BLOG ENCIK SUAMI

Friday, May 20, 2011

Siapa Berani Jawab???


Saya jumpa di Facebook budak legend NI.


Menjana minda pagi-pagi...

Haaa...jawab, jawab...

Takkan soklan mudah ni takleh jawab kot???

Keh keh kehhhh...

Sambil cari jawapan tu jangan lupa undi SINI ngan SINI yeee...

Terima kasih~ ^_^



20 comments:

FasiHaH SupiaN said...

exercise otak ;)

Faris Adli said...

jawapan dia 0..6 /2(3) = 6/6

Isteri Encek Bard said...

alahai lomah betul matematik nie.. huhuhu

Salim Harmanain said...

ala dulu math dpt c la mmg x igt cmne nak jawab huhu.. :p

.miSz bubbLe. said...

aina nak cube kak sunah (:
lame dah tggl sekola (:
hehe

6/2(1+2)=
(6/2)(1+2)=(3)(3)
=9

cik heroin said...

9 la kk. haha.. btl ke tdak? hahaha

fRaMe+LenSeS said...

1. toi dak?

azila said...

heheh..k.zla ckp 1..btol x?heheh

Ujang9897 said...

jawapan dari luar kotak fikiran

6/2(1+2)

6/2(3)

6/6

= 1

jwpn matematik biasa

6/2(1+2)=

6/2(3)=

3(3)=

3*3=

9

mas saari said...

9

Hisyam said...

1
Betul tak?

Izamir Ridzwan said...

jawapan dia 9.. kacang ja ni

b a m b a m ' s said...

JWPNNYAAAAAAAAAAA 9!!
yeker???

ker 1?

9 lar!

eh 1 kot..

pening dah.. --'

mynameismy said...

errr 1 kot???-.-'

mohd zhafri said...

jawapannya.............

sebentar lagi..kita berjumpa selepas ini


(who wants to be a millionaire)

Miss Ran said...

xnak jwb

lmh skit bab ni

Fathin Fazila Razali said...

senang nye soalan.. 9 lah jwpnya...

6/2=3
3(2+1)=9..(^_^)

Ajan said...

SATU
Bukan sembilan.
Hanya SATU sahaja jawapannya.
Haish!!!!!!
Sunah ni mengganggu kedamaian aku la.
Aku ajar tuisyen dulu, kalau budak darjah 6 jawab 9, aku dah ketuk tangan dia dengan pembaris.
Sebab silibus darjah 4 lagi dah mula ada penggunaan kurungan.
6
-------- Ada nampak?!
2 (1+2)

(Bila housemate budak master tanya soalan ni, aku naik risau.... Sigh!)

bersama kak Es said...

1 la kann ;)

b a m b a m ' s said...

jwpn dia 9...

errrr..

larikkkkkkkkkkkkkkkkkk~!!

hhahahaha..
kwn2 akak yg smbg PhD pon ckp 9..
hehehe..x puas hati lg lar jwpn dia..lecturer math dah cari n jwpn 9..pembuat soklan jek x jmpa lagik.. T_T'

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.