BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

March 19, 2011



Pak Cik Ben...dengarlah...eh! Bacalah dengan nama Tuhanmu yang menciptakan...

SATU BLOG yang paling saya suka dan kagumi adalah blog Pak Cik Ben... (disebabkan satu je, jadi takleh banyak-banyak...minta maaf, yang lain pun saya suka...bawah blog Pak Cik Ben ye...)

Kenapa saya suka? Sebab blog Pak Cik Ben best! Best sebab santai, ade info, ade nilai, ade nasihat, tapi dengan gaya bahasa yang ringan...tak pecah otak nak fikir... Pak Cik Ben memang banyak buat segmen, banyak bagi tips blog, banyak berkongsi kisah dan pengalaman, banyak mengamuk...err, yang last ni tipu... Dalam banyak-banyak tu, Pak Cik Ben tak lupa nak ajak semua pembaca berfikir hakikat sebagai hamba...yang ini saya memang kagum. Bersyukur kenal blog ni...alhamdulillah... :)

Bukti saya kagum dengan blog Pak Cik Ben? Cuba tengok bahagian Sakura Mekar Sepanjang Zaman belah kanan tu...ada entri Saya Tak Minat Enchek Ben...sila baca ye...err...entri lain yang ade nama Pak Cik Ben tu pun sila-sila baca ye...:D

Saya ikut blog Pak Cik Ben ni sejak hujung tahun lepas, entri pertama yang berkaitan dengan blog Pak Cik Ben adalah Kepantasan Mata Blogger, 22 Disember 2010.

Nak kene cerita tentang blogger ni? Hurmm... Pak Cik Ben jangan muntah pulak... (eh, bila pulak saya mula panggil dia Pak Cik ni???). Okie...seriously, saya sangat banyak terhutang budi dengan Pak Cik Ben. Pak Cik Ben tak kedekut ilmu, kalo kita tanya pendapat dia, dia akan bagi dengan senang...dia walaupun nampak pendiam, ang tau tak, dia ni kelakar okie? Pembuli, penggosip, penasihat, peng'ejen' cari jodoh, peng banyak peng lagilah...hahaha~ Ops, terlebih kutuk pulak! :p Apepun, terima kasih tau Pak Cik Ben~ Banyak nasihat yang Pak Cik Ben bagi...tak kira hal blog ke, hal belajar ke, hal jodoh ke, err...

Dia tahu saya kagum dengan blog dia...dengan begitu yakin, sila rujuk Saya Tak Minat Enchek Ben lagikkkk! Kalau tak tahu jugak, ni saya tengah gitau la ni...huhuhu...

Saya da jumpa dia, tapi saya tak sempat nak tanya ape-ape...hahaha~ erm...5 soalan tu eh...okie~
  1. Pak Cik Ben, blog saya okie tak?
  2. Pak Cik Ben, cane nak improve lagi blog saya?
  3. Pak Cik Ben, bila Pak Cik Mat nak kawen?
  4. Pak Cik Ben, boleh tak tanya soalan sebelum ni tadi? :D
  5. Pak Cik Ben, nak tanya apa lagi ek?

Okie...da tamat...nak join, klik banner Pak Cik Ben kat atas ye...

You Might Also Like

19 Comments

  1. ehh.. bukan pak ccik mat gebu dah ada anak ke??

    ReplyDelete
  2. adoi,bngge lk pkcik ben
    Senyum-senyum dibace nie

    Erk,ejen cari jodoh?
    Nk gk la

    ReplyDelete
  3. kerajinan pakcik ben tu yang mesti dicontohi..

    ReplyDelete
  4. hehehe, bila pak cik mat gebu nak kawen!! ahha

    nak tahu gak jwpn abg ben ni!!

    ReplyDelete
  5. @ yuyu - yessss..pakcik mat ada anak bujang sorang umur 22 dan anak dara umur 20..

    @ tok esah - sila tgk Vlog sembang2 ben dan mat gebu, okeyy..ada jawapan kat situ..

    ReplyDelete
  6. ejen vr jdoh y bjaye

    hek soklan tkde idea haha

    ReplyDelete
  7. kak sunah mentiru jawapan saya la

    ReplyDelete
  8. oh, Ben dah de kje baru eh skrg...cari jodoh plak ye...hahaaha

    ReplyDelete
  9. @bun

    hahaha~ gi mintak tolong dia..yuran setahun rm100 ye...bank in kat akak..hahaha~

    ReplyDelete
  10. @Salfiza

    a'ah!! nabila takmo daftar ke??? hahaha~

    ReplyDelete
  11. as salam..
    wah! segmen!

    jap.terjah~
    hoho~

    ReplyDelete
  12. 0whhh...
    dah tau dah blog yang paling disayang...

    ReplyDelete
  13. singgah sini
    salam perkenalan

    nak risik2 blogger mana menjadi pujaan hati anda

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com