Senarai Blogger Aktif Johor Darul Takzim

Senarai Blogger Aktif Johor Darul Takzim | Kalau sebut JDT Blogger, mungkin ada yang dah tahu kewujudannya. Ada juga yang tak tahu pun media alternatif ni dah lama wujud dan bertapak di Johor. Mempunyai bilangan ahli 29 orang setakat ni, JDT Blogger mengumpulkan blogger-blogger sekitar Johor dengan hanya satu syarat, mempunyai blog yang aktif.

Aktif tu tak kisah lah tulis pasal apa, tentang aktiviti harian ke, ulasan makanan ke, resepi ke, filem ke, lirik lagu ke, cerita travel ke, tips keibu-bapaan ke, kisah anak-anak ke, asalkan ada perkongsian di blog masing-masing. Paling kurang, seminggu sekali, ada kemaskini terbaru di blog. Tapi ada jugak lah yang berminggu-minggu dan berbulan-bulan tak update, mungkin terlalu sibuk atau ada kekangan yang lain.

Senarai Blogger Aktif Johor Darul Takzim

Kadang-kadang kalau ada job review, kitorang berjumpa lah satu sama lain. Gathering bersama macam kat JO Hotel Johor Bahru hari tu. Masa ni jugak la kitorang catch-up dengan life satu sama lain, dan bincang pasal masalah blog masing-masing. Jumpa depan-depan gitu, senang nak bertukar-tukar pendapat dan kongsi tips berkaitan blog. Bila bertemu dan berkumpul dengan rerakan yang punya minat yang sama, memang seronok.

Nah, ciksun share senarai ahli JDT Blogger dan sedikit info tentang setiap blogger ni. Mana tahu, ada yang tengah nak cari blogger untuk buat review produk dan cover event sekitar Johor ni, boleh lah rujuk senarai ni ya!

No

Blogger

Blog

About

Worth of Web

1

Mia Liana

http://www.mialiana.com/

Lifestyle, Health Tips, Parenting

$26,325

2

Hernee Nazir

http://herneenazir.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$22,721

3

Siti Rohaida

http://www.kisahsidairy.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$22,041

4

Sis Lin

https://www.sislin76.com/

Lifestyle, Personal, Food, Info

$15,747

5

Sunah Sakura

https://www.sunahsukasakura.com/

Lifestyle, Food, Travel, Info

$6,149

6

Ibrayusarima

https://sariyusa.blogspot.my/

Lifestyle, Food

$2,962

7

Nona Sani

http://www.nonasani.com/

Lifestyle, Personal, Food, Info

$2,597

8

Cik Tom

http://www.ciktom.com/

Lifestyle, Parenting, Info

$2,496

9

Afzani Tual

http://afzani.com/

Lifestyle, Food, Travel, Info

$2,278

10

Suzie

http://www.sitisuziana.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$2,179

11

Farahuda

https://www.byfarahh.com/

Lifestyle, Food, Info

$2,033

12

Kamsinah

https://www.tinynasweet.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$1,931

13

Juju

http://www.kasihjuju.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$1,891

14

Nur

https://www.decamellia.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$1,787

15

Farahain

https://akuainkausiapa.blogspot.my/

Lifestyle, Personal, Food

$1,783

16

Shahrul

https://akupakarblog.blogspot.com/

Blogging Tips

$1,607

17

Aienie

https://www.aienienka.com/

Lifestyle, Parenting, Drama Review

$1,493

18

Suzlin

https://www.ceritamak.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$1,133

19

Wazy

http://wanzawawi.net/

Lifestyle, Info

$1,038

20

Faradidi

https://www.faradidi.com/

Lifestyle, Food, Info

$1,007

21

Faizzah Amir

http://www.faizzahamir.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$894

22

Lin Liena

http://www.linliena.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$608

23

Iman

https://journeyofiman.blogspot.com/

Lifestyle, Food, Review

$585

24

Dilah

http://www.ceriteraibu.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$549

25

Hj Yazid

http://www.onlajer.com/

Technical Tips, Info

$473

26

Aleya

https://www.apakatamommy.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

$409

27

Selim

http://mselim3.blogspot.my/

Info

$281

28

Mama Maszull

https://maszull.blogspot.my/

Lifestyle, Food, Home Deco, Info

$131

29

Uyui

https://aimiedarmia.blogspot.com/

Lifestyle, Parenting, Food, Info

-

 

Ciksun letakkan sekali Worth of Web yang memaparkan value blog tersenarai kat atas tu untuk rujukan uols. Hebat kan rerakan JDT Blogger ni! Maklumat ni adalah tepat ketika artikel ni diterbitkan. In case uols perlukan blogger Johor, boleh lah rujuk blog diorang kat atas tu.

Bye!

23 comments:

  1. wahhhh.. thanks cik sun.. semoga JDT Blogger terus maju..

    ReplyDelete
  2. Wow..thanks sunah..Semoga JDT Blogger terus dikenali dimata semua orang..😊🤗😍

    ReplyDelete
  3. waaahhh, hebat² JDT blogger ni.. semoga terus maju semuanya..

    ReplyDelete
  4. wow.... tahniah semua. thanks ciksun ada blog kak mia di situ... (^_^)

    ReplyDelete
  5. ya allah .. yang akuainkausiapa tuhh buatt apeee lahhhh .. dahla update blog tulis pasal diary dia je .. HAHAHHA ...🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sunah...lamanya x update blog n jenjalan blogwalking....rindu semua tu...tahniah buat JDTBlogger semua...

    ReplyDelete
  7. Terima kasih, Cik Sun.. hanya Allah swt sahaja yg dapat membalas jasa dan budi Cik Sun, semoga maju jaya dan berbahagia selalu, Amiiiinnnn

    ReplyDelete
  8. wow!! bestnya semangat jdt tok... all the best semua.. klak terjah sigek² blog ya

    ReplyDelete
  9. pergh...akan nyer blog worth of web sikit sangat..hahaha..53% jer which is $1,511
    Ramai rupanya blogger Johor erk...

    ReplyDelete
  10. Bagusnya ada list macam ni. Senang nak blogwalking. Terima kasih atas perkongsian. :)

    ReplyDelete
  11. Semoga terus sukses blogger Johor

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Untuk blogger Johor, moga terus membahu satu sama lain. Dipermudahkan setiap urusan mengurus blog dan dalam urusan seharian.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilah...ada harga juga blog Sis ya..
    Makaseh Sun.. keep writing and happy blogging semua..

    ReplyDelete
  14. Wahh hebatnya semua JDT Blogger. Kita tak leh join sebab tak stay kat johor. huhu
    Semoga JDT blogger terus maju.

    ReplyDelete
  15. Heeeee mekasih banyak2 Ciksun. Berminggi berbulan tak hapdet tu. Cettttttt tepuk dada tanya diri haha

    ReplyDelete
  16. thank you cik sun..wah!! bestnya..nanti nak buat sendiri la

    ReplyDelete
  17. Hello, nombor 7 melaporkan diri! I love you all JDT Bloggers! Keep it up!

    ReplyDelete
  18. bagus nyer korang.
    terbaik :)
    aida anak johor tau.
    tapi tu la, kalau dikira-kira (1 thn, 3 thn, 10 bulan), tak sampai 4 thn menetap di johor sepanjang dah 42 thn ni :) ha ha ha ha...
    just gi balik gi balik kampung asben aje di pontian.

    ReplyDelete
  19. Tq sudi listkan. Semangat nak blogging sbb dpt positive vibes dari group ni

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com