Saya Tak Minat Enchek Ben

January 31, 2011

Tempat: Di kedai majalah dan buku-buku, dalam bangunan berwarna maroon bertulis Jusco.

Seseorang mencuit dari belakang. Saya menoleh.

Saya: Eh, Kak La~

Dia senyum kemudian membelek majalah-majalah lain. Wani pun join membelek-belek.

Saya: Akak, tadaaa~~~ dah ada~ (sambil menunjukkan majalah kat tangan)

Kak La: Ape tu?

Saya: Meh, tengok sini~ (sambil membuka muka surat 124)

Kak La: Owwwhhh...meh nak tengok sikit, hensem ke?

Saya: Tak... (Ops, jangan marah ye empunya badan! :p)

Kak La mengembalikan majalah tersebut. Saya menuju ke kaunter dan membayar RM 4.00. Kemudian, kami keluar ke tempat letak kereta. Terus bergerak pulang ke rumah.

Dalam perjalanan...

Saya: Alhamdulillah... Hari tu dah gi kedai tu, tapi orang kedai tu kata tak sampai sini lagi majalahnye...

Kak La: O...gi jugak ke sebelum ni?

Wani: Ha'ah... Kitorang gi masa beli barang untuk buat kek hari tu.

Kak La: Yeke... Akak tak minat la dia, badan besar... (Ops! Empunya badan sila bersabar...:p)

Saya: Eh, akak... Jangan salah faham ye... Saya tak tengok orangnya pun... Saya minat tulisan dan blog dia...

Kak La: Iyee? (seperti intonasinya yang selalu....)

Saya: Yup, dah agak dah...akak mesti fikir gitu. Hehe...dah ramai yang salah faham pon...

Akak kan housemate saya, dah nampak setiap hari macam mana saya duduk depan laptop baca blog dia. Akak jugak yang jadi pemberi semangat untuk segmen harta karun dia dulu tu...:D Balik rumah je terus followup saya dah dapat jawapan ke belum. Ni sape lagi excited ni? Haha~

Itulah cerita saya dan Majalah RAPI 1 Februari 2011. Majalah yang memang saya sentiasa beli, tapi kali ni agak teruja nak beli. Heh~ Ya, Enchek Ben ada dalam tu, ala...blogger otai yang famous amous tu~ Seperti biasa, dia berkongsi pengalaman dan pandangan dia tentang dunia blog selain info kecergasan macam mana dia maintain badan ketak-ketak tu. Rasanya, dah ramai pun rakan-rakan blogger yang ada majalah ni kan? Sejak Enchek Ben war-warkan tempoh hari. Kan, kan?

Ini bukan segmen Enchek Ben ye~ :D

Nape saya suka baca tulisan Enchek Ben kat blog dia? Sebab blog dia banyak info, bahasanya bersahaja, santai macam header dia, dia pun selalu update. Saya mula aktif berblog ni pun sebab baca banyak sangat nasihat dalam blog dia, terutama untuk blogger-blogger baru. Walaupun kita dah lama berblog, tak semestinya blog kita ni bagus kan? Pembaca pun takde la ramai sangat, follower je yang banyak... Huhuhu. Enchek Ben la yang banyak bagi tips-tips untuk tarik pembaca datang ke blog. Walaupun sikit yang datang, tapi sekurang-kurangnya yang sikit tu lah yang setia baca entri-entri kita. (Terima kasih semua~~~ Sayang kamu!)

Dari blog Enchek Ben ni kamu-kamu semua boleh belajar macam-macam benda. Insya'Allah...

Jadi...cukup-cukuplah fikir yang bukan-bukan ye... Saya minat blog dia jek... Betul~ Hehehe...

Admin: Sabar ye... Saya jejak balik sat gi.



You Might Also Like

38 Comments

  1. xdtg gathering ari tue? kalo x boleh jumpa die

    ReplyDelete
  2. akak pn dah beli juga majalah rapi ni...sbb ada abg ben la...

    sama la..kita blogger nih mmg suka blog abg ben dan tulisan abg ben...heheheh

    ReplyDelete
  3. terima kasih .. bagus.. minat blog dari orangnya.. bermakna saya berjaya.. hehehe..tqq

    ReplyDelete
  4. @BEN ASHAARI

    terima kasih dikembalikan, Enchek Ben...memang berjaya~~ tahniah!

    ReplyDelete
  5. Encik Ben memang penulis blog yang hebat.Cikgu tie pun minat baca blog Encik Ben.

    ReplyDelete
  6. hahah.. tajuk tidak melabangkan entry.. =P

    ReplyDelete
  7. salam pagi selasa =)

    kat ganu belum ada rapi, dah tanya semua kedai belum smpai2 lagi katanya..

    ReplyDelete
  8. http://mejuez.blogspot.com/2011/01/cinta-remaja-sekarang-untuk-apa.html

    ReplyDelete
  9. dia memang relek..then penulisan dia sedap di bca kan

    ReplyDelete
  10. huhu...ye ke minat blognye shj...hahaha

    ReplyDelete
  11. @sissyira

    salam pagi selasa gak~

    o..sabar ye, insya'Allah nanti de la tu~~

    ReplyDelete
  12. hihikk tak prasan la typo..
    jemari Along lom apal keyboard lagi..

    =p

    ReplyDelete
  13. yup...sempoi.. blog sempoi..dapat masuk majalah.. blog serius..dapat masuk paper...huhu.

    ReplyDelete
  14. @Along Usop

    huk aloh..salahkan jemari runcing lak~ ekeke~

    ReplyDelete
  15. @Pembawa_Wacana

    blog lawak? dapat masuk majalah Ujang~ lalala~

    ReplyDelete
  16. ahah.. bukan la..

    sebab jari tak hafal keyboard,
    along tengok keyboard mase taip..

    so, tak nampak la typo kat screen.. =p

    ReplyDelete
  17. as salam..
    adoi..ingatkan apa tadi..
    huhu
    :D

    ReplyDelete
  18. Hehe..ingat betul² Sunah tak minat abg ben td..tajuk wat gempak jer..

    ReplyDelete
  19. @Along Usop

    o...cenggitu ek...jadi sape yang bersalah ni?

    along jugak~~ haha~

    ReplyDelete
  20. ow... kire bro ben sumber inspirasi lah ni yer./.. hehehe

    ReplyDelete
  21. huhu . salu gak bace n3 dy
    siyez bez
    kdg2 ada la jgak tgl komen
    kdg2 juz jd silent readers jep
    huhu

    ayat dy memang santai
    v.V

    ReplyDelete
  22. @aienz nawawi

    hee~ betul2~ jadi silent readers sambil tekan like jek~

    ReplyDelete
  23. sorry anda di tag

    ngeh,ngeh,ngeh

    muke tak taw malu tag orang :)

    kiter kawankan??

    hehhehe

    http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/02/if-i-have-rm100.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com