Instagrammable Spots Around Singapore

Instagrammable Spots Around Singapore | 21 Disember 2019 yang lepas, saya dan encik suami serta beberapa orang rakannya ke Singapore. Gi one day trip to Singapore with Efa Nur Travel. Kalau bawak encik suami ni, biasa lah, dia suka ambil gambar kita. Dan juga ambil gambar orang lain lebih banyak dari gambar dia sendiri. Haha. Photographer, gitu lah kan.

So, apa lagi? Saya pun posing aje la kalau dia dah tadah handphone dia. Cerita tentang tempat menarik kat Singapore yang boleh uols pergi dalam masa sehari, nanti saya share kemudian ya. Saya share instagrammable spots dulu, sebab yang ni tak payah perah otak sangat nak mengarang. Jemput tengok!

Gambar first mesti la dengan encik suami, kat USS Globe

Gambar seorang harus ada, nak ambil gambar ni memang kena tunggu globe tu berpusing

Sebelah sini boleh nampak pintu gerbang USS sekali

Area USS tu ada Candylicious, pokok-pokok lolipop gergasi

Belakang Candylicious ada Hard Rock Cafe Singapore

Ni area USS gak, tapi tak tau la apa nama tempat ni, main ambik aje. Hahaha!
Macam gerbang nak masuk kasino pun ada gak ๐Ÿ˜‚

Beach Station kat Palawan Beach, acah-acah mak datin

Palawan Beach Suspension Bridge

"Sentosa" kat Palawan Beach gak seberang jambatan gantung

Area Bugis Village, belakang-belakang kedai jual baju banyak-banyak tu

Masjid Sultan at Muscat Street

Bussorah Street depan Masjid Sultan, tepi-tepi tu banyak restoran makanan Turki dan Arab

Yaaa mercu tanda Singapore, Merlion

Esplanade - Theaters on the Bay, macam durian kan?

Gardens by the Bay

Cantik kan tempat-tempat ni. Tapi lupa nak amek gambar dengan latar belakang Marina Bay Sands. Ada jugak tempat tu biasa je, tapi subjek dalam tu yang cantik. Wakakakakakak! ๐Ÿ˜œ

Tapi sebenarnya, kamera handphone pun memainkan peranan gak. Gambar-gambar ni kebanyakan guna hanphone encik suami, iPhone X, guna mode potrait dan ada yang guna normal mode, tengok kesesuaian. Ada gambar yang raw nya gelap, saya edit guna photoshop kasi terang. Haa pandai-pandai la edit kasi cantik yeee.

Tapi kalau upload kat Instagram, saya suka edit dulu gina Quickshot, bagi lagi cantik lighting dan effects dia. Boleh belek sendiri kat my IG, @sunahsakura ya!

Ok bye!
Instagrammable Spots Around Singapore Instagrammable Spots Around Singapore Reviewed by Sunah Sakura on January 04, 2020 Rating: 5

5 comments:

  1. Kan..semua sudut mmg instagramable..cantik2 sangat..bertuah Sunah dpt jenjalan macam ni..next time nak pi ajak akak

    ReplyDelete
  2. Cantik-cantik gambar. Memang instagrammable spot ๐Ÿ˜‰.

    ReplyDelete
  3. Cantik-cantik tempatnya.. InsyaAllah, ada rezeki boleh menjejak nie..

    ReplyDelete
  4. Ada yg snap haruslah posing je kan.. Teringin nk pegi tp tggula bersalin. Hehe. Semua nice picture

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.