknya hatiku berada di rusukmu.

Cik Asma BLuppy said...

suke sngt entri nih^^

nur easy said...

suka sebab penuh makna..;)

sergeant keroro said...

setuju!!

insyaAllah akan mencuba yang terbaik,hehe.

sebab tak akan jadi sempurna kan :P

XD

solomolo said...

ciri-ciri lelaki soleh dan sejati...

azila said...

Alhamdulillah...dan bestnya bila suami tlg buatkan milo panas pukul 3 pagi bila isteri kelaparan..hehhe

Mat Gebu said...

Waaaaaaaaa...watak isteri (azila) dah masuk komen...erkkk..heheh

mcm ni lah said...

ehem ehemm saya pandai urut,..

RedVixen said...

besnya kalau dapat suami T_T

mynameismy said...

hamboi2 belum kawen citer psl suami dah.;D

mmg best kan kalau dpt suami mcm tuh? tp zmn skrg masih ade ke? mungkin ade.. tapi ssh nk jmpe. hurm...

Isteri Encek Bard said...

sweetnyer

Rai said...

besnya kan kalau ada semua kriteria di atas..tapi nobody's perfect....tapi suami saya mmg selalu masakkan untuk saya walau pun saya tak sakit..saya ngade2+pemalas.. haha...

fRaMe+LenSeS said...

waaahhhhh.. wat muka kagum.. hihi. agak2 diri mampu tak mencapai dia tu. tapa2.. brusaha dlu. :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.