Wordless Wednesday: Keladi Kain Buruk

Wordless Wednesday: Keladi Kain Buruk

Keladi Kain Buruk

Keladi Kain Buruk
Rasanya lah, ciksun terlupa nak tanya seller masa beli dulu.

Nama je Kain Buruk, tapi cantik sangat-sangat.
Diberi nama begitu sebab keadaan warnanya yang bercampur-campur.
Macam kain buruk lama yang warnanya da bukan-bukan.

Post a Comment

15 Comments

  1. Kesian dia, daunnya cantik tu...nama pula kurang cantik :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah..dulu tak berkenan saya nak memiliki sebab nama dia tu hahaha

      Delete
  2. walaupun kain buruk tetap nampak cantik..kain buruk ni mesti mahal kan..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mur mur je yang ni..masa beli tu kecik lagi, beli kat exhibition City Gardening kat JB..RM25 aje..

      Delete
  3. Replies
    1. itu lah..tapi nama saintifik, tak sure pulak apa..ada yang label C23

      Delete
  4. Pertama tengok je mata aku memang nampak buruknya daun tu Sun hahahahaha... ptt laa namanya kain buruk hohohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhahaha..kannn!! dulu aku pun rasa macam ko!

      Delete
  5. alamak kesian dia dapat nama tak best. tapi mesti mahal kan?

    ReplyDelete
  6. nt tukar nama keladi ni.. sbb xnmpk buruk pon! haha.. suka keladiiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahah tak tahu la nak tukar nama apa..memang nama dia 🤣

      Delete
  7. Seriouslah.. namanya begitu.. Nama scientific please.. Hahhaha.. Moga terus sihat dan mekar ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalo saintifik, Thai Hybrid je..tapi Thai Hybrid sangat2 banyak..

      Delete
  8. giler cantik ek :)
    ari tu time memilih pokok utk laman, ada gak di rekomen kan pokok keladi lebih kurang gini. cuma tu la, nanti dulu. tak murah kot pokok keladi cantik ni kat melaka :)
    beli la fiddle fig dulu, ciksun.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com