Kalau Blogger Add as Friend kat Facebook...

July 15, 2011


Thinking by ~tr7l0o on deviantART

Ape yang bermain di fikiran saya?

Mula-mula saya tengok mutual friends. Then tengok group mana yang dia join. Ye lah, dari situ kita tau mana dia jumpa FB kita kan? Kenapa pulak? Sebab profile FB saya tak disetkan kepada public. Yang mana bermaksud, kalo orang yang belum add as friend search profile saya kat FB, memang tak jumpa. Melainkan dia nampak nama saya di group-group blogger atau wall-wall blogger lain.

Lepas tu yang paling saya suka nak tengok lak adalah Info blogger tu, kot-kot ada url blog dia. Kalo ada, and saya kenal, dengan mudahnya saya approve. Hehehe... Kalo yang tak berapa nak cam lak, saya approve je jugak, tapi lepas tu saya wat sesi pemecahan batu ais sambil-sambil bertanya, "Blogger gak kan? Blog yang mana satu ek?"

Err... Pelik ke kalo camni eh? Kamu-kamu lak? Camni gak? Ade curiosity untuk tau url blog gak ke bila kenal blogger kat FB?

P/S: Hari ni tak pasti lagi Eh, Ustazah! akan ada atau tak...adik saya cek result UPU, dapat masuk UKM. Alhamdulillah...

You Might Also Like

47 Comments

  1. ~a'ah esok la jadi.. nk letak sakura la tu.. dh wat blum?

    erm.. akak pn sama gk.. cmtu la.. tpi skang ni xde da spa add akak approve jer :D

    ReplyDelete
  2. depend.. kalau mcm org tu agak misteri mmg fa akan tanya.. hehe ^^

    ReplyDelete
  3. baru add sunah aritu dah sunah dah approved..

    blog saya http://ladybirdakaluply.blogspot.com

    Free singgah le yea hehe

    ReplyDelete
  4. adik pandai hehe

    ermmm ai tak beranila apprve..entah sape tah diorg tu..bkn nk bagi tau die siapa

    ReplyDelete
  5. approve je walaupun bukan bloger ngeheheeeee.. ahaksss

    Komuniti gempakZ

    ReplyDelete
  6. ye..kite sama..msti tgk mutual fwen, info (mesti tgk url blog n jengah blog dl, pastu tgk dia masuk group apa..

    bkn memilih, tp berhati2.. =)

    ReplyDelete
  7. pffftt kalau lelaki mcm sy , men approve jek
    hahaha

    ReplyDelete
  8. kalau nora.. tengok org gak... hihihi... ramai lagi tak approve tue.. takut.. heee~~~

    ReplyDelete
  9. sy approve bloggers pmpuan je..heee..

    UKM?? same nan sy la... kos ape ye?? exited sy ni dpt junior baru... teeee

    ReplyDelete
  10. wah TQ!!..terharu sy. (sgt2)
    nnti nk buat post satu psl ni..kikiki

    mesti la nak tau klu yg add tu blogger ke x. dlm fb ni nk luahkn perasaan x boleh tulis pnjg2 x mcm blog..
    heee

    ReplyDelete
  11. berbalik pd mase..kalau free rajin2 jugak menge'check'..tp selalunya taklah..sy akan accept if dia ni stu sek..satu u..stu kg...ngan sy..or follower sy

    ReplyDelete
  12. serik dah nak add atau approve blogger ni...

    ReplyDelete
  13. heheh gugu add kt pesbuk cpt je kak sunah confirm ;)

    ReplyDelete
  14. hehehe...aku baru je create badge facebook profile kat blog...setakat ni takde lg y add...sebab aku bukan fames mcm sunnah...he

    ReplyDelete
  15. nasib baik masa akak approve sunah akak dah kenal..hua2.. selalunya pantas jek akak tekan NOT NOW! :P

    ReplyDelete
  16. Sis? kdg2 main klik je dan terus add...tp biar seminggu..lps tu kannnnn...aksi jahat*sis delete*!!! ha ha ha ha ha

    ReplyDelete
  17. fb profile saya mmg private , sama cm sunah , kalau search mmg x jmpa , yg bole add pun , kwn kpd kwn je , klu xde mutual frenz, mmg x approve , sejak jd blogger ni , baru ada 6-7 kwn blogger je yg jd kwn fb. . .bkn apa , dulu pernah ade stalker , siap buat fake akaun lagi. . .aishhh. . .risau. . .

    ReplyDelete
  18. haha macam itu juge..tgklaaa rupe ade mcm stalker ke x...lau x, bleh le...hehehehee

    congrats kat adik kak sunah tu!

    ReplyDelete
  19. takot nak add akak sunah sebab takot akak x approve ! hehe :D

    wahh,tahniah ea adik akak.. :)

    ReplyDelete
  20. kalau saya pun akan cek dulu.. kalau nama pelik2, saya akan buka2 foto2 dan onfonya dulu.. kalau langsung x kenal, saya x ignore je.. ekekeke

    ReplyDelete
  21. Sama la kita..hik..

    pes skali akak tgk mutual friends dia..then akak cari link blog or apa yg bleh diyakini..

    mcm awk, akak tgk nama je trus request..hehe

    ReplyDelete
  22. tahniah kat die.. sama la.. nk tgk blog die juga

    ReplyDelete
  23. kalau qila tgk dulu org tu qila kenal ke tak..huhu

    thniah kat adik akak ye!

    ReplyDelete
  24. tau xpe. my ade lebih 50++ lagi friend request pending taw..-.-'

    mane yg tak kenal tu mmg my xapprove lgsung.. blogger pun mane yg dah my kenal n jengah ke belog die br my approve..

    ReplyDelete
  25. mmg samaaa la . selalu check dulu mutual friend kalao nmpak cm blogger terus tgk url kot2 ada nak usha . tapi ye la kan apa yg aku nmpak blogger ni suka main add je tapi kemain sombong aku dah tegur pon juz dia reply cm tu2 je. ntah apa la kan motip dorg nak add. hurr

    ReplyDelete
  26. wahahaha.. sama... nadia akan tengok mutual frens, pastu tengok profile, url blog.. kalau macam meragukan, tak approve :D

    ReplyDelete
  27. kalo ayie appove je but jrng ong add ayie..kehkeh

    ReplyDelete
  28. sama la.. bukan senang2 nak approve.
    banyak je friends yg tak aprove. hehehe..

    ehhh.. masuk ukm..
    kalau duk sane lagi, boleh la kenal..lalala~

    ReplyDelete
  29. selalu check dulu sebelum confirm friend request tuuu

    ReplyDelete
  30. samalah.. tengok jugak siapa yang add.. tapi kekadang kalo tak kenal memang tak approve lah.. kalo kengkawan blogger.. approve je.. ehehehe..

    ReplyDelete
  31. skrg ni kalau ada yg add sll blogger.
    kdg2 approve je.hehe
    and kalau tau yg add akak 2 blogger otai2,waa segan betul.hehe

    ReplyDelete
  32. as salam..
    hehe. tak pelik. ok la tu. janji depa bukan spammer atau parasit. tu bahaya oo..
    kalau pakcik, main add je. lagipun 2nd akaun. khas untuk dunia blogging,forum dan komuniti lain.

    jadi campur aduk lak kalau depa terterjah komen status kawan2 bukan blogger. sebab dulu pernah ter-add blogger dalam akaun peribadi. habih depa bergaduh kat wall

    =_=

    alhamdulillah..kat ukm =)

    ReplyDelete
  33. akak pulak kalau tak kenal terus tak approve...ehehehehehe

    ReplyDelete
  34. same la kite..sy pon buat macam tu jugak...hehe...

    congratz pada adik..hehe

    ReplyDelete
  35. adik kak sunah dapat ukm??

    wooo... laki ke pompuan?..

    kalo laki bleh geng.. :P




    along bukak akaun ke 2.. sape2 ad memang kompem blogger.. sebab memang akaun tu yang along guna untuk terjah group2 blogger.. hahaha.. :P

    ReplyDelete
  36. Sama jugak..Buat private,orang yang dalam friend list jer boleh search.. :)

    Dan sama jugak,lepas dah tengok mutual friend dengan kadar segera g geledah kot kot kalau ada url blog..:)

    ReplyDelete
  37. kyra xkn approve if xknal....my facebook..my privacy..tp kalo knai blogger..conform accept :D

    ReplyDelete
  38. akakkkkkkkkkkkkk, baru bukak nak cari eh ustazah, takde ek? takpe lah

    ReplyDelete
  39. hehehe..kyra antar suprise u cik ismiladyjaja..iaitu bom jangka masa :D

    ReplyDelete
  40. kira pown sama mcm akak.. yg pelik2 tue.. name pown pelik.. sume pasal die kte x kenal.. reject truih.. hihihi :D

    ReplyDelete
  41. Hahaha, sama macam saya, kalau add bukan dari SB+takde url blog memang sorry laa..

    ReplyDelete
  42. kenal kak liza kan../. he..he..

    ReplyDelete
  43. kak sunah..kat fb info saya tak de link belog..saya takut kantoi..hehe

    ReplyDelete
  44. eh.. mcm mane nak bagi FB kite tak boleh di search mcm tu eak kak sunah??? nak buat jugak! hihihi...

    ReplyDelete
  45. mmg pnah gk jd mcm tu...tgk grup & link klo ade...hihihi

    ReplyDelete
  46. hehe, ukm? kos ape?

    p/s : tunggu orang add jek sokmo :P

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com