Port OOTD Kluang - Laman Kreatif Kluang, Johor

Port OOTD Kluang - Laman Kreatif Kluang | Ini cerita minggu lepas. Baru hari ni berkesempatan nak edit gambar-gambar dan masukkan dalam blog. Dari Kg .Orang Asli Suku Kaum Jakun kat Tanah Abang, kami balik ke Skudai lalu ikut Kluang. Plan asalnya nak ke Kluang Rail Coffee tu. Alang-alang dah ke sana, kak Ajan ajak ke street art Kluang pulak. Apa lagi, on aje.


Laman Kreatif Kluang ni diwujudkan oleh Majlis Perbandaran Kluang sejak awal tahun 2015. Yang Dipertua MPK, Nasri Md. Ali menjelaskan, Laman Kreatif pada asalnya merupakan lorong belakang kedai-kedai di bandar tersebut yang kotor dan kusam. Lorong belakang tu jugak digunakan sebagai tempat letak kenderaan selain menjadi lokasi gelandangan sebelum ditransformasikan menjadi laluan pejalan kaki yang indah berseni.


Lokasi Laman Kreatif Kluang ni terletak di Jalan Premix, antara Jalan Dato' Kaptain Ahmad dan Jalan Dato' Teow Siew Khor. Awalnya, ada satu ni aje, tapi tahun 2017, ditambah pulak satu lagi laman, iaitu Laman Pesona Kluang sebagai kesinambungan kepada Laman Kreatif Kluang dengan konsep Light & Garden. Laman yang kedua ni, just another backlane aje bersambung dengan laman yang pertama tu. Dah pernah dapat World Green Award jugak pada hujung tahun 2017.

Ok, jom tengok lagi gambar-gambar kitorang kat sini!

Lukisan pink biru masyarakan majmuk

Hai, saya nak gi sekolah dulu!

Agak-agak larat ke nak panjat ni?

Jap lagi Ayen kena makan jerung, kita tengok aje, ok!

Ok, director bertudung merah suruh pose camni

Kluang dan keretapi berpisah tiada

Kluang 1966 and 2017 Chinese Village

Cantik warnanya, pastel gituhhhh

Acah-acah jadi Kluang Girl jap

Kluang - Keluang - Bats

Lukisan terowong 3D

Lambat lagi ke nak siap baju saya tu uncle?

Yang ni Sis Lin mesti suka

Another Gunung Lambak visual

Masa ni memasing buat muka toyee, kenapa kena amek gambar kat ceruk ni 😅

Cantik-cantik kan gambar kat sini? Memang sesuai sangat untuk uols yang suka OOTD. Nak datang sini pun, just waze aje. Hari tu kitorang park dekat depan Public Bank, jalan kaki sikit aje dah sampai lorong yang dituju. Senang la kalau nak amek gambar kawen kat Kluang lepas ni.

Tiberrrr 😅

Mekasih photographer kami kak Ajan & tripodnya. Haha.

12 comments:

  1. Oooo nak kawinlah kalau macamtu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiii..main kawen2 boleh...nak kawen lagi, jangan...hahahha

      Delete
  2. Datang sini singgah jejak balas..hehe..wahh sekarang lama kreatif dah makin banyak mural menarik lah..kena repeat dtg sini nampaknya.

    ReplyDelete
  3. Pergi kluang memang wajib terjah sini kan

    ReplyDelete
  4. Menariknya semua mural. Cantik2 semua. Kreatif betul yg buat!

    ReplyDelete
  5. cantik2. meriah warna yg digunakan.

    nampak perkataan 'gunung lambak' tu, terkenang zaman kekecik.
    cuti skola mesti ke rumah mak angkat di kluang. lupa dah nama taman nyer.
    taman seri tengah ke apa ke.
    naik bas. mata aida mesti terhenti kat perkataan 'gunung lambak' tu ha ha ha ha :)

    ReplyDelete
  6. Tn Nasri Md Ali tu skrg bos akk tau.. ceo kypj

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com