BLOG ENCIK SUAMI

Friday, July 15, 2011

Kalau Blogger Add as Friend kat Facebook...


Thinking by ~tr7l0o on deviantART

Ape yang bermain di fikiran saya?

Mula-mula saya tengok mutual friends. Then tengok group mana yang dia join. Ye lah, dari situ kita tau mana dia jumpa FB kita kan? Kenapa pulak? Sebab profile FB saya tak disetkan kepada public. Yang mana bermaksud, kalo orang yang belum add as friend search profile saya kat FB, memang tak jumpa. Melainkan dia nampak nama saya di group-group blogger atau wall-wall blogger lain.

Lepas tu yang paling saya suka nak tengok lak adalah Info blogger tu, kot-kot ada url blog dia. Kalo ada, and saya kenal, dengan mudahnya saya approve. Hehehe... Kalo yang tak berapa nak cam lak, saya approve je jugak, tapi lepas tu saya wat sesi pemecahan batu ais sambil-sambil bertanya, "Blogger gak kan? Blog yang mana satu ek?"

Err... Pelik ke kalo camni eh? Kamu-kamu lak? Camni gak? Ade curiosity untuk tau url blog gak ke bila kenal blogger kat FB?

P/S: Hari ni tak pasti lagi Eh, Ustazah! akan ada atau tak...adik saya cek result UPU, dapat masuk UKM. Alhamdulillah...


47 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

~a'ah esok la jadi.. nk letak sakura la tu.. dh wat blum?

erm.. akak pn sama gk.. cmtu la.. tpi skang ni xde da spa add akak approve jer :D

fa said...

depend.. kalau mcm org tu agak misteri mmg fa akan tanya.. hehe ^^

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

baru add sunah aritu dah sunah dah approved..

blog saya http://ladybirdakaluply.blogspot.com

Free singgah le yea hehe

Iffah Afeefah said...

adik pandai hehe

ermmm ai tak beranila apprve..entah sape tah diorg tu..bkn nk bagi tau die siapa

Mr.PinGu said...

approve je walaupun bukan bloger ngeheheeeee.. ahaksss

Komuniti gempakZ

mizzkechique said...

ye..kite sama..msti tgk mutual fwen, info (mesti tgk url blog n jengah blog dl, pastu tgk dia masuk group apa..

bkn memilih, tp berhati2.. =)

Izzul Amir said...

pffftt kalau lelaki mcm sy , men approve jek
hahaha

nora amila ghazali said...

kalau nora.. tengok org gak... hihihi... ramai lagi tak approve tue.. takut.. heee~~~

SoLy SoLicious said...

sy approve bloggers pmpuan je..heee..

UKM?? same nan sy la... kos ape ye?? exited sy ni dpt junior baru... teeee

Luqeem™ said...

wah TQ!!..terharu sy. (sgt2)
nnti nk buat post satu psl ni..kikiki

mesti la nak tau klu yg add tu blogger ke x. dlm fb ni nk luahkn perasaan x boleh tulis pnjg2 x mcm blog..
heee

Diana @ bilakukatacinta said...

berbalik pd mase..kalau free rajin2 jugak menge'check'..tp selalunya taklah..sy akan accept if dia ni stu sek..satu u..stu kg...ngan sy..or follower sy

♥yaya budak suka embun♥ said...

serik dah nak add atau approve blogger ni...

..cik gugu.. said...

heheh gugu add kt pesbuk cpt je kak sunah confirm ;)

tamlegend said...

hehehe...aku baru je create badge facebook profile kat blog...setakat ni takde lg y add...sebab aku bukan fames mcm sunnah...he

b a m b a m ' s said...

nasib baik masa akak approve sunah akak dah kenal..hua2.. selalunya pantas jek akak tekan NOT NOW! :P

Sis-Lin said...

Sis? kdg2 main klik je dan terus add...tp biar seminggu..lps tu kannnnn...aksi jahat*sis delete*!!! ha ha ha ha ha

s u a r a h e a R t y said...

fb profile saya mmg private , sama cm sunah , kalau search mmg x jmpa , yg bole add pun , kwn kpd kwn je , klu xde mutual frenz, mmg x approve , sejak jd blogger ni , baru ada 6-7 kwn blogger je yg jd kwn fb. . .bkn apa , dulu pernah ade stalker , siap buat fake akaun lagi. . .aishhh. . .risau. . .

FasiHaH SupiaN said...

haha macam itu juge..tgklaaa rupe ade mcm stalker ke x...lau x, bleh le...hehehehee

congrats kat adik kak sunah tu!

Noraien said...

takot nak add akak sunah sebab takot akak x approve ! hehe :D

wahh,tahniah ea adik akak.. :)

Gen2Merah said...

kalau saya pun akan cek dulu.. kalau nama pelik2, saya akan buka2 foto2 dan onfonya dulu.. kalau langsung x kenal, saya x ignore je.. ekekeke

Kalamhati said...

Sama la kita..hik..

pes skali akak tgk mutual friends dia..then akak cari link blog or apa yg bleh diyakini..

mcm awk, akak tgk nama je trus request..hehe

forever love said...

tahniah kat die.. sama la.. nk tgk blog die juga

mama comel said...

kalau qila tgk dulu org tu qila kenal ke tak..huhu

thniah kat adik akak ye!

mynameismy said...

tau xpe. my ade lebih 50++ lagi friend request pending taw..-.-'

mane yg tak kenal tu mmg my xapprove lgsung.. blogger pun mane yg dah my kenal n jengah ke belog die br my approve..

UNA budak BAEQ said...

mmg samaaa la . selalu check dulu mutual friend kalao nmpak cm blogger terus tgk url kot2 ada nak usha . tapi ye la kan apa yg aku nmpak blogger ni suka main add je tapi kemain sombong aku dah tegur pon juz dia reply cm tu2 je. ntah apa la kan motip dorg nak add. hurr

Nadia Havez said...

wahahaha.. sama... nadia akan tengok mutual frens, pastu tengok profile, url blog.. kalau macam meragukan, tak approve :D

cucu umie said...

kalo ayie appove je but jrng ong add ayie..kehkeh

cik pulau said...

sama la.. bukan senang2 nak approve.
banyak je friends yg tak aprove. hehehe..

ehhh.. masuk ukm..
kalau duk sane lagi, boleh la kenal..lalala~

zuwaidah said...

selalu check dulu sebelum confirm friend request tuuu

Faaein Talip Roy said...

samalah.. tengok jugak siapa yang add.. tapi kekadang kalo tak kenal memang tak approve lah.. kalo kengkawan blogger.. approve je.. ehehehe..

suhaili sarif said...

skrg ni kalau ada yg add sll blogger.
kdg2 approve je.hehe
and kalau tau yg add akak 2 blogger otai2,waa segan betul.hehe

z said...

tahniah kat adik :)

Подтверждаю said...

as salam..
hehe. tak pelik. ok la tu. janji depa bukan spammer atau parasit. tu bahaya oo..
kalau pakcik, main add je. lagipun 2nd akaun. khas untuk dunia blogging,forum dan komuniti lain.

jadi campur aduk lak kalau depa terterjah komen status kawan2 bukan blogger. sebab dulu pernah ter-add blogger dalam akaun peribadi. habih depa bergaduh kat wall

=_=

alhamdulillah..kat ukm =)

mas saari said...

akak pulak kalau tak kenal terus tak approve...ehehehehehe

Kei Seichi said...

same la kite..sy pon buat macam tu jugak...hehe...

congratz pada adik..hehe

Along Usop said...

adik kak sunah dapat ukm??

wooo... laki ke pompuan?..

kalo laki bleh geng.. :P




along bukak akaun ke 2.. sape2 ad memang kompem blogger.. sebab memang akaun tu yang along guna untuk terjah group2 blogger.. hahaha.. :P

BeloG MTT said...

Sama jugak..Buat private,orang yang dalam friend list jer boleh search.. :)

Dan sama jugak,lepas dah tengok mutual friend dengan kadar segera g geledah kot kot kalau ada url blog..:)

Pojiekyra said...

kyra xkn approve if xknal....my facebook..my privacy..tp kalo knai blogger..conform accept :D

ir prof dr alia rosli said...

akakkkkkkkkkkkkk, baru bukak nak cari eh ustazah, takde ek? takpe lah

Pojiekyra said...

hehehe..kyra antar suprise u cik ismiladyjaja..iaitu bom jangka masa :D

kiera'sakura said...

kira pown sama mcm akak.. yg pelik2 tue.. name pown pelik.. sume pasal die kte x kenal.. reject truih.. hihihi :D

Rafidah Farhana said...

Hahaha, sama macam saya, kalau add bukan dari SB+takde url blog memang sorry laa..

Adzriel AB said...

kenal kak liza kan../. he..he..

H.J said...

kak sunah..kat fb info saya tak de link belog..saya takut kantoi..hehe

EYQASARA said...

eh.. mcm mane nak bagi FB kite tak boleh di search mcm tu eak kak sunah??? nak buat jugak! hihihi...

Syahir Ramli said...

mmg pnah gk jd mcm tu...tgk grup & link klo ade...hihihi

sergeant keroro said...

hehe, ukm? kos ape?

p/s : tunggu orang add jek sokmo :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.