TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Saturday, August 27, 2011

Alhamdulillah, Iffah Da Sedar [UPDATE: Sumbangan Untuk Iffah]

Baru lepas kol Iffah.

Alhamdulillah, dia da sedar. Dia ok, muka dia melecur, rambut dia terbakar. Dia masih kat Hospital Seremban, tak tau lagi bila boleh keluar.

Dia sempat lompat keluar dari tingkap kereta yang pecah sebelum kereta meletup. Si Merah Asus dan Maria Si Proton Wira semua da takde. Sempat lagi dia bergurau, "dah takleh online dah..." sambil tergelak kecil.

Hurmmm... Sedih bila mengenangkan sahabat sendiri yang sangat rapat dengan kita ditimpa kemalangan menjelang perayaan. Harapnya sahabat-sahabat pembaca yang lain semua berhati-hati di jalan raya bila pulang ke kampung.

Moga Iffah cepat sembuh.

UPDATE:

Kepada sahabat-sahabat blogger dan pembaca yang ingin menghulurkan sumbangan buat Iffah dan keluarganya, bolehlah menyumbang ke akaun CIMB ibu Iffah, Puan Latifah Mohd Isa (14350069250524). Moga dengan sumbangan ni boleh membantu Iffah dan keluarganya. Terima kasih.

UPDATE:

Entri Sumbangan Kilat Untuk Blogger Iffah Afeefah | Sunah Suka Sakura dot com
Entri Iffah Raya kat Seremban | Sunah Suka Sakura dot com

Jom bantu Iffah!

50 comments:

Sis-Lin said...

Ya Allah..tak dpt dibayangkan...
Moga Iffah tabah menghadapinya...Amin....

klu ada col lagi, Sunah sampaikan salam selamat hr raya bt Iffah yek.. :)

ir prof dr alia rosli said...

tue lah, kol dia tadi boleh pulak dia buat lawak :))

cik pulau said...

itulah.. call tadi pun dia cakap.
takde pape. cuma takleh nak beraya..

takpelah asus merah dan maria tu,
yang penting dia selamat..^^,

JIJI YU said...

yang asus ngn wira tu ko takyah bimbang ipah oit..kita wat derma kilat untuk engko nak..alhamdulillah

Si GaJus!!! said...

Alhamdulillah... moga iffah cepat sembuh...

fRaMe+LenSeS said...

amin2. moga2 dia cepat sembuh. lega sgt dengar dia tak ada pape. :(

Qaseh dalia adelia said...

alhamdulillah .. semoga cepat sembuh ,kirim salam kat dia , xpe lah xleh online janji cepat2 sembuh !

pRiNCe said...

Alhamdulillah...:)

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Alhamdulillah...syukur..Allah maha penyayang..masih sudi memberikan peluang kedua pd kita..

Sampaikan salam pada adik iffah ye sunah..Material duniawi boleh diganti..jgn risau katakan padanya..:)

~..Lesung Batu..~ said...

Alhamdulillah...semoga iffah cepat sembuh...

mizzkechique said...

ALHAMDULILLAH... MOGA BELIAU CEPAT SEMBUH.. SEDEY JUGAK SBB RAKAN SESAMA BLOGGER KAN..

Nuur mutiara said...

baru kenal iffah ni,dia baik..Allah tahu dia still kuat walau diuji macam ni sebab tu Allah timpakan ujian keatas dia..mudah-mudahan dia cepat sembuh..serius macam tak percaya T_T

sergeant keroro said...

alhamdulliah :)

Solihin Zubir said...

innalillah...
tak sgka iffah bleh terlibat dlm kmlgn..
mujur sempat keluar ikut tngkap sblum kereta meletup..
Alhamdulillah.. masih pnjg umurnya..
smoga iffah cpat sembuh.. aminn...

SoLy SoLicious said...

Kirim salam kat iffah ye.. sy doakan die cepat sembuh :)
keciannye die ..huhu

Mat Gebu said...

SYUKUR ALHAMDULILLAHH....MOGA CEPAT SEMBUH YEAA....

Bella said...

MasyaAllah... Alhamdulillah...
Semoga dia cepat sembuh...

mas saari said...

alhamdulillah, syukur ke hadratNya!

kalau sunah call iffah lagi, cakap akak kirim salam ok!

moga dia cepat sembuh..

FaKArePa!n said...

lama sangat tak online smpai tak tau psal perkara ni.. erm.. =(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Alahamdulillah..akak tak senang duduk bila tau hal ni.syukur Iffah berjaya selamatkan diri.akak harap iffah cpt sembuh dan tabah lalui ujian ini.

dik, si merah asus dan maria si proton wira tu siapa ye?kawan2 iffah ke?huhu

Salim Harmanain said...

alhamdulillah selamat...terpaksa cuti kejap online...hehe

Rtp Farra Arisha said...

ya ampun..parahnya kejadian ini..
hopefully she'll br recovered asap ya..i pray for her!

efa nur said...

Alhamdulillah.. semoga iffah cepat sembuh

Cik Eka said...

semoga iffah sembuh dan kuat semangat.......

Muslimah Optimis said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

si merh asus tu lappy ipah, maria tu kereta wira ipah.. huhu.. moga ipah tabah hadapi ujian yang Allah timpakan pada dia.. kami tau ipah kuat

Yatie said...

Syukur Alhamdulillah, moga Iffah cepat sembuh dan tabah menghadapi semua ini.....

ir prof dr alia rosli said...

oooo, ada buat ek? ok

Zulfikar Hazri said...

kereta ngan laptop takper... nyawa lagi penting kan..

NadiRah said...

alhamdulillah..siannya dia... -.-

muhamadsufian89 said...

alhamdulillah la dah sedar. semoga iffah cepat sembuh la. amiin~

ieyza afieyna said...

alhamdulillah..
semoga beliau cepat sembuh.. ;)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ada hikmahnya....

alhamdulillah...semoga iffah cepat sembuh...

ramai yang mendoakannya..harap dia kuatkan semangat hadapi ujian Allah ni

IBU GEBU said...

ujian Allah datang dengan bermacam2 cara... moga semua selamat & tabah menghadapi

::blog anak jawer:: said...

baru tau.... ya ALLAH.. sedih nya... harap2 cepat sembuh la kan...

Elih Japahar said...

Semoga Iffah cepat sembuh,Aminnnn...

Hafiy Johari said...

Semoga cepat sembuh...!
Huh.. Seram baca.. Nak kluar pon ta brani da.. Huuu..

Lyssa Faizureen said...

alahaii . Sedih lah dengar berita macam nih . Iffah , semoga cepat sembuh hendakknya :(

cik Ida said...

Alhamdulilah.. semoga Iffah cepat sembuh ye.. :)

kirim salam kat iffah.

TeAqArH said...

ALLAHU AKBAR...semoga iffah tabah hadapi ujuian yg datang...

Cik Purple Pinkypuff said...

bru tau dr blog BA.. cp turut mendoakan semoga iffah cepat sembuh dan pulih seperti biasa.. Amin.. :)

logorithm said...

Nasib baik terselamat.

Khabarnya petrol RON95 lah punca banyak kereta yang terbakar dalam kemalangan jalanraya.


http://www.epmotorclub.com/index.php?topic=5102.0;wap2

FyzaLovato said...

semoga Allah menyembuhkan Iffah di bulan mulia ini. Amin.

suriani azwan said...

semoga iffah cepat sembuh...

saRa k3c!k said...

kirimkan salam buat iffah yaa :)
semoga cepat sembuh.insyaAllah

eva_evo said...

iffah excident?innalillah..semoga cpt sembuh sygs..

miszatie said...

atie doakan iffah sembuh..sedey dgr 1 of the blogger ditimpan musibah..:(

slumberdek said...

semoga iffah cepat sembuh

BiNtaNg HaTi said...

syukur alhamdulillah...semoga iffah cpt sembuh & tabah menghadapi ujian ini...:)

ahsfantasy24 said...

Ya allah..
dugaan ramadhan~
semoga cepat smbuh ^^



Terjah;
1. Saat benar kamu ingin pergi
2. Kisah cinta Lia

maszull said...

sala dr mama...semoga iffah cepat2 sembuh ye...

windu kat iffah dah lama x dengar coleteh iffah...

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.