BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 9, 2011

Saya Tak Reti Nak Letak Top Commentator Cloud Widget


Erk!

Ramai gak yang tanya dalam entri tadi, dan mintak tolong ajarkan macam mana nak letak widget Top Commentator Cloud tu dalam blog.

Ekceli, macam ni...

Installing Commentators Cloud

1. Login to your Blogger account.
2. Go to Design > Page Elements.
3. Click Add A Gadget.
4. In Add A Gadget window, select HTML/Javascript .
5. Enter the title of your widget e.g. Commentators Cloud.
6. Copy the code below and paste it inside the content box.
7. Click Save.

Code dia? Klik SINI. Dan baca yang selanjutnya kat situ jugak. Ehehehe... Cara nak exclude nama sendiri pun dia ada bagi kat part Customizing Commentators Cloud > Exclusions (code line 38)... :)

Try dulu eks~ Nak balik dah! Daa~~


14 comments:

AdyBudika said...

thanks :)

mas saari said...

thanks sunah...

JIJI YU said...

eeheehehe,,,leh tak kasitau kepentingan die..

Cik Azizah said...

hehe jijah dah buat lama dah...yg lain tu try la buat...ngee~~

syaimz said...

yay~

tahniah kak sunah! haha

effa said...

trma ksh ats tunjuk ajar..;-)...done follow..sma2la kta memeriahkan dunia belog ye....;-)

Bella Bell said...

rajinnya kak sunah buat tutorial... heheheh!!~

: husna : said...

hoho..tq boleh cuba

sergeant keroro said...

nanti try, hehe.

selamat pulang! :)

qasehraihan said...

saya ada buat, tapi count tu xnek sampai spuluh pun..nape ek??

suri solehah said...

jln2 ke sini dapat satu ilmu,,,tq sunah

Faris Adli said...

untuk wordpress boleh tak?

efa nur said...

woo0ww..begituuu rupanya..hehe
ce try buat laa..hehe thanks kakak cayanggg... ^___^

djdanchef said...

dah lama cari info ni, tema kasih :-)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.