BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, June 8, 2011

Ady Budika Mana Pandai Masak!


Siyes!

Jiran saya tu mana pandai masak! Tak pandai okehhh...!

Ni bukan saya cakap saje-saje, tapi ada bukti! Sebab ape, dia sendiri pun mengaku dia tak pandai memasak! Jom ikuti perbualan ringkas antara krew SSS.com dengan artis ni...

SSS.com: Kami dapat tahu, Encik Ady tak pandai masak. Betul ke?

Ady Budika: Eh, sape cakap??? Saya pandai masak, okehhhh!

SSS.com: Encik Ady, sila jujur. Mana boleh menipu.

Ady Budika: Errr...

SSS.com: Encik Ady tak pandai masak, tapi Encik Ady berani je, kan?

Ady Budika: Aha...betul tu!

Nahhhh. Terbukti! Kenapa dia bersetuju? Sebab kalau kamu-kamu nak tahu, dia tak pernah berjaya memasak untuk kali pertama bagi setiap masakan yang dia cuba. Selalunya kali kedua baru menjadi. Ops, kantoi sudah! Bukan saya kantoikan, tapi dia sendiri ye, boleh rujuk entri-entri resepi macam penkek yang dibuat dua kali baru menjadi tuuu.

Tapiiiiiiii...! Nampak tak, nampak tak? Bila dia gagal sekali, dia cuba lagi sekali! Haaa... Yezzzzaaaaa~ Dia berani mencuba! Alaaa... Resepi Mat Gebu kan banyak kat blog tu, cuba je satu-satu. Kalau kamu berani mencuba macam dia jugak, kamu pun boleh memasak lah! Kamu cuma...malas sikit kan? Hahahaha~ Kantoi lagi!

Jadi lepas ni, tak kira lah kamu lelaki ke perempuan ke, kena berani mencuba resepi, lama-lama insya'Allah kamu akan jadi pandai memasak juga~ Lepas tu boleh join group Ady Montel & Mat Gebu~ Ops! :p

P/S: Jangan lupa eks, pilih header kat SINI...


Oh, Header! Mana Satu Ek?



Nampak tak?

Header baru yang bergaya kat atas tuuu...

Cantik tak, cantik tak??? :D

Blogger Fahmi Mahat yang buatkan~~~

Tapi, tapi, tapiiiiii....!

Saya macam rindu kasih sayang dengan header lama... Huhuhu...



Nak tanya semua-semua...

Kamu suka header yang mana eks?

Yang baru ke yang lama?

Haaa... Nak mintak tolong leh?

Tolong jawab poll header kat sidebar tuuu... Okie?

Thanks semua~~~ :)


Manusia Punya Cakap...


Yang tak betul, diorang cakap... Bila betul, diorang diam jee...

Perasan tak dengan manusia-manusia di sekeliling kamu?

Bila ada benda yang nampak tak betul di mata mereka, cepat je dijaja ke sana ke mari. Biar satu dunia tahu tentang benda yang tak betul tu. Kalau boleh masuk dalam TV, biar masuk TV! Masuk paper pun kira dah ok lahhhh~

Tapi bila benda betul yang dibuat, diorang diam jee. Terkunci mulut. Macam tak nampak je benda yang betul tu, sedangkan depan-depan biji mata dia saje...

Pada apa sebenarnya mata manusia ni menilai sesuatu?


Wordless Wednesday #3


Hatred by ~d3v1d-photo on deviantART


Abang Fahrin Selalu Support Blogger Baru


Klik imej untuk carik harta karun tersembunyi

Pendapat tentang abang Fahrin dan blog dia?



Tentang blog pulak, abang Fahrin pernah Kritik Blog Saya...

So, saya Kritik Blog Dia pulak...

Nampak... Dia banyak tolong kannn, walaupun saya tak minat dia... :p

So, jangan lupa undi eks~


Wordless Wednesday #2




Sampaikan Walaupun Sedikit


Setiap orang ada caranya masing-masing.

Bila saya baca blog orang, dan saya rasa bakatnya seperti orang tertentu, maka dari situlah saya meletakkan nama orang yang tertentu. Kalau dia menulis tak sama macam orang yang kamu mahu, jadi tak serupa lah seperti yang ingin saya sampaikan dalam entri. Pelik pula kalau saya nak letak gaya penulisannya sama macam blogger ini atau itu sedangkan dia tidak menulis seperti blogger ini dan itu.

Ya, memang sepatutnya kita doakan yang terbaik untuk semua, supaya akhirnya mereka menjadi seperti blogger ini dan itu, tapi setiap orang ada caranya masing-masing untuk menyampaikan info dan ilmu kepada yang lain. Mungkin tidak sehebat ustaz dan ustazah yang sedia tinggi ilmunya, tapi ada sedikit yang disampaikan. Yang saya maksudkan tadi adalah gaya penulisan. Gaya penulisan yang hampir serupa.

Dari gaya penulisan yang santai, tidak salah untuk kita selitkan sedikit ilmu dan info. Tidaklah bermaksud semua entrinya santai kosong semata-mata...bukan?

Moga semua pun akan jadi blogger yang mampu menyampaikan ilmu walaupun sedikit. Ameen...

Terima kasih kerana prihatin.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.