Jerebu Oh Jerebu!

June 20, 2013 12
Teruknya jerebu. Kat dalam lab pun berasap. Semalam, kat dalam Tesco Bukit Indah pun berjerebu. Dahsyat betul pencemaran udara sekarang...

24 Jun Juga Akhirnya

June 19, 2013 5
Allahuakbar. Allah macam mendengar isi hati. Mungkin ini caranya Allah mahu mempermudahkan kesemuanya. Baru dapat call dari fak...

Bukan 24 Jun

June 17, 2013 3
Tak ada panggilan dari fakulti hari ini. Nampaknya, bukan 24 Jun tarikhnya. Co-SV pun ada cakap minggu lepas, external examiner ke ...

Staff Standby

June 13, 2013 2
Penatnya. Dah lama tak update kan? Maaflah, kesibukan bekerja, kekurangan coverage internet dan ketidakstabilan emosi menyebabkan kemal...

Yang Setia Bersamaku...

June 07, 2013 8
Merenung ke luar jendela Melihat kebesarannya Mensyukuri segala nikmat Yang dikurniakan di dunia Kau berikan ku kekuatan Unt...

Perlukah Marah?

June 07, 2013 2
MARAH...!!! SEBAB APA MARAH...? PERLUKAH MARAH...? MARAH YANG BAGAIMANA...? 1) FAKTOR AGAMA @ PERIBADI Daripada Aisyah r.a.: ...

Kerja Kosong Pembantu Butik

June 06, 2013 2
Sangat tak best bila internet slow macam siput. Lagi tak best bila Celcom hantar mesej gitau volume da habis guna. Maka ia melambatkan ...

Saya dan Pak Cik Berseluar Pendek

June 05, 2013 8
Ketika sedang duduk menghadap laptop di kedai, suara orang memberi salam menggamit saya mengangkat muka. Seorang pak cik seperti teraga...

Banyak Betul Impian Nyeee

June 05, 2013 5
Asyik-asyik cakap pasal impian kan? Macam mana nak capai impian, bila impian perlu dikuburkan, kenapa kena ada impian, dan macam-macam ...

Tidak Sekufu

June 03, 2013 2
Sekufu. Sama taraf, sama darjat. Itu yang dulunya saya faham tentang sekufu. Tapi bila baca My Precious Iris, karya kak Melur Jelit...

Pintu Surau Terkunci

June 03, 2013 3
Melihat jam di telefon bimbit. Dah pukul 7.28 malam. Cepat-cepat kemaskan laptop. Melangkah ke surau yang letaknya di depan kedai saje....