Ticker

6/recent/ticker-posts

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel | Bila dah menghampiri hujung minggu sekali lagi, terus teringat makan malam saya pada hujung minggu lepas di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel. Ye uolss, Weekend International Dinner Buffet dah kembali semula! Sejak dah berapa bulan PKP sampai ke PKPP, akhirnya Renaissance Johor Bahru Hotel bukak semula restorannya untuk menu buffet. 

Alhamdulillah, terubat rindu nak makan buffet kat sini. Macam biasa, bila sampai tu kena lah buat saringan suhu dulu kat lobi sebelum masuk ke kafe. Jangan lupa scan QR Code MySejahtera untuk check in, lebih mudah sekarang bila ada benda ni. Dulu datang, kena isi borang, sekarang tet tet sekejap je dah selesai.

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Masuk ke kafe, staff kafe akan greet kita dan special pasca PKP, uols akan diberikan plastic gloves untuk dipakai semasa menceduk makanan. Haa, lebih rasa selamat gitu kan. Ye lah, kita nak ceduk sendiri semua makanan, untuk elak sentuhan sesuatu yang tak tercapai oleh mata kasar, baik kita prevent awal-awal. Bagus kan macam ni? Kat lantai pun ada label supaya guest yang datang makan sentiasa jaga jarak fizikal 1 meter antara satu sama lain.

So, apa dia menu dalam International Dinner Buffet ni? Dah kata antarabangsa kan, so boleh bayangkan dah menunya variasi dari serata pelusuk dunia. Haaa, citarasa Melayu ada, Cina ada, India ada, Western ada, benua Antartika pun ada sebab ada Seafood on Ice. Hahaha! 😝 Moh lerr kita tengok menu-menu yang ada masa saya makan malam kat sana minggu lepas.

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Makan Malam di Weekend International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

Haa, sekarang percaya tak menu dia antarabangsa? Hihi. Ada jugak lah beberapa menu yang saya tak terambil gambarnya sebab yeee, memang banyak gilerrr menu kat Cafe BLD ni! Memang puas hati kalau makan kat sini dengan harga yang ditawarkan. Haa, berapa harga dia?

International Dinner Buffet @ Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel
6 pm - 9 pm
Jumaat & Sabtu | RM88 nett per Adult, RM44 nett per Child
Rabu & Khamis | RM70 nett per Adult, RM35 nett per Child
Child: 5 - 12 tahun (4 tahun ke bawah PERCUMA)

Selain hari tu, uols boleh makan RENtastic Menu jugak!
Lunch & Dinner
Ahad - Selasa | RM58 nett onwards

Lagi best, kalau uols order guna TableApp, uols akan dapat 25% off daripada harga asal tu tau! Ishh, murah sangattt dah tu! So, apa tunggu lagi? Cepat book sekarang!

Post a Comment

7 Comments

  1. ohooohoi pilihan makanan diaaa sedapya nampak..

    ReplyDelete
  2. woweee..hidangan sedap sedap. yang hijau macam clear noodle tu apakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangannnnnn...kita pun lupa nak tengok apekah itu sebenarnya..hahahah..tapi macam sama kat sushi king tu...

      Delete
  3. Tiberr ngeri aku nengok daging tu oii..lain machiammmmm

    ReplyDelete
  4. Berpinar mata tengok menu International. Finally dah ada balik buffet menu di hotel

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com