BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, June 18, 2011

Danbo: Somewhere I Belong...


Pada suatu hari di hujung minggu...


Danbo bangun pagi macam biasa...


Seperti biasa, Danbo buang air lepas bangun dari tido...


Lepas buang air, Danbo breakfast kejap... Makan Chipsmore jee...


Siap breakfast, Danbo keluar rumah...


Danbo nak tahan bas ngan teksi, tapi ntah nape semua pun buat-buat tak nampak Danbo...


So Danbo fikir, better dia jalan kaki saje...


Dalam perjalanan, hujan turun... Kesian Danbo... Dia teruskan jugak langkah kaki...


Tiba-tiba je masa kaki terus melangkah tu, ada daun kering gugur tepi Danbo...


Bila nampak daun tu, tiba-tiba keluar kat fikiran dia 'Somewhere I belong'...

Kenapa tiba-tiba keluar macam tu kat kepala kotak Danbo? Ape yang Danbo fikirkan bila nampak daun tu sebenarnya? Ada idea? Kalau ada...

1. Buat entri, letak tajuk "Sunah Sakura, Danbo dan Daun..."
2. Letak header SSS.com yang ni, dan linkkan ke entri ni...

Header lama yang dirindui

3. Amek gambar Danbo dengan daun yang gugur tu, letak dalam entri.
4. Buat ulasan kamu tak lebih dari 100 patah perkataan.
5. Dah siap, paste url kat ruangan komen ni yeee.

Simple je, nak tau ape yang kamu-kamu fikirkan, adakah sama macam Danbo jugak? Dua ulasan yang paling menarik, akan saya review... ;)

Tutup, jam 10 malam ni jugak... Segmen cepat la ni.

Sumber gambar: Google


18 comments:

Bella Bell said...

ok.. sangat comel.. hehe..

segmen ke?? alaaa.. nak kemas bilik... kalau tak nak join gak.. huhuu..

good luck pada yang join ^^

al_hakim said...

ok tak de keje..saya join..hukhuk =P

http://pilhanhati.blogspot.com/2011/06/sunah-sakuradanbo-dan-daun.html

K O R I E said...

Ok! korie akan buat!!
cayelah.. xsbar ni

sergeant keroro said...

jap lagi saya buat kak sunah, hehe XD

Iffah Afeefah said...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

sudah siap

Salim Harmanain said...

kejap...memerah kreativiti yang ada..

Atiqah Sa'ahiry said...

inilah hasil nukilanku yang tidak seberapa..

http://umealong.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

SoLy SoLicious said...

danbo yg cumelllll

Cik Sue said...

akak join yer Sunah... =D

http://miowmanja.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

shahjiehan said...

cepatnya tutup.... aduhai


http://www.sjiehan.com/2011/02/tutorial-tinggal-kan-link-pada-komen.html

♥yaya budak suka embun♥ said...

suka danbo jugak :)

cik pulau said...

kembar!!!! join..

http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

el-janna said...

sunah nak join ye^^

http://bbyuya.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun_18.html

MerLe said...

alaaaaaa~~~ tak sempat nk join dh.. dh pkul 9.54 mlm..

bru perasan sbb td duk sibuk mengemas brg =(

Salim Harmanain said...

dah.. :)

http://salimharmanain.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

K O R I E said...

Fuhh
sempat lagi kah?


http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/segmen-sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

::blog anak jawer:: said...

maaf terlambat...baru perasan segmen ni pukul 9.50 tadi...karangan sepantas kilat...terima ke tak terpulang...AJ redha je..hehe

http://airzone09.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

fRaMe+LenSeS said...

sedih tak sempat join.. T.T

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.