BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 31, 2011

Saya Tak Minat Enchek Ben

Tempat: Di kedai majalah dan buku-buku, dalam bangunan berwarna maroon bertulis Jusco.

Seseorang mencuit dari belakang. Saya menoleh.

Saya: Eh, Kak La~

Dia senyum kemudian membelek majalah-majalah lain. Wani pun join membelek-belek.

Saya: Akak, tadaaa~~~ dah ada~ (sambil menunjukkan majalah kat tangan)

Kak La: Ape tu?

Saya: Meh, tengok sini~ (sambil membuka muka surat 124)

Kak La: Owwwhhh...meh nak tengok sikit, hensem ke?

Saya: Tak... (Ops, jangan marah ye empunya badan! :p)

Kak La mengembalikan majalah tersebut. Saya menuju ke kaunter dan membayar RM 4.00. Kemudian, kami keluar ke tempat letak kereta. Terus bergerak pulang ke rumah.

Dalam perjalanan...

Saya: Alhamdulillah... Hari tu dah gi kedai tu, tapi orang kedai tu kata tak sampai sini lagi majalahnye...

Kak La: O...gi jugak ke sebelum ni?

Wani: Ha'ah... Kitorang gi masa beli barang untuk buat kek hari tu.

Kak La: Yeke... Akak tak minat la dia, badan besar... (Ops! Empunya badan sila bersabar...:p)

Saya: Eh, akak... Jangan salah faham ye... Saya tak tengok orangnya pun... Saya minat tulisan dan blog dia...

Kak La: Iyee? (seperti intonasinya yang selalu....)

Saya: Yup, dah agak dah...akak mesti fikir gitu. Hehe...dah ramai yang salah faham pon...

Akak kan housemate saya, dah nampak setiap hari macam mana saya duduk depan laptop baca blog dia. Akak jugak yang jadi pemberi semangat untuk segmen harta karun dia dulu tu...:D Balik rumah je terus followup saya dah dapat jawapan ke belum. Ni sape lagi excited ni? Haha~

Itulah cerita saya dan Majalah RAPI 1 Februari 2011. Majalah yang memang saya sentiasa beli, tapi kali ni agak teruja nak beli. Heh~ Ya, Enchek Ben ada dalam tu, ala...blogger otai yang famous amous tu~ Seperti biasa, dia berkongsi pengalaman dan pandangan dia tentang dunia blog selain info kecergasan macam mana dia maintain badan ketak-ketak tu. Rasanya, dah ramai pun rakan-rakan blogger yang ada majalah ni kan? Sejak Enchek Ben war-warkan tempoh hari. Kan, kan?

Ini bukan segmen Enchek Ben ye~ :D

Nape saya suka baca tulisan Enchek Ben kat blog dia? Sebab blog dia banyak info, bahasanya bersahaja, santai macam header dia, dia pun selalu update. Saya mula aktif berblog ni pun sebab baca banyak sangat nasihat dalam blog dia, terutama untuk blogger-blogger baru. Walaupun kita dah lama berblog, tak semestinya blog kita ni bagus kan? Pembaca pun takde la ramai sangat, follower je yang banyak... Huhuhu. Enchek Ben la yang banyak bagi tips-tips untuk tarik pembaca datang ke blog. Walaupun sikit yang datang, tapi sekurang-kurangnya yang sikit tu lah yang setia baca entri-entri kita. (Terima kasih semua~~~ Sayang kamu!)

Dari blog Enchek Ben ni kamu-kamu semua boleh belajar macam-macam benda. Insya'Allah...

Jadi...cukup-cukuplah fikir yang bukan-bukan ye... Saya minat blog dia jek... Betul~ Hehehe...

Admin: Sabar ye... Saya jejak balik sat gi.





38 comments:

forever love said...

xdtg gathering ari tue? kalo x boleh jumpa die

Sunah Mohammad said...

@forever love

tak...jauh la~ hehe..

DeQdEq said...

akak pn dah beli juga majalah rapi ni...sbb ada abg ben la...

sama la..kita blogger nih mmg suka blog abg ben dan tulisan abg ben...heheheh

BEN ASHAARI said...

terima kasih .. bagus.. minat blog dari orangnya.. bermakna saya berjaya.. hehehe..tqq

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

betul2~ hehe

Sunah Mohammad said...

@BEN ASHAARI

terima kasih dikembalikan, Enchek Ben...memang berjaya~~ tahniah!

Cikgu Tie said...

Encik Ben memang penulis blog yang hebat.Cikgu tie pun minat baca blog Encik Ben.

ciK fLower meLawEr said...

hahah engat kan pe td :))

Along Usop said...

hahah.. tajuk tidak melabangkan entry.. =P

sissyira said...

salam pagi selasa =)

kat ganu belum ada rapi, dah tanya semua kedai belum smpai2 lagi katanya..

Mejuez said...

http://mejuez.blogspot.com/2011/01/cinta-remaja-sekarang-untuk-apa.html

Syafiq Rosli said...

dia memang relek..then penulisan dia sedap di bca kan

anies anessa said...

suka en ben jgak sbb dia frenly..

mohd zhafri said...

huhu...ye ke minat blognye shj...hahaha

Sunah Mohammad said...

@Cikgu Tie

sama la kita~~~

Sunah Mohammad said...

@ciK fLower meLawEr

ops, tak cari gaduh ye~~ :D

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

melambang la...:p

Sunah Mohammad said...

@sissyira

salam pagi selasa gak~

o..sabar ye, insya'Allah nanti de la tu~~

Sunah Mohammad said...

@Mejuez

aiyok mejuez...

Sunah Mohammad said...

@Syafiq Rosli

yup, sempoi jek...

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

macam anies gak~ hehe

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

ha'ah~ nape, zhafri pon tak caye ke? :p

Along Usop said...

hihikk tak prasan la typo..
jemari Along lom apal keyboard lagi..

=p

Pembawa_Wacana said...

yup...sempoi.. blog sempoi..dapat masuk majalah.. blog serius..dapat masuk paper...huhu.

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

huk aloh..salahkan jemari runcing lak~ ekeke~

Sunah Mohammad said...

@Pembawa_Wacana

blog lawak? dapat masuk majalah Ujang~ lalala~

Along Usop said...

ahah.. bukan la..

sebab jari tak hafal keyboard,
along tengok keyboard mase taip..

so, tak nampak la typo kat screen.. =p

... said...

as salam..
adoi..ingatkan apa tadi..
huhu
:D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Hehe..ingat betul² Sunah tak minat abg ben td..tajuk wat gempak jer..

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

o...cenggitu ek...jadi sape yang bersalah ni?

along jugak~~ haha~

Sunah Mohammad said...

@...

salam~ :p

Sunah Mohammad said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hehe..tajuk biar gempak~

yad'z said...

ow... kire bro ben sumber inspirasi lah ni yer./.. hehehe

Sunah Mohammad said...

@yad'z

camtu kot~ :p

aienz nawawi said...

huhu . salu gak bace n3 dy
siyez bez
kdg2 ada la jgak tgl komen
kdg2 juz jd silent readers jep
huhu

ayat dy memang santai
v.V

Sunah Mohammad said...

@aienz nawawi

hee~ betul2~ jadi silent readers sambil tekan like jek~

bun said...

sorry anda di tag

ngeh,ngeh,ngeh

muke tak taw malu tag orang :)

kiter kawankan??

hehhehe

http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/02/if-i-have-rm100.html

Sunah Mohammad said...

@bun

kawan~ tapi, tapi, tapi....:p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.