Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour | Seminggu yang agak penuh minggu ni, minggu lepas pun macam tu. Ada rasa sedikit tekanan dengan beban kerja bertimbun, rasa macam nak rehat kejap aje ber-Me-Time. Tak dapat rentas negeri pun takpe, asalkan boleh tenangkan diri kejap. So, ciksun pilih untuk stay 2 hari 1 malam dekat Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Pinetree Marina Resort ni letaknya sebelah Fraser Place Puteri Harbour aje. Apo pelik ek buat sebelah-sebelah, tak bersaing ke nanti? Kalo ada yang tanya macam ni, ciksun dah ada jawapannya. Kedua-dua hotel ni adalah milik owner yang sama. Cuma management aje berbeza. Konsep pun beza juga serba sedikit, tapi facilities dia lebih kurang aje. Pinetree Marina Resort ni mostly adalah serviced apartment. So memang ada penduduk tetap kat situ. Kalau ada pandemik pun, resort ni tetap buka. Kalau hotel lain, mungkin dah tutup sementara sebab memang tak ada orang datang duduk.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Ciksun stay sini dengan Sis Lin, Kak Eda and adiknya. Masing-masing nak ber-Me-Time katanya. So, walaupun datang reramai, kitorang stay bilik masing-masing. Macam mana tu? Haaa, kitorang stay dekat Premier 3 Bedroom. Apartment yang ada tiga bilik. Jadi, dapat la ber-Me-Time bila perlu, sambil layan AJL35 bersama-sama dekat ruang tamu sebelah malamnya. Haa gituhh yaa, konsepnya! πŸ˜†

Kitorang check-in dalam pukul 2, sepatutnya waktu check-in biasa adalah pukul 3 petang. Tapi bilik kitorang da siap awal, so dapat masuk awal. Alhamdulillah, weehuuu! Bilik kitorang dekat tingkat 18, masuk lif macam biasa, ikut SOP. Jangan nkoo bagi penuh lif tu pulak sebab malas tunggu lif seterusnya ek. Ada banyak lif, mohon bersabar kawan-kawan kalau tak nak kena COVID-19 😷

Bila masuk aje bilik, terus....terpesona~~~ aku terpesona~~~ sebab apartmennya sangat luas! Bukak pintu, nampak hall, nampak kitchen. Kitchen dia besauuu gilerrr! Peti ais dia buat ciksun happy! Terus beli aiskrim dekat The Pasar petang tu dengan rerakan, letak dalam peti ais untuk makan-makan sambil tengok AJL35 malam tu. Kahhh! 😜 Yang bestnya dalam apartmen siap ada mesin basuh yeee. Best! Nah tengok gambar duluuuu~

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Cantik kannnn view apartment ciksun ni! Ada master bedroom dengan bathroom dalam bilik, another bedroom pun bathroom dalam bilik, manakala bedroom yang ciksun pilih, bathroom dia kat luar, seberang pintu bilik aje. Setiap bilik ada TV masing-masing uolsss. Tak payah bergaduh TV kat ruang tamu 🀭 Memang puas hati kalo duduk dengan family yang ramai. TV dia siap ada Netflix dekat remote control tu, tapi sebab apartmen kitorang hujung sangat, line internet TV tu problem sikit, asyik error je bila ciksun tekan button Netflix.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Aha, wifi dia tak berapa ok sikit. On Off macam chipsmore, tapi kalau dapat connect, memang laju internet dia. Kalau tak dapat connect takpe, enjoy aje stay tu dengan family or kawan-kawan. Tengok TV biasa udah lerr, tak payah nak cari netflix hahaha! Kalau boring duduk dalam bilik, boleh turun pergi mengopi dekat Grab & Go Cafe kat lobi tu. Alaa, yang uols masuk ikut main entrance, terus nampak kafe dia tuuu.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Petang Ahad tu, kitorang lepak kat kafe ni. Ada macam-macam jenis coffee and pastry kat sini. Best duduk santai sambil hirup air kopi. Tenangkan fikiran sekejap sambil berborak dengan kengkawan, cuba menu-menu simple untuk minum petang. Ada aneka muffin, pizza dan donat. Ciksun suka betul Pineapple Muffin dia, macam ada Butterscotch chips kat atas muffin tu tapi lupa pulak ciksun nak tanya betul ke Butterscotch.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Diorang ada Charcoal Rose Latte jugak tau! Dahsyat yee guyss. Ciksun dah cuba, ia bukan lah kopi atau teh. Tapi hanya susu yang digaul dengan edible charcoal, kemudian dihias dengan kudup bunga rose. Rasa rose dia tu macam tak ada pulak, memang rasa susu aje. Agaknya kalo diorang tabur serpihan bunga rose tu pada sekeliling cawan, mungkin baru lebih rasa dan bau wangi rose tu. Tapi rasa edible charcoal tu ada, rasa macam berpasir gitu dalam mulut bila gigi berlaga.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Charcoal Rose Latte ni antara minuman dalam Healthy Series diorang. Minuman ni dikatakan boleh bertindak sebagai anti-inflammatory untuk melegakan isu berkaitan  gastrointestinal serta sesuai dijadikan minuman detox. Uols boleh cuba tau, alang-alang diorang tengah ada promo Buy 1 Beverage +  1 Pastrie pada harga RM5.99nett sahaja per set, boleh pickup setiap hari dari pukul 8 pagi hingga 6 petang. Berbaloi-baloi tau! Cuba Crossaint dia, sedap!!

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Nak makan pizza pun ado, uols boleh order pakej 1 Beverage + 2 Pizza pada harga RM20.00nett. Sekarang ada new flavour lagik, Tandoori. Yang hari tu ciksun try, dua flavour tapi maaf ciksun dah lupa dah perisa apa sebab terlampau sedap, hahahahha!

Lepas melepak kat cafe tu, kitorang pergi The Pasar dekat belakang hotel, beli jajan dan makanan ringan untuk isi perut sebelah malamnya nanti. Dekat dengan The Pasar tu ada restoran Jaws 2 Seafood. Indah betul rupa parasnya, rasa macam dekat luar negara pulak sekejap. Haha.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Malam tu kitorang just lepak dalam bilik aje layan AJL35 sambil jadi juri tak bertauliah. Alhamdulillah, lena tidur lepas habis AJL35, esok paginya kitorang tunggu staff hotel datang hantar breakfast kat bilik. Breakfast dalam bentuk bento, bersama kopi Cafes Richard. Sedap minum panas-panas, tak payah tambah gula pun dah ok. Bento pulak berisi nasi lemak sumpah sedap, muffin, buah oren potong, donat dan crossaint.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Yeehaaa, sedappp! Puas hati! Untuk pengetahuan uols, Pinetree Marina Resort ni tak ada restoran, hanya ada Grab & Go Cafe tu aje. Tapi kalau uols nak menjamu selera dekat Fraser Place Puteri Harbour sebelahnya pun boleh. Makan tengahari, makan malam, kalau nak something yang menarik, haa boleh lah gi sebelah ajee kat restoran Swatches.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Selain 107 bilik tetamu, Pinetree Marina Resort pun ada gym dan swimming pool dia sendiri. Tapi time pandemik gini, kedua-dua kemudahan ni ditutup buat sementara waktu. But kalau uols nak swim or exercise jugak, jangan risau! Sebabnya, kalau uols stay dekat sini, uols dibenarkan untuk guna gym dan swimming pool dekat Fraser Place Puteri Harbour, dari pukul 11 pagi hingga 7 petang sahaja ya.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Selain kemudahan tu, diorang jugak ada library, sauna, steam room, dan function spaces dengan total kapasiti sehingga 200 orang. So, kalo nak buat event kecik-kecik, memang sesuai lah kat sini. Tapi kalau takde event ape-ape nak buat, uols yang nak buat kerja dari hotel pun boleh jugak kat sini haa.

Berehat Hujung Minggu di Pinetree Marina Resort, Puteri Harbour

Diorang ada ni, In-Room Work From Hotel package:
πŸ’š Private work station & conference space
πŸ’š Complimentary usage of Wi-Fi
πŸ’š Complimentary stationaries
πŸ’š Complimentary coffee & tea making facilities
πŸ’š Complimentary hygiene kit
πŸ’š Complimentary in-room amenities
πŸ’š 20% Grab & Go discount on beverages and pastries
πŸ’š Top up RM 100.00nett for 1 night stay 

So, apa tunggu lagi? Boleh dah book mana-mana pakej yang uols nak, stay or work from hotel, sukahati uols lah ya! Alang-alang diorang tengah buat jugak promo Huge Sale. Book satu 1-Bedroom Apartment, boleh upgrade kepada 2-Bedroom Apartment 😍



Kalau uols nak tengok gambar-gambar lain, boleh pergi kat Facebook page Sunah Sakura ek, banyak sangat weii gambar nak letak kat sini πŸ˜‚

Pay for 1-Bedroom, get 2-Bedroom Apartment

πŸ’š Weekday Exclusive
RM 260.00nett with breakfast for 2 
Discount code WENOV11 

πŸ’š Weekend Getaway
RM 370.00nett with breakfast and hi-tea buffet for 2
Discount Code WGNOV11

*Valid until 1 May 2021

Book it now:
🌐 www.pinetreemarinaresort.com (apply Discount Code)
πŸ“© enquiries@pinetreemarinaresort.com
πŸ“ž +607-266 8288


6 comments:

  1. ok ciksun.. ni bole masuk list antara hadiah GA tak eh? hahaha

    ReplyDelete
  2. Wahhhh, cantikkkk biliknya. View pun lawoooo. Berbaloi lah dengan harga. Bukan selalu kan duduk situ, jarang jarang sekali reward diri hehehe.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah
    Tak semua orang berpeluang bermetime begini

    ReplyDelete
  4. Teringinlah Charcoal Rose Latte tuh! Huhu~ Cantik eh tempat ni...Banyak kemudahan, tapi i lagi suka kalau WIFI lajuuu...Huhu

    ReplyDelete
  5. Bestnya bilik full view, view sunset. Banyak pulak tu fasiliti yang ada. Ada rezeki nak gak stay sini. :)

    ReplyDelete
  6. Nanti nak stay sini lagi, nak lepak amik banyak hari habiskan masa bersama family.. best snagat stay sini...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com