Year End Festive Dinner Buffet di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Year End Festive Dinner Buffet di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel | Semua sedia tahu, kita dah masuk hampir pertengahan bulan Disember, tak sampai sebulan lagi nak masuk tahun baru 2020 kan? Sempena musim perayaan yang bakal tiba tak lama lagi, Cafe BLD diwakili Chef Arnold dan team kulinari beliau menjemput uols untuk datang ke Renaissance Johor Bahru Hotel, ada macam-macam menu yang akan dibawakan sempena Krismas dan Tahun Baru!


Bertemakan menu tradisional Krismas British, menu utama yang akan menemui pengunjung adalah carvery station, di mana 6 jenis daging disediakan dengan cara tradisional British, termasuklah Turki panggang dengan traditional stuffing, daging lembu, daging kambing dan banyak lagi! Kalau ke Cafe BLD ni untuk makan malam hujung minggu, memang bahagian carvery selalu menjadi tumpuan tau! Tengok lerrr ape yang ada sampai semua yang makan daging tak lepaskan peluang mencuba.





Selain tu, kat bahagian Seafood on Ice pulak, lebih istimewa daripada biasa, hidangan Scallops pun adoooo! Nak nangis kita tengok scallops tuu tau! Kalau tak suka Seafood on Ice, jangan risau, Scallops dalam Rice Jambalaya pun ada! Haha! Selain daripada nasi rare tu, ada jugak beberapa menu main course lain yang wajib uols cuba, alang-alang dah datang khennnn!







Istimewanya pada bahagian salad dan pembuka selera, uols akan dihidangkan dengan Chicken Liver Pate, sejenis daging buku yang dihidangkan sejuk, uols boleh sapu pada roti atau kepingan biskut sebagai permulaan makan malam yang pasti menyelerakan!




Oh, jangan lupa ke bahagian pencuci mulut bila uols dah puas mengisi perut dengan hidangan berat! Ada 6 jenis pencuci mulut disediakan untuk pengunjung, aneka kek dan pastri yang pasti memuka mata memandang, apatah lagi perut yang dikendong. Wakaka! Kalau suka coklat, jangan lupa jamu perut dengan chocolate fountain ya! Cicah aje marshmallow dan bebuahan yang ada dengan coklat cair, ahhh sedapnyaaa!








Aduhh, walaupun da berapa hari berlalu, tetap jugak terliur-liur, acane? Jom la kita book meja!!! Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan, uols boleh belek info kat bawah ya!


Cafe BLD

Year End Festive Dinner Buffet
Jumaat dan Sabtu | Disember 2019
6.30 pm - 10.00 pm
Dewasa RM123.00nett
Kanak-kanak (5 - 12 tahun) RM61.50nett

Christmas Eve Dinner Buffet
Selasa | 24 Disember 2019
6.30 pm - 10.00 pm
Dewasa RM160.00nett
Kanak-kanak (5 - 12 tahun) RM80.00nett

Christmas Day Brunch Buffet
Rabu | 25 Disember 2019
12.00 pm - 3.00 pm
Dewasa RM99.00nett
Kanak-kanak (5 - 12 tahun) RM49.50nett

Christmas Day Dinner Buffet
Rabu | 25 Disember 2019
6.30 pm - 10.00 pm
Dewasa RM160.00nett
Kanak-kanak (5 - 12 tahun) RM80.00nett

New Year's Eve Dinner Buffet
Selasa | 31 Disember 2019
6.30 pm - 10.00 pm
Dewasa RM160.00nett
Kanak-kanak (5 - 12 tahun) RM80.00nett

Wan Li Chinese Restaurant

Chef Linus Mak's Winter Solstice
Setiap Hari | Disember 2019
Lunch 11.30 pm - 3.00 pm
Dinner 6.30 pm - 10.30 pm
RM25.00nett per portion

The Chocolate Cake Company

Chrismats Log Cake / Fruit Cake
Setiap Hari | Disember 2019
RM98.00nett per kg

Turkey to Go
1 Disember 2019 - 1 Januari 2020
3 - 5 pax (5.4kg per bird) RM340nett
5 - 8 pax (7.3kg per bird) RM460nett
8 - 15 pax (9.0 kg per bird) RM560nett
*termasuk garnish, traditional stuffings, giblet gravy dan cranberry sauce
*tempahan 3 hari lebih awal diperlukan

Tempahan dan pertanyaan:
Call +6073813322
WA +60177713327
Email partheeban.sundaramurthy@renaissancehotels.com
Year End Festive Dinner Buffet di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel Year End Festive Dinner Buffet di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel Reviewed by Sunah Sakura on December 12, 2019 Rating: 5

1 comment:

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.