Alhamdulillah, Iffah Da Sedar [UPDATE: Sumbangan Untuk Iffah]

August 27, 2011

Baru lepas kol Iffah.

Alhamdulillah, dia da sedar. Dia ok, muka dia melecur, rambut dia terbakar. Dia masih kat Hospital Seremban, tak tau lagi bila boleh keluar.

Dia sempat lompat keluar dari tingkap kereta yang pecah sebelum kereta meletup. Si Merah Asus dan Maria Si Proton Wira semua da takde. Sempat lagi dia bergurau, "dah takleh online dah..." sambil tergelak kecil.

Hurmmm... Sedih bila mengenangkan sahabat sendiri yang sangat rapat dengan kita ditimpa kemalangan menjelang perayaan. Harapnya sahabat-sahabat pembaca yang lain semua berhati-hati di jalan raya bila pulang ke kampung.

Moga Iffah cepat sembuh.

UPDATE:

Kepada sahabat-sahabat blogger dan pembaca yang ingin menghulurkan sumbangan buat Iffah dan keluarganya, bolehlah menyumbang ke akaun CIMB ibu Iffah, Puan Latifah Mohd Isa (14350069250524). Moga dengan sumbangan ni boleh membantu Iffah dan keluarganya. Terima kasih.

UPDATE:

Entri Sumbangan Kilat Untuk Blogger Iffah Afeefah | Sunah Suka Sakura dot com
Entri Iffah Raya kat Seremban | Sunah Suka Sakura dot com

Jom bantu Iffah!

You Might Also Like

50 Comments

  1. Ya Allah..tak dpt dibayangkan...
    Moga Iffah tabah menghadapinya...Amin....

    klu ada col lagi, Sunah sampaikan salam selamat hr raya bt Iffah yek.. :)

    ReplyDelete
  2. tue lah, kol dia tadi boleh pulak dia buat lawak :))

    ReplyDelete
  3. itulah.. call tadi pun dia cakap.
    takde pape. cuma takleh nak beraya..

    takpelah asus merah dan maria tu,
    yang penting dia selamat..^^,

    ReplyDelete
  4. yang asus ngn wira tu ko takyah bimbang ipah oit..kita wat derma kilat untuk engko nak..alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... moga iffah cepat sembuh...

    ReplyDelete
  6. amin2. moga2 dia cepat sembuh. lega sgt dengar dia tak ada pape. :(

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah .. semoga cepat sembuh ,kirim salam kat dia , xpe lah xleh online janji cepat2 sembuh !

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...syukur..Allah maha penyayang..masih sudi memberikan peluang kedua pd kita..

    Sampaikan salam pada adik iffah ye sunah..Material duniawi boleh diganti..jgn risau katakan padanya..:)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...semoga iffah cepat sembuh...

    ReplyDelete
  10. ALHAMDULILLAH... MOGA BELIAU CEPAT SEMBUH.. SEDEY JUGAK SBB RAKAN SESAMA BLOGGER KAN..

    ReplyDelete
  11. baru kenal iffah ni,dia baik..Allah tahu dia still kuat walau diuji macam ni sebab tu Allah timpakan ujian keatas dia..mudah-mudahan dia cepat sembuh..serius macam tak percaya T_T

    ReplyDelete
  12. innalillah...
    tak sgka iffah bleh terlibat dlm kmlgn..
    mujur sempat keluar ikut tngkap sblum kereta meletup..
    Alhamdulillah.. masih pnjg umurnya..
    smoga iffah cpat sembuh.. aminn...

    ReplyDelete
  13. Kirim salam kat iffah ye.. sy doakan die cepat sembuh :)
    keciannye die ..huhu

    ReplyDelete
  14. SYUKUR ALHAMDULILLAHH....MOGA CEPAT SEMBUH YEAA....

    ReplyDelete
  15. MasyaAllah... Alhamdulillah...
    Semoga dia cepat sembuh...

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah, syukur ke hadratNya!

    kalau sunah call iffah lagi, cakap akak kirim salam ok!

    moga dia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  17. lama sangat tak online smpai tak tau psal perkara ni.. erm.. =(

    ReplyDelete
  18. Alahamdulillah..akak tak senang duduk bila tau hal ni.syukur Iffah berjaya selamatkan diri.akak harap iffah cpt sembuh dan tabah lalui ujian ini.

    dik, si merah asus dan maria si proton wira tu siapa ye?kawan2 iffah ke?huhu

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah selamat...terpaksa cuti kejap online...hehe

    ReplyDelete
  20. ya ampun..parahnya kejadian ini..
    hopefully she'll br recovered asap ya..i pray for her!

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah.. semoga iffah cepat sembuh

    ReplyDelete
  22. semoga iffah sembuh dan kuat semangat.......

    ReplyDelete
  23. @Lydia Miza(Aidyl Azim)

    si merh asus tu lappy ipah, maria tu kereta wira ipah.. huhu.. moga ipah tabah hadapi ujian yang Allah timpakan pada dia.. kami tau ipah kuat

    ReplyDelete
  24. Syukur Alhamdulillah, moga Iffah cepat sembuh dan tabah menghadapi semua ini.....

    ReplyDelete
  25. kereta ngan laptop takper... nyawa lagi penting kan..

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah..siannya dia... -.-

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah la dah sedar. semoga iffah cepat sembuh la. amiin~

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah..
    semoga beliau cepat sembuh.. ;)

    ReplyDelete
  29. ada hikmahnya....

    alhamdulillah...semoga iffah cepat sembuh...

    ramai yang mendoakannya..harap dia kuatkan semangat hadapi ujian Allah ni

    ReplyDelete
  30. ujian Allah datang dengan bermacam2 cara... moga semua selamat & tabah menghadapi

    ReplyDelete
  31. baru tau.... ya ALLAH.. sedih nya... harap2 cepat sembuh la kan...

    ReplyDelete
  32. Semoga Iffah cepat sembuh,Aminnnn...

    ReplyDelete
  33. Semoga cepat sembuh...!
    Huh.. Seram baca.. Nak kluar pon ta brani da.. Huuu..

    ReplyDelete
  34. alahaii . Sedih lah dengar berita macam nih . Iffah , semoga cepat sembuh hendakknya :(

    ReplyDelete
  35. Alhamdulilah.. semoga Iffah cepat sembuh ye.. :)

    kirim salam kat iffah.

    ReplyDelete
  36. ALLAHU AKBAR...semoga iffah tabah hadapi ujuian yg datang...

    ReplyDelete
  37. bru tau dr blog BA.. cp turut mendoakan semoga iffah cepat sembuh dan pulih seperti biasa.. Amin.. :)

    ReplyDelete
  38. Nasib baik terselamat.

    Khabarnya petrol RON95 lah punca banyak kereta yang terbakar dalam kemalangan jalanraya.


    http://www.epmotorclub.com/index.php?topic=5102.0;wap2

    ReplyDelete
  39. semoga Allah menyembuhkan Iffah di bulan mulia ini. Amin.

    ReplyDelete
  40. kirimkan salam buat iffah yaa :)
    semoga cepat sembuh.insyaAllah

    ReplyDelete
  41. iffah excident?innalillah..semoga cpt sembuh sygs..

    ReplyDelete
  42. atie doakan iffah sembuh..sedey dgr 1 of the blogger ditimpan musibah..:(

    ReplyDelete
  43. semoga iffah cepat sembuh

    ReplyDelete
  44. syukur alhamdulillah...semoga iffah cpt sembuh & tabah menghadapi ujian ini...:)

    ReplyDelete
  45. sala dr mama...semoga iffah cepat2 sembuh ye...

    windu kat iffah dah lama x dengar coleteh iffah...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com