Kerana Engkau Tuhan Kami!


Kerana Engkau yang Maha Berkuasa atas sesuatu...
Kerana Engkau yang Maha Mengetahui akan segala sesuatu...
Kerana Engkau yang memiliki kerajaan langit dan bumi...
Kerana Engkau yang menjadikan sesuatu itu mengikut kehendak-MU...
Kerana Engkau yang Maha Agung lagi Maha Besar...

Hanya kepada Engkau kami memohon segala pertolongan...
Berikan kami kekuatan ya Allah...
Berikan kami perlindungan ya Allah...
Berikan kami petunjuk ya Allah...

Sesungguhnya kami hamba-Mu yang lemah lagi tidak berdaya...

33 comments:

  1. awat ni sayang?

    nak ym?

    agaga poyo jek kn komen ni

    ReplyDelete
  2. Allah maha besar... diri terasa tersangat kerdil tatkala baca puisi di atas~

    ReplyDelete
  3. as salam..
    ameen..

    apa yang sedang berlaku? huhu

    ReplyDelete
  4. Amin, semoga kita berada di bawah naungannya di akhirat nanti... :)

    ReplyDelete
  5. salam akak .. pe khabar .. akak sihat?

    ReplyDelete
  6. :(

    something yg sedih baru je jadi kat akak...
    thanx so much for this entry
    bagi kekuatan kat akak sikit...
    thanx sgt2 sunah

    ReplyDelete
  7. akak harap sunah baik2 sahaja ya
    insyaALLAH ALLAH bersama kita
    hope sunah dan sesiapa sahaja kuat dan hanya pada Allah kita memohon
    suhaili sayang sunah

    ReplyDelete
  8. semoga kita menjadi hamba-hamba Allah yg kuat. incya-Allah .. yg pntg selalulh dektkan diri kepadanyer..

    ReplyDelete
  9. salam kenal.. rajin2, jemput singgah ke blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  10. amin..berdoa setiap masa.. minta keampunan dan diberikan peluang dan petunjuk..insyaALLAH ^^!

    ReplyDelete
  11. senjata utama umat islam... berdoa dan teruskan berdoa..

    BTW... nak mintak tolong like my new page kt my blog ye... thank..hehe

    ReplyDelete
  12. Innaka ni'mal maula wa ni'mannasiir..

    Hanya DIA Yang Satu..Tiada dua..tiada tiga

    ReplyDelete
  13. Amiinn..

    Tp,
    Akak, kenapa ni ? Akak baik-baik je kan? Saya harap macam tu..

    ReplyDelete
  14. Ya Allah..bantulah aku dan berikanlah yang terbaik buatku juga..terkesan dengan bait-bait kata ni..huhu. Hanya Dia yang tahu kesedihan di hati ini

    ReplyDelete
  15. Amin....Dia yang sentiasa di sisi kita,dan tahau apa yg terbaik utk HambaNya

    ReplyDelete
  16. amin..
    moga kita sentiasa dilindungiNya

    ReplyDelete
  17. - kerana Allah yang SATU...

    ReplyDelete
  18. Allahu akbar!

    jom singgah blog saye.

    http://unguisme.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. jom... http://fahmi-nik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. hanya DIA yang dapat menolong kita :)


    ^^

    ReplyDelete
  21. amin ya rab...moga Allah merahmati semua =)

    Jemputan ke Contest Aku Berpuisi =)

    ReplyDelete
  22. aku insan lemah..
    aku insan hina..
    aku insan kerdil di sisiMU ya Allah..

    ReplyDelete
  23. sujud kepadaNYA menadah tgn memohon syafaat ..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com