Saturday, June 18, 2011

Danbo: Somewhere I Belong...


Pada suatu hari di hujung minggu...


Danbo bangun pagi macam biasa...


Seperti biasa, Danbo buang air lepas bangun dari tido...


Lepas buang air, Danbo breakfast kejap... Makan Chipsmore jee...


Siap breakfast, Danbo keluar rumah...


Danbo nak tahan bas ngan teksi, tapi ntah nape semua pun buat-buat tak nampak Danbo...


So Danbo fikir, better dia jalan kaki saje...


Dalam perjalanan, hujan turun... Kesian Danbo... Dia teruskan jugak langkah kaki...


Tiba-tiba je masa kaki terus melangkah tu, ada daun kering gugur tepi Danbo...


Bila nampak daun tu, tiba-tiba keluar kat fikiran dia 'Somewhere I belong'...

Kenapa tiba-tiba keluar macam tu kat kepala kotak Danbo? Ape yang Danbo fikirkan bila nampak daun tu sebenarnya? Ada idea? Kalau ada...

1. Buat entri, letak tajuk "Sunah Sakura, Danbo dan Daun..."
2. Letak header SSS.com yang ni, dan linkkan ke entri ni...

Header lama yang dirindui

3. Amek gambar Danbo dengan daun yang gugur tu, letak dalam entri.
4. Buat ulasan kamu tak lebih dari 100 patah perkataan.
5. Dah siap, paste url kat ruangan komen ni yeee.

Simple je, nak tau ape yang kamu-kamu fikirkan, adakah sama macam Danbo jugak? Dua ulasan yang paling menarik, akan saya review... ;)

Tutup, jam 10 malam ni jugak... Segmen cepat la ni.

Sumber gambar: Google

18 comments:
Write Comments
  1. ok.. sangat comel.. hehe..

    segmen ke?? alaaa.. nak kemas bilik... kalau tak nak join gak.. huhuu..

    good luck pada yang join ^^

    ReplyDelete
  2. ok tak de keje..saya join..hukhuk =P

    http://pilhanhati.blogspot.com/2011/06/sunah-sakuradanbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  3. Ok! korie akan buat!!
    cayelah.. xsbar ni

    ReplyDelete
  4. jap lagi saya buat kak sunah, hehe XD

    ReplyDelete
  5. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    sudah siap

    ReplyDelete
  6. kejap...memerah kreativiti yang ada..

    ReplyDelete
  7. inilah hasil nukilanku yang tidak seberapa..

    http://umealong.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  8. akak join yer Sunah... =D

    http://miowmanja.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  9. kembar!!!! join..

    http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  10. sunah nak join ye^^

    http://bbyuya.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun_18.html

    ReplyDelete
  11. alaaaaaa~~~ tak sempat nk join dh.. dh pkul 9.54 mlm..

    bru perasan sbb td duk sibuk mengemas brg =(

    ReplyDelete
  12. dah.. :)

    http://salimharmanain.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  13. Fuhh
    sempat lagi kah?


    http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/segmen-sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete
  14. maaf terlambat...baru perasan segmen ni pukul 9.50 tadi...karangan sepantas kilat...terima ke tak terpulang...AJ redha je..hehe

    http://airzone09.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-danbo-dan-daun.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com