Saya Tak Reti Nak Letak Top Commentator Cloud Widget

June 09, 2011


Erk!

Ramai gak yang tanya dalam entri tadi, dan mintak tolong ajarkan macam mana nak letak widget Top Commentator Cloud tu dalam blog.

Ekceli, macam ni...

Installing Commentators Cloud

1. Login to your Blogger account.
2. Go to Design > Page Elements.
3. Click Add A Gadget.
4. In Add A Gadget window, select HTML/Javascript .
5. Enter the title of your widget e.g. Commentators Cloud.
6. Copy the code below and paste it inside the content box.
7. Click Save.

Code dia? Klik SINI. Dan baca yang selanjutnya kat situ jugak. Ehehehe... Cara nak exclude nama sendiri pun dia ada bagi kat part Customizing Commentators Cloud > Exclusions (code line 38)... :)

Try dulu eks~ Nak balik dah! Daa~~

You Might Also Like

14 Comments

  1. eeheehehe,,,leh tak kasitau kepentingan die..

    ReplyDelete
  2. hehe jijah dah buat lama dah...yg lain tu try la buat...ngee~~

    ReplyDelete
  3. yay~

    tahniah kak sunah! haha

    ReplyDelete
  4. trma ksh ats tunjuk ajar..;-)...done follow..sma2la kta memeriahkan dunia belog ye....;-)

    ReplyDelete
  5. rajinnya kak sunah buat tutorial... heheheh!!~

    ReplyDelete
  6. nanti try, hehe.

    selamat pulang! :)

    ReplyDelete
  7. saya ada buat, tapi count tu xnek sampai spuluh pun..nape ek??

    ReplyDelete
  8. jln2 ke sini dapat satu ilmu,,,tq sunah

    ReplyDelete
  9. woo0ww..begituuu rupanya..hehe
    ce try buat laa..hehe thanks kakak cayanggg... ^___^

    ReplyDelete
  10. dah lama cari info ni, tema kasih :-)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com