Wednesday, September 18, 2013

Blog Sebagai Pendapatan Sampingan

Sila picit muka Qhaliff yang comel

Macam mana blog boleh jadi punca pendapatan sampingan?

1. Dari iklan khas blogger, dah banyak syarikat iklan untuk blogger tegar kan sekarang ni? Yang tak berapa tegar macam saya pun letak jugak lah iklan Nuffnang. Alhamdulillah, walaupun tak banyak, boleh lah buat duit poket. Hiks.

2. Dari iklan individu atau perniagaan persendirian, selalunya dari golongan yang buat business online. So, bila nak tarik pelanggan, diorang kadang-kadang gunakan blogger macam kita untuk promosikan produk dan perniagaan diorang. Kena lah buat tugasan yang diberikan untuk dapat bayaran...

3. Berniaga dari blog. Haaa~ Kalau buat business online, dan iklankan kat blog, serta memang berblog untuk berniaga, makaaaaa dapatlah pendapatan sampingan yang kekadang boleh jadi pendapatan tetap gituuu~

Itu saje~ Sekian terima kasih!

11 comments:
Write Comments
  1. iklan nuffnang juga yg terbaik.. banyak dapat dari situ... :)

    ReplyDelete
  2. semoga terus dimurahkan rezeki bila berblog ni..

    ReplyDelete
  3. nuffnang tak bagi be dah sekarang.. haha

    ReplyDelete
  4. Selamat Pagi…

    Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

    Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

    http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  5. Cari duit poket jugak.
    Tips berguna :)

    ReplyDelete
  6. selamat bersegmen miss sunahsakura.. =)

    ReplyDelete
  7. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  8. Usaha tangga kejayaan, In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  9. Selamat bersegmen ;)
    Aimi dari segmen yg sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com