BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 19, 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI



Pak Cik Ben...dengarlah...eh! Bacalah dengan nama Tuhanmu yang menciptakan...

SATU BLOG yang paling saya suka dan kagumi adalah blog Pak Cik Ben... (disebabkan satu je, jadi takleh banyak-banyak...minta maaf, yang lain pun saya suka...bawah blog Pak Cik Ben ye...)

Kenapa saya suka? Sebab blog Pak Cik Ben best! Best sebab santai, ade info, ade nilai, ade nasihat, tapi dengan gaya bahasa yang ringan...tak pecah otak nak fikir... Pak Cik Ben memang banyak buat segmen, banyak bagi tips blog, banyak berkongsi kisah dan pengalaman, banyak mengamuk...err, yang last ni tipu... Dalam banyak-banyak tu, Pak Cik Ben tak lupa nak ajak semua pembaca berfikir hakikat sebagai hamba...yang ini saya memang kagum. Bersyukur kenal blog ni...alhamdulillah... :)

Bukti saya kagum dengan blog Pak Cik Ben? Cuba tengok bahagian Sakura Mekar Sepanjang Zaman belah kanan tu...ada entri Saya Tak Minat Enchek Ben...sila baca ye...err...entri lain yang ade nama Pak Cik Ben tu pun sila-sila baca ye...:D

Saya ikut blog Pak Cik Ben ni sejak hujung tahun lepas, entri pertama yang berkaitan dengan blog Pak Cik Ben adalah Kepantasan Mata Blogger, 22 Disember 2010.

Nak kene cerita tentang blogger ni? Hurmm... Pak Cik Ben jangan muntah pulak... (eh, bila pulak saya mula panggil dia Pak Cik ni???). Okie...seriously, saya sangat banyak terhutang budi dengan Pak Cik Ben. Pak Cik Ben tak kedekut ilmu, kalo kita tanya pendapat dia, dia akan bagi dengan senang...dia walaupun nampak pendiam, ang tau tak, dia ni kelakar okie? Pembuli, penggosip, penasihat, peng'ejen' cari jodoh, peng banyak peng lagilah...hahaha~ Ops, terlebih kutuk pulak! :p Apepun, terima kasih tau Pak Cik Ben~ Banyak nasihat yang Pak Cik Ben bagi...tak kira hal blog ke, hal belajar ke, hal jodoh ke, err...

Dia tahu saya kagum dengan blog dia...dengan begitu yakin, sila rujuk Saya Tak Minat Enchek Ben lagikkkk! Kalau tak tahu jugak, ni saya tengah gitau la ni...huhuhu...

Saya da jumpa dia, tapi saya tak sempat nak tanya ape-ape...hahaha~ erm...5 soalan tu eh...okie~
  1. Pak Cik Ben, blog saya okie tak?
  2. Pak Cik Ben, cane nak improve lagi blog saya?
  3. Pak Cik Ben, bila Pak Cik Mat nak kawen?
  4. Pak Cik Ben, boleh tak tanya soalan sebelum ni tadi? :D
  5. Pak Cik Ben, nak tanya apa lagi ek?

Okie...da tamat...nak join, klik banner Pak Cik Ben kat atas ye...



19 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ehh.. bukan pak ccik mat gebu dah ada anak ke??

bun said...

adoi,bngge lk pkcik ben
Senyum-senyum dibace nie

Erk,ejen cari jodoh?
Nk gk la

Adzriel AB said...

kerajinan pakcik ben tu yang mesti dicontohi..

Tok Esah said...

hehehe, bila pak cik mat gebu nak kawen!! ahha

nak tahu gak jwpn abg ben ni!!

Mat Gebu said...

@ yuyu - yessss..pakcik mat ada anak bujang sorang umur 22 dan anak dara umur 20..

@ tok esah - sila tgk Vlog sembang2 ben dan mat gebu, okeyy..ada jawapan kat situ..

Miss Ran said...

ejen vr jdoh y bjaye

hek soklan tkde idea haha

putERi-kAtEk said...

kak sunah mentiru jawapan saya la

Salfiza said...

oh, Ben dah de kje baru eh skrg...cari jodoh plak ye...hahaaha

Sunah Mohammad said...

@y u y u Z u l a i k h a

haha~ yuyu! tu pakcik mat da jawabkan! :p

Sunah Mohammad said...

@bun

hahaha~ gi mintak tolong dia..yuran setahun rm100 ye...bank in kat akak..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Adzriel AB

hehehe...betul tu kak...:)

Sunah Mohammad said...

@Tok Esah

tu pakcik mat da jawab jugak..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

hahaha~ memang!

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

mane de, mane de...hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

a'ah!! nabila takmo daftar ke??? hahaha~

... said...

as salam..
wah! segmen!

jap.terjah~
hoho~

solo molo said...

0whhh...
dah tau dah blog yang paling disayang...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dr segmen abg ben...blog kesayanganku yerp!!

nice entry lol!! like itt!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

mas saari said...

singgah sini
salam perkenalan

nak risik2 blogger mana menjadi pujaan hati anda

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.