Thursday, June 9, 2011

Saya Tak Reti Nak Letak Top Commentator Cloud Widget


Erk!

Ramai gak yang tanya dalam entri tadi, dan mintak tolong ajarkan macam mana nak letak widget Top Commentator Cloud tu dalam blog.

Ekceli, macam ni...

Installing Commentators Cloud

1. Login to your Blogger account.
2. Go to Design > Page Elements.
3. Click Add A Gadget.
4. In Add A Gadget window, select HTML/Javascript .
5. Enter the title of your widget e.g. Commentators Cloud.
6. Copy the code below and paste it inside the content box.
7. Click Save.

Code dia? Klik SINI. Dan baca yang selanjutnya kat situ jugak. Ehehehe... Cara nak exclude nama sendiri pun dia ada bagi kat part Customizing Commentators Cloud > Exclusions (code line 38)... :)

Try dulu eks~ Nak balik dah! Daa~~

14 comments:
Write Comments
  1. eeheehehe,,,leh tak kasitau kepentingan die..

    ReplyDelete
  2. hehe jijah dah buat lama dah...yg lain tu try la buat...ngee~~

    ReplyDelete
  3. yay~

    tahniah kak sunah! haha

    ReplyDelete
  4. trma ksh ats tunjuk ajar..;-)...done follow..sma2la kta memeriahkan dunia belog ye....;-)

    ReplyDelete
  5. rajinnya kak sunah buat tutorial... heheheh!!~

    ReplyDelete
  6. nanti try, hehe.

    selamat pulang! :)

    ReplyDelete
  7. saya ada buat, tapi count tu xnek sampai spuluh pun..nape ek??

    ReplyDelete
  8. jln2 ke sini dapat satu ilmu,,,tq sunah

    ReplyDelete
  9. woo0ww..begituuu rupanya..hehe
    ce try buat laa..hehe thanks kakak cayanggg... ^___^

    ReplyDelete
  10. dah lama cari info ni, tema kasih :-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com