BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, June 26, 2011

Duduk Tepi Tingkap Kalau Sedih...


Danbo by ~kitinggiling on deviantART

Kalo tengah bersedih, memang akan duduk tepi tingkap untuk meratapi kesedihan eh? Nape bukan duduk atas tangga ke, duduk dalam bilik ke, duduk tepi pantai keee... (Macam semua ni pun boleh je dibuat masa tengah sedih... Hehehe...)

Ehe... Ayat pertama tu saya amek dari entri Iffah Afeefah yang ni. Tadi rasa nak buat entri untuk kupas isu yang sama, tapi semalam pun da cakap pasal hati yang terluka. Jadi, tak jadi lah buat, gi baca kat sana... Betul la ape yang dia cakap dalam tu... Takkan bergolek-golek punya...


25 comments:

Phoenix said...

Sebab duduk tepi tingkap udara lebih nyaman, oksigen lebih banyak dan boleh tengok pemandangan yg indah..

♥yaya budak suka embun♥ said...

hehehe..takot la kak nak dok tepi tingkap...ada hutan :p

.fariza. said...

duduk tepi tingkat sebab keindahan Maha Pencipta dapat beri ketenangan~

Dayana AZ said...

Utk melihat keindahan alam, kurg sket stress, tp dayana bukak tgkap nmpk hiway jek n blakang uma org -_-

sergeant keroro said...

betul tu, maybe sebab suka tengok pemandangan dan keindahan alam semula jadi. hehe XD

aDisH.sHidA said...

duduk atas katil

JIJI YU said...

iffah layan blues ke..

Pojiekyra said...

pkiran lebih tenang :D

::blog anak jawer:: said...

attraction kuat la kalau ad pic danbo...he3...

kalau pandang tingkap boleh cuci mata...he3

-Yok mampir diluk = biar muslim..bukan islamic......

FasiHaH SupiaN said...

owh...hmm.......heheh yeke? entahlah, kalau sedih tapi memang suke benar tengok ke luar tingkap, pulak bertentangan dengan bukit, rasa tenang pulak tengok bukit tu, subhanalllah, pulak genting tu ada kabus kan, rasa damai....

efa nur said...

datang sini bergolek golek..hehehee.... :D

al_hakim said...

nak tenang lihat sahaja alam ciptaan Allah..

saiazuan said...

nice pics :D


list list movie yang mcm best bulan july depan http://eleventx.blogspot.com/2011/06/upcoming-july.html

Kei Seichi said...

duduk tepi tingkap tengok pemandangan menenangkan hati yang lara..hehe..tapi tengok jenis pemandangan la jugak...

GreeN AppLE said...

baca entry kt cnie.. nice ^^,

mas saari said...

akak kalau sedih duduk atas katil...heeheheee

EZAN IDMA said...

kalo sedih sy dok dlm slimot/. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau sedih akak suka renung syiling..huhu

Eera Shera said...

sedih dlm bilik air..haha

MerLe said...

duduk tepi tingkap tgk pokok..tenang jap

shiema sufian said...

akan tenang kerana melihat gelagat sekeliling. mungkin ade yang senasib :)

Jalut said...

=(

Iffah Afeefah said...

erk sunah ni

adeh haha

patut ramai je komen

niena shopping2u said...

:)

Подтверждаю said...

as salam..
huhu.. entah. mungkin sebab naluri kita zaman moden. mencari sesuatu tempat untuk menyadarkan diri sambi merenung keadaan sekeliling.

apa2 pun, boleh jadi, ia satu budaya seperti warisan. macam ilmu persilatan. bezanya, ia diwarisi. tapi yang duduk tepi tingkap tu.. ikutan je??

huhu.. kena tanya mereka yang arif bab psikologi

=)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.