Ticker

6/recent/ticker-posts

Wordless Wednesday: Menu Raya Aidil Adha Kami

Menu Raya Aidil Adha Kami
Menu utama di meja tetamu, Nasi Dagang Terbang by encik suamikuuuuu..sedappp, mabelessss!!!
Dipadankan dengan Gulai Ikan Tongkol, Serunding Daging dan Acar Mentah. Ada juga Gulai Daging by my sister-in-law Shukriah, dimakan bersama lemang dan ketupat.

Ketupat palas rebus dan lemang bakar
Ketupat palas rebus dan lemang bakar sehari sebelum raya haji

Kuih raya dan kek lapis sarawak
Kuih raya, kek marble by mak dak Amad dan saya buat kek lapis Pandan Gula Melaka

Bihun Soto by kak Chah
Bihun Soto by kak Chah, sedap woooo!

Laksa Utagha by Asmida
Laksa Utagha by Asmida, masa ni raya kedua, dah on the way balik KL, singgah rumah dia kat Alor Setar

Alhamdulillah atas segala rezeki darinya, dapat juga sambut raya bersama family mertua di Pokok Sena, Kedah. Satu menu je lupa nak snap sebab tak s empat nak makan, Bihun Sup by my sister-in-law, Kak Na.

Walaupunnnn, balik Johor Bahru je terus orang cari #teamrayakedah, semuanya sebab Kluster COVID-19 Sivagangga yang dah merebak luas ni. Kita doakan moga-moga kes tak jadi bertambah teruk lah dalam dua minggu ni. Berdebar-debar juga menanti pengumuman dari KKM setiap petang. 

Huhu.

Post a Comment

16 Comments

  1. memang mantap semuanya tu sunah oi

    ReplyDelete
  2. Wah! meriahnya menu macam-macam ada.

    ReplyDelete
  3. kata wordless.. ada juga word nya tu .. hehe

    ReplyDelete
  4. Wahhhh nampak meriah, nampak sedap. Lately kita suka ketupat palas tau, sedapnyaaaa.

    ReplyDelete
  5. Ya rabb~ nampak gebu jak kek lapis kitak kak.. ^^

    ReplyDelete
  6. Meriahnya.. semua sedap2 tuuuu kak sunah...

    ReplyDelete
  7. semua sedap2..laksa nampak sedap la..suka laksa yang jenis ikan banyak lagu tu..

    ReplyDelete
  8. sedapnya nampak bihun soto tu.

    ReplyDelete
  9. ini makan mewah..

    syukur banyak-banyak atas nikmatnya

    ReplyDelete
  10. meriahnya menu sedap2 belaka tu

    ReplyDelete
  11. laksaaaa , laksa dengan ketupat palas menu wajib utara nii

    ReplyDelete
  12. Sedapnya. Tak jumpa lagi ketupat palas. Lama tak makan.

    ReplyDelete
  13. Kemain meriah ek menunya...sampai ada nasi dagang bagai, perghhh

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com