Iklan Raya 2019 - Mana Paling Best?

Iklan Raya 2019 - Mana Paling Best? | Tiba nak kumpul dalam satu entri, mana-mana iklan yang terjumpa kat Facebook and Youtube tu. Kat Facebook tak jumpa banyak, ada la beberapa ketul. Bila search kat Youtube, banyak pulak iklan raya tahun ni. Jom tengok antara 15 iklan raya yang saya jumpa kat Youtube. Nak share semua, banyak sangat uikkk! Lebih dari 40 video!


Malam Filem - Kuih Bangkit


SAMSUNG - Seringgit


TNB - Konvoi Epik Fantastik


Media Prima + SAMSUNG + 100Plus - Hero Setulus Ikhlas


USIM - Surprise Raya


Yakult - Geng Sakat Raya


Syukor Khamis - Raya di Hujung Tanduk


Astro - Raya Kuasa 7


Adabi - Pak Duan & Calon Menantu


SAJI - Rendang Tok Mak


PKNS - Pondok Kasih


Maxis - Deria Takbir


AINAABeauty - Impian Aidilfitri


Grab - Buang Balik Raya


Lazada - Raya Paling BerMAK-MAKna


Ok, tu je sis kauu mampu share. Selebihnya uols tengok sendiri kat playlist Iklan Raya 2019 ya!

Mana yang paling uols suka? Saya suka iklan SAMSUNG, Media Prima, TNB, Syukor Khamis dan Pondok Kasih sebab suka sinematografi dan nilai dalam iklan tu. Tapi iklan raya Kuih Bangkit tu paling seram woi! Dan masa nak draftkan entri ni, banyak jugak air mata sis kauu terbuang.

Pfftttt. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Kalo iklan paling ceria, saya suka iklan TNB tu. Kelakar gilerrrr dan seronok tengok orang konvoi beraya beramai-ramai. Suami saya pun siap share kat Facebook dengan status berbunyi begini:
Macam ni la setiap kali raya kat rumah wife kat Sarawak... Yg pastinya hari raya kedua akan demam2 sebab banyak makan... Hahahahha seriusly raya kat Bintulu amatlah meriah!!!!

Hahaha. Ye, macam tu la suasana beraya kat kampung saya di Bintulu, Sarawak. Kalau boleh, sampai seminggu berjalan dan pakai baju raya. Isyhhh, Syawal kan sebulan?
Iklan Raya 2019 - Mana Paling Best? Iklan Raya 2019 - Mana Paling Best? Reviewed by Sunah Sakura on May 30, 2019 Rating: 5

14 comments:

  1. alaa..kita xpernh tgk la plk..thu mana best..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..tengok TNB tu je ๐Ÿ˜‚ atau nak seram tengok Kuih Bangkit ๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. banyak sangat tak tahu mana satu nak tengok.. tapi setakat ni tersentuh iklan raya petronas.. sebab kait dgn mak.. sedihhhh

    ReplyDelete
  3. Baru tengok iklan raya Suria FM, meja bulat mak tajuk dia. Hihi. Klaka, sedih suma ada. Yg penting msg dan pengajarannya smpi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da tengok juga semalam..tapi macam tak berapa minat sangat banyak cakapnya awal2 tu..

      Delete
  4. akak paling suka yg tnb, simple... kelakar n cantaik betul gambar2nya

    ReplyDelete
  5. Banyak betul tahun ni iklan raya ek

    ReplyDelete
  6. Tahun ni masing-masing berlumba iklan raya..

    ReplyDelete
  7. Kalau boleh taknak tengok semua, sedih hahahaha tapi ada plak yang menghiburkan hahahahaha

    ReplyDelete
  8. samaaa!suka iklan TNB jugak! hehe

    ReplyDelete
  9. Banyak sungguh iklan raya kali ni.. ;)

    ReplyDelete
  10. mama suka iklan TNB dan DIY.. tak suka yg sedih2 sebab mmg dah sedih ni

    ReplyDelete
  11. Paling best iklan2 raya versi dlu2..tahun 2000

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.